torsdag, juni 30, 2011

Juni och boktips fr hängstolen...





Juni har varit en alldeles osedvanligt bra månad. Inte bara vädret, men även vardagen har varit extra skimrande.

Premiären för bastubadandet blev en njutning för både kropp och själ. Himmel, så jag har längtat efter en riktig vedeldad bastu!

Midsommaren avlöpte också väl. Vi var 13 personer samlade hos oss, där vi började med sillunch och avslutade med grillmiddag. Årets tre höjdare blev laxtårtan som jag "satte ihop" av 3 recept. Tog till mig det godaste ingredienserna från dem och satte ihop till något eget. Den andra fullpoängaren blev min kära mans grillade hjortstek. Steken låg först i marinad under ett dygn med rött vin och örtkryddor. Därefter grillades den på indirekt värme med grenar av ene på glöden. Smaken blev himmelsk!

Sist men inte minst, TÅRTAN! Den tårtan som en av gästerna fixade... Ljuvlig!


Har också lyckats läsa flera böcker där i min hängstol. Böckerna har dessutom varit helt underbara små pärlor, så där så man ler medan man läser och t o m skrattar högt. Flera av böckerna har år på nacken och finns även på film. Men som jag redan berättat, ligger jag rejält efter i mitt läsande. Och lyckan är fullkomlig över att jag nu inte bara kan läsa, utan t o m sträckläsa en bok!

Böckerna jag hunnit med i juni och som rekommenderas varmt:

Muriel Barbery Igelkottens elegans
En underbar pärla som väcker eftertanke. Skriven med härlig knorr.

Jonathan Tropper
Konsten att tala med en änkling
En helt galen bok! Full av härlig humor om sorg och saknad i en totalt dysfunktionell familj.

Anna Gavalda Tillsammans är man mindre ensam
En underbart ljuvlig berättelse och även den fylld med humor. Den spred sig i glädjevågor inom mig. Ska nu fortsätta med nästa bok av denna fantastiska författare.

Jag gillar böcker som ger mig glädje, skapar eftertanke, får mig att må bra och är de dessutom skrivna med underfundig humor. Då är det fullpott!

Läste även en annan bok som inte väckte några av dessa känslor, enbart obehag och äckel. En bok som jag inte rekommenderar, Anne B Ragde Berlinerpopplar. Absolut ingen bok för mig. Obehagligt närgående om vidrigheter och elände. Grejar inte sådana böcker.

Har nu på morgonen tagit en långsam promenad på "ägorna". Gjort mina morgonsysslor på gården, öppnat upp i växthus och pysslat med planteringarna. Nu tillbaka till hängstolen och nästa bok...;)

14 kommentarer:

  1. Härligt att ha tid att njuta och läsa! God fortsättning ;-)

    SvaraRadera
  2. Igelkotten har jag på min mentala lista, änklingen har jag inte hört talas om men noterar den nu, Anna Gavalda har jag i min vänthög av böcker och Berlinerpopplarna tyckte jag mycket om!

    Så härligt att du förmått läsa igen! :)

    SvaraRadera
  3. Men åh, ditt sista stycke är en njutning att läsa!:) Du verkar ha det underbart bra:)

    Midsommaraftonen firade vi ungefär på samma sätt som ni, 13 pers.
    Men hjortsteken var fläskfilé;)

    Tack för tipsen om böckerna!
    Undrar varför den där Berlinerpopplarna fått så bra "ryckte" jag skulle INTE heller vilja läsa den!!!

    Nu jobbar jag hela helgen och ev. måndag sedan är det ca 5v semester:D

    Ha det så mysigt där i Dunker!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Sv. Nåh voi, voi... Ja har jo gastat soborna retan... Ganse var tet vontanaosten..?

    SvaraRadera
  5. Hej min vän!

    Jag har varit en urusel bloggare och ingen särskillt bra vän den här våren...:( Jag skulle ju ha ringt dig men det har lixom intge blivit av. Jag brottas med min onda fot...efter mååånga turer till olika läkare och sjukgymnaster har jag nu fått nya formgjutna ilägg och tvingats köpa gympaskor för 1300 som jag ska ha helst dygnet runt så ska jag tydligen bli bra...ännu har inget hänt..:(...jo jag kan trampa ner kopplingen i bilen utan att det gör jätte ont. Har inte kunnat ta en promenad sen januari. Sedan har Kajsa smällt sönder korsbandet så med henne är det också många turer fram och tillbaks till sjukgymnaster. Nu har hon gått på rehab sedan mars. På torsdag börjar vi om med nya undersökningar för nu tror de att det i alla fall är av...vilket de inte trodde från början.....pust....hon som precis var på väg mot toppen i gymnastiken...stackars liten..:(
    Vilken uuuunderbart fin bastu ni byggt. Mattias drömmer också om en vedeldad. När jag påpekar att han nyss byggt bastu talar han oavbrutet om den finske presidentet som minsann har säkert 80 olika bastuar......;)

