torsdag, juni 16, 2011

Tja, var var vi nu igen...

Det känns som jag fått tung... eller rättare sagt skrivhäfta. Några korta rader på Facebook, då och då, är det enda jag lyckats åstadkomma.

Så få se nu, var var vi nu igen, för en månad sedan...

Under månaden som gått har vi varit ner till Lund och hämtat hem sonen över sommaren. Han jobbar igen på Nöjesfältet - Parken Zoo. Jag njuter av att ha honom hemma, för mellan bråken så har vi också en himla massa skratt ;). Och än har vi inte bråkat en endaste gång!

Vi har dessutom hunnit färdigställa bastun. Den har blivit kanonfin, det enda som återstår är att piffa till relaxrummet. Ja, vatten och el ska också dit, men det kommer under sommaren. Vi har en trädgårdsslang som får funka under tiden. Det blir ingen dusch i bastun, utan det blir mer som yasuragi eller hamam. Här ska inte stressas utan tvagningen ska också få ta sin tid, slow-bastu ;). Vi hann t o m provelda i söndags och premiärbastun blir till helg. Tur att vädret är lite svalare...

Jag har även haft fullt upp med planerandet av en ny resa med våra vänner, som dessutom är våra grannar. Det är samma härliga gäng på 7 personer, som vi tidigare gjort resor till Skottland/Whiskytrail och nu senast, förra hösten till Frankrike/Beziers . Det är inte många grannar man åker på semester med, men våra grannar är bara bäst, helt underbara.

Denna gång ska vi till Istanbul, en 4-dagars resa ska det bli i september. En stad som vi älskar och som dessutom är min käras hemstad. Nu ska vi med glädje visa upp vårt älskade Istanbul.

Resan är bokad och hotellen är grejade.

Eftersom jag arbetat under många år i flygbranschen är jag ganska "yrkesskadad". Tycker det är vansinnigt roligt att googla, leta fram info och läsa tips, fixa och trixa resor. Eftersom jag ändå hade farten uppe hjälpte jag även sonen med kompis, att boka 1-veckas backpacking till Berlin och Prag. Fixade Ryanair och tågbiljetter till Prag. Googlade och bokade bra hostels i bägge städerna. Körde killarna till Skavsta tidigt i onsdags morse.

Ja, allt var bra... tills jag fick ett SMS. Det visade sig att det hostel som kära mamma bokat i Berlin, såg till det yttre som en pundarkvart! Dörrar hängde och hela trappen var nerdekad. Kompisen undrade lite över mitt val, men sedan visade det sig att själva hosteln ändå var bra...

Men, vad fasen livet är till för att levas. Lite äventyrlig tillvaro ger dem bara mer livskunskap. Vi får väl se hur spännande Pragboendet blir... :D

Har återigen lyckats läsa böcker! Det är en stor sak för mig. Efter vår lilla sons bortgång kunde jag inte längre läsa, klarade inte av att fokusera, för att ta mig genom en bok. Det förvärrades än mer efter min utbrändhet. Från att ha varit en bokslukare allt sedan jag var barn och i vuxen ålder ha frossat i böcker, allt från senaste Nobelpristagaren till den senast recenserade boken i dagstidningen, slutade jag läsa helt. Kunde med nöd och näppe ta mig genom en bok och då en lättläst sådan och enbart under sommaren.

Nu kan jag läsa några fler, men fortfarande lyckas jag sällan läsa något under vintern. Det är sommaren som ger mig läslust och då i min underbara hängstol, där under björken. Läsning med tupplur ;).

Däremellan har jag njutit fullt ut av solen och värmen. Den som vi hade i nästan 3 veckor. Jag har sparat allt i varenda por på kroppen. Ska ta fram det när vintermörkret kryper över oss ;).

Midsommaren närmar sig och jag sitter och bläddrar i mina kokböcker och mattidningar, letar efter inspiration till midsommar. Vi blir ett bra gäng som firar tillsammans, grannar och vänner både från trakten och från storstan. Fortfarande föredrar "ungdomarna" att fira midsommar med oss och det tycker vi är superkul! Får väl försöka spöa dem i kubb, igen... ;)10 kommentarer:

 1. Åh, så fint ni fått det med bastun och allt!

  Härligt att läsa om reseplanerandet också, och att du hittat tillbaka till läsningen, trots svåra tider i det förflutna.

