tisdag, maj 03, 2011

En vecka i underbara Marseillan - Languedoc - Del 1



Vårt hus var helt fantastiskt! Mitt i den gamla delen av Marseillan och trots det så tyst. Gammalt hus, men renoverat till högsta standard. Inget saknades! Takhöjden var 4 m i vardagsrummet och utanför låg vår innergård, med trädgårdsmöbler och grill.

Uppför första lilla halvtrappan finns ett sovrum med badrum. Allra högst upp låg master bedroom, även det med eget badrum. När jag vaknade på morgonen kunde jag se takåsarna och svalorna utföra sin luftakrobatik.




Det här är bilder från vår lilla mysiga stad. 2-10 min promenad till alla restauranger, caféer, affärer och havet.



Här vid floden Orb, i staden Beziers ligger herrgården där vi bodde förra året, då vi var här nere med vännerna. Klicka på bilden i mitten här ovan och du ser gården skymta fram.




Bilder från våra bilturer till Beziers och Vieussan.



Och så från vår absoluta favorit Roquebrun. Det är här min kära man ska köpa sitt hus, när han inkasserat storvinsten på Lotto :D.



Torgmarknaden i Marseillan, där vi även köpte med oss stora tjocka buntar med sparris, vit och grön, hem till Sverige. Önskar vi också haft en extra väska att fylla med underbara kronärtskockor.


Njutning var ledordet för resan, god mat, helt underbar mat, mest skaldjur (av alla slag) och fisk. Här är det kära mannan som inhandlar en skaldjursplatå med hummer, krabba, räkor och så mängder med färska ostron. Självklart har vi även njutit av champagne och massor med gott vin ;).

Enligt sonen har det varit härligt väder även här i Sverige, men allt sedan vi kom hem har det varit svinkallt! Jag fryser och har inte ens kunnat knappa på datorn. Har eldat i pannan det här senaste "underbara vårdagarna". Idag var det +2 och snöglopp...

Gissa om jag längtar tillbaka... *djupsuck*

15 kommentarer:

  1. Mmmmm... Så fantastiskt det ser ut!!! Jag skulle ju bara kunna åka dit och sitta i det vackra huset utan att över huvudtaget gå ut!!!

    Vi får ta ett snack om resedetaljerna vad det lider.

    Kanske har vi tid att träffas vad det lider också? :)

    SvaraRadera
  2. Men ... men ... åååh! *Dubbelsuck av lycka och lite avis ;-)* Ser helt underbart ut! Så härligt att höra om era smultronställen och er vistelse.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Roligt att se och läsa att ni hade en fin vecka här i Languedoc!
    hälsar Karin

    SvaraRadera
  4. Åh, vilka härliga bilder som ju förmedlar både njutning för ögat och för gommen! Ja, själva stämningen med de gamla husen och landskapet.....åh, så vackert! Jag kan verkligen föreställa mej hur ni hade det!!!
    Ja, vi hade faktiskt, helt otippat, jättevarmt - uppemot 20-25 grader på sina håll! Och all grönska gick i en väldans fart!
    Men nu....ja, jag förstår att du längtar tillbaks! Men snart får vi nog lite värme igen! Detta är ju extremt!
    Hälsning från torpet, där allt är mera "normalt" än hemma just nu!
    När det lugnat ner sej måste vi ses!!!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Så roligt att få följa med på er fantastiska resa! Huset ni hyrde ser helt underbart ut. Och vilken god mat och dryck ni hunnit med att svälja ner. Förstår att ni återhämtat mycket livskvalitet där i Frankrike.

    Hoppas vi snart får värme igen så du slipper elda. Kramis på dig!

    SvaraRadera
  6. Åh så underbart Elisabeth - detta ser ju perfekt ut! :))

    SvaraRadera
  7. Vad vackert det ser ut! Och huset som ni bodde i såg ju helt underbart ut!!

    SvaraRadera
  8. Helt fantastiska bilder du visar! Jag vill åka dit med en gång! Ser fram emot del 2! kram

    SvaraRadera
  9. Vilka fantastiska bilder! Och jo, förra veckan var det sommartemperaturer, här i södern 23-25 grader. Men denna veckan åkte vinterjackan fram igen när det blev minusgrader på morgonen... suck...

    SvaraRadera
  10. Men åh, så himla mysigt!!!!
    Jag förstår att du vill tillbaka för här har det ju varit "vinter" typ en vecka nu:(

    Va kul att ni "alltid" åker till det där stället. Jag som inte äns vet var det ligger?

    Härliga bilder du bjöd på, TACK!

    Ha det fint i dag!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Men åhhhh, så vackert! Huset ni bodde i, ser helt underbart ut och omgivningen är bara helt perfekt. Härligt att gå och handla fina primörer hos torghandlaren. Ja, allt ser så njutbart ut. Vad roligt att ni haft det så bra! Tack för titten...

    SvaraRadera
  12. Hade varit så kul att träffas! Jag ska se om jag kan få i hop det!!! Jag hör av mig!
    kram

    SvaraRadera
  13. Ååhhh va härligt ni ser ut att ha haft det ... =)

    Hoppas du fått upp värmen nu .. ; )

    kram Patricia

    SvaraRadera
  14. WOW! Jag förstår att ni trivs här! Vad kul att få ta del av fina foton och trevlig läsning. Kram, Leane

    SvaraRadera
  15. Så roligt att ni får så fina upplevelser. Vi ska i nästa vecka köra tillbaka till Languedoc och nu ta oss mera till era trakter. Jag har varit lite sugen på Gorge du Tarn men efter din beskrivning och bilderna tror jag det får anstå. Vi åker inte dit med husbil iallafall!!

    En bit norr om oss finns Europas allra största kanjon, Gorges de Verdon. Den väntar också på besök! Men det är, som du skriver, nära-döden-upplevelser med de smala vägarna med bråddjupen nedanför. Ryyyys...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.