    All vår lediga tid går åt till poolbygget...eller som vi kallar det projekt muren...det har blivit mer jobb med den tror jag. Nu återstår bara målning. Den ska bli vit och så ska vi snickra en port som ska leda ut till kryddträdgården....jag blev så glad när du skrev medelhavskänsla....för det är precis det vi vill åt...;)

    Vad härligt det lät med böcker i hängstolen....himmel vad många du redan hunnit läsa och er resa till Frankrike ser heeelt underbar ut.

    Jag saknar dig och skulle jätte gärna vilja träffa dig snart. kanske går det att få till innan hösten smyger sig på...

    Kram min vän och ha en fin dag!
    Katarina

    SvaraRadera
  6. Grrrr....jag skrev en låååång kommentar till dig o sen dog min uppkoppling...vet inte om den hann fram......väntar lite innan jag skriver en ny...kraaaaaaam

    SvaraRadera
  7. Härligt att du fått fatt på läsandet igen. Så ock jag. Berlinerp. gillade jag inte heller!

    Läste Anna Gavaldas bok: Lyckan är en sällsam fågel förra månaden. Om den tyckte jag inte.

    En fortsatt skön sommar önaskar jag dig! Kram kram

    SvaraRadera
  8. Bra att du njuter av sommaren och boktipsen tackar jag för, har varit sugen på Gavaldas ett tag och nu har du övertygat mig!

    Är Anne förkyld eller håller hon för näsan p g a oststanken tro? ;)

    SvaraRadera
  9. Härlig sommarstämning hos dig, det gillar jag! Tårtan är en tårta helt i min stil, med mer jordgubbar än tårta. Jordgubbar är som gjorda att frossas i! Gavalda är fantastisk, Berlinerpopplarna har jag sett på TV, gillade serien men har inte direkt lockats att läsa boken, särskilt inte efter din sågning =) Ha det fint vännen!

    SvaraRadera
  10. Tack för boktipsen! Jag har bunkrat upp med lite böcker nu när jag fått semester. Brukar läsa mest under sommaren då jag är ledig och har mer tid. Härliga bilder på rosorna! Allt är tidigt i år. Hos mig så har pionerna snart blommat färdigt, minst två veckor tidigare.

    SvaraRadera
  11. Hej min vän!
    Anna Gavaldas är en av mina favoriter. De två andra har jag inte läst men de hamnar så klart på önskelistan. Instämmer helt i dina tankar om sommarpratarna. Kul att vi tycker så lika. dina semester göromål är också väldigt lika mina, fast jag står fortfarande i startgroparna. Kramar i massor :)

    SvaraRadera
  12. En tårta man skulle kunna dö för... gissar att den var precis lika god som den ser ut.

    SvaraRadera
  13. Halloj vännen! Åh, vad kul med lite boktips! Jag är urusel på att läsa, brukar bara bli när vi är på semester men ska skriva upp dem i min lista så jag inte glömmer dem.
    Låter som ni har haft en underbar midsommarhelg och jag förstår att du njuter av bastun! Mmm, jag känner doften av vedeldad bastu och björkris.
    Vad kul om du kommer och hälsar på någon dag! Tror du skrev ev måndag el tisdag? Jag är på plats idag men imorgon håller Linnéa ställningen. Ha det allra bäst.
    Kramelikram.

    SvaraRadera
  14. Så underbart det låter alltsammans. Grillad hjortstek har jag aldrig smakat men det låter helt fantastiskt när du beskriver det. Och tårtan. Jag tror bestämt att det ser ut som en Pavlova - min absoluta favorittårta. Lillasyster har beställt den till sin konfirmation om en dryg vecka så då kommer vi också att få smaska i oss en sådan.... Jag log när jag läste dina bokreflektioner. Den enda av böckerna du nämnder som jag läst är Berlinerpopplarna. Men jag tyckte, åtminstone bitvis, om den... Jag ösnkar dig en lika underbar fortsättning på sommaren. Många kramar från Jenny.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.