  Stora kramar och tillönskan om en skön och solig helg!

  SvaraRadera
 2. Kul att höra av dig igen! Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 3. Jag har verkligen sett fram emot detta inlägg, det var så länge sedan sist.
  Blev så ledsen när jag läser om din lilla sons bortgång, jag har nog inte hängt med så länge som jag trott, har inte vetat detta och det gör mig verkligen ont... finns inga ord men jag vill ändå skicka dig världens största kram!!!!
  Vad mysigt att ha stora sonen hemma och få rå om honom. Jag hade gärna bastat där hos er, naturen är verkligen vacker runt omkring!
  Härligt att ha resor inplanerade och med goda grannar dessutom, perfekt att ha fler att dela upplevelserna med.
  Hade jag varit som du hade jag lagt mig i hårdträning nu så att ni vinner kubb!
  KRAM

  SvaraRadera
 4. Du skulle behöva sol och värme året om du. Värme lär du kunna få ändå, men solen blir det svårare med på dessa breddgrader.

  Skönt med sonen hemma, det är gott att se dem dagligen.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad ont i hjärtat och ledsen jag blev när jag läste ditt inlägg.

  Många bra lässtunder önskar jag dig i sommar. Och vilka härlig resa du har framför dig i Istanbul! Ser fram emot att höra om den. Vi kommer nog åka dit också eftersom en av mina kompisar har flyttat dit med sin familj.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 6. Du lyckas då få mig att bli alldeles varm i hjärtat när du skriver!
  Din underbara bokning med pundarkvartar...fniss...Fast det är klart att man ska leva...helt rätt!
  Det låter gott att ni har sonen på hemmaplan o där får jag lite darr i hjärtat för onsdag efter midsommar reser vår son i väg som volontär...ska vara borta ett år är det tänkt och det känns både kul och sorgset...Han är en riktig "going" och vi har så många trevliga pratstunder och skratt om dagarna o det kommer att bli tomt...suck...Men så klart det är gott att han vågar slänga sig ut i världen så där...
  Din beskrivning om läsningen gör mig lycklig (den också) för råkade ut för något liknande för egen del...Vet dock inte riktigt vad som hände men jag slutade helt läsa...höll i sig under många år tills en dag...Nu är jag fast igen och har så varit de senaste 4-5 åren och du milde en sådan lycka...Jag reser och far, löser mordgåtor och upplever hjärta och smärta...glädje och sorg...Åh vad jag älskar böcker!
  Så nu önskar jag Dig en underbar midsommarvecka och du trixar säkerligen till något smarrigt med hjälp av kokböckerna (och utan)...Sen ska ni njuta med nära och kära och titta på det helt fantastiska ljuset som flödar över oss nu - åh vad jag älskar dessa ljusa dygn...

  Massa kram från Malin

  SvaraRadera
 7. Härligt att läsa om att du verkar ha det bra och haft det bra!!

  Fruktansvärt tråkigt att läsa om att ni mist en son. Går inte att förmedla dom tankarna i ord!
  Tur att ni alla har varann!!!

  En slow-bastu mmmmm....underbart!!!!!

  Hoppas sonen och kompisen har det bra där dom är!!!

  Min är också hemma från Lund nu och han har så många "järn i elden" så jag blir helt matt! Men iof bättre det än att inte ha nått alls att göra!

  KLART ni spöar ungdomarna i kubb;);)

  Sköt om dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vi har nog haft samma blogg uppehåll du och jag! ;-) Jag njuter också av varje solminut, tyvärr ser vädret inte ut att bli det bästa under midsommar. :-(

  Önskar Dig en riktigt trevlig midsommar!
  Kram Eva-Lis & Zaga

  SvaraRadera
 9. Bara liten stund kvar nu... Ha det fint! :)
  anna

  SvaraRadera
 10. Har jag missat att kommentera? Eller är det du som inte vill godkänna min kommentar? Hmmm. Hoppas sonen är välbehållen hemma igen från äventyren hans kära mamma skickar ut honom på. En erfarenhet rikare är han ju i alla fall. Hoppas också att ni hade en underbar midsommar. Det lät ju som om ni hade goda förutsättningar. Jag är också så glad att döttrarna fortfarande vill fira midsommar med mig och våra gemensamma vänner. Kram till dig.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.