torsdag, augusti 25, 2011

Kräftor och trädgård...




Kräftfrossarfesten blev lika trevlig som alltid. Vädret såg lovande ut på eftermiddagen, men dryga timmen innan gästerna skulle anlända kom en rejäl störtskur. Det blev därför dukning inomhus. De bästa servetterna till kräftkalas är billiga kökshanddukar från IKEA.

Alla blev proppmätta och magen stod åt alla håll och kanter. Till den graden mätta, att min kaka till kaffet fick avnjutas till söndagskaffet istället. De som påstår att man inte blir mätt på kräftor har nog aldrig deltagit i en äkta Kräftfrossarfest... ;).

Fortfarande dröjer sig värmen kvar, trots fler regnskurar och dimmiga morgnar. I helg blir det en biltur ner till Lund. Vi åker ner med sonens prylar, allt det som han inte fick med på flyget. Det ska bli roligt att träffas, även om det är ett kort besök.

Än blommar det i trädgården. Superfavoriten i sommar, har varit min stockros. Den har blommat hela långa sommaren med de mest underbara blommor. Fler ska sättas nästa år, vill ha en vägg med blommande stockrosor.



Fick dessutom frön fr Turkiet som blivit en enorm tagetes. Den är närmare 70cm hög och har mängder med knoppar, blommornas kronblad ser ut som sammet. Otroligt vacker.



Har även fått frön till denna blomma som jag inte har en aning om vad det kan vara för något. Blommorna är vita och intensivt rosa, nästan mer åt cerise. Bladen antyder att det är någon slags fetbladsväxt, tror jag... ;).


15 kommentarer:

  1. Vilken hejdundrande kräftfrossarfest ni verkade ha haft! Snygg dukning också med handdukarna - bra tips!

    Vilka vackra växter du visar! Den stockrosen var verkligen fin och de andra också!
    Nu tryter blommorna lite när hösten närmar sej, men man blir ju glad för de som finns kvar!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Heeeeej!

    Här kommer växtexperten...;)
    Rosa fetbladsblomma heter den.....*gapskratt*...

    Ujuj...låter som en riktig skiva det där...;) Din dukning är underbar helt enligt äkta vintage-stuk med fyndade kökshanddukar med den rätta looken så där...;) Helt din stil....fniss...
    Tallriken under kräftorna....woow så fin! Märke??? Svindyrt förstås.....

    Du stockrosorna ser underbara ut...måste skriva det på min lista till nästa år.
    kraaaaam Katarina

    SvaraRadera
  3. Behöver också lite galenskap..;)
    Kika i kallendern när det passar.
    Är borta den 5/9 annars går det när som...
    Ta flisis med dig...;)
    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera
  4. Kräftorna ser fantastiska ut. Häftigt att ni kokar dem själva. Lite mod måste ju krävas för att hantera dem levande. Kan tänka mig att det blev en härlig fest.

    SvaraRadera
  5. Jag ska verkligen ta med ditt supersmarta tips till nästa kräftskiva! Handdukar !!! Att jag inte tänkt på det! Det är ju lysande!

    SvaraRadera
  6. Fina och färggranna blommor ni har i trädgården! Kräftfesten ser också ut att ha blivit lyckad! :)

    Tack så mycket för din kommentar också! Jag gillar också området som vi bor i nu, det är så lugnt och grönt här. Du kommer väl också att bo någonstans här i närheten då ni kommer om en månad, så kanske vi stöter på varandra, vem vet? :) I så fall så får du gärna säga hej! :D Tips på restauranger och fika hittar du nog fler av på Elisabets blogg, vi är inga flitiga uteätare utan lagar för det mesta middag hemma. :) Hoppas ni får en trevlig semester här!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Det kan man kalla kräftfrossa! Helt underbart. Tänk att få vara gäst på ett sådant party! MUMS!

    Stockrosorna är underbart vackra. Min granne Amber har också dessa vackra blommor mot sin balkong.

    Men nu är det höst i alla fall och jag vill önska dig en skön och fin sådan där ute på Karl Johansgården!

    SvaraRadera
  8. Försöker igen..... Förra meddelandet från i lördags verkar ha försvunnit i rymden...

    Portulaca heter din mystiska växt. Är principiellt ettårig men om man har tur kan man hålla liv i den nåt åt till dock blommar den inte lika bra år två.. Tålig mot torka och behöver inte mkt gödning. blommar fint nästan på ren sand härnere..

    Jag hade en vit, en aprikos, en gul och en cerise i somras. de två senaste ska jag se om de går att få liv i igen ;)

    http://www.virtualflowers.com.au/annuals_portulaca.asp

    Kram /Anni

    SvaraRadera
  9. Goaste Anni! Javisst är det en portulaca!

    Varm tackkram till dig vännen :)

    SvaraRadera
  10. Godmorgon tokstolle!

    Du måste ju ha en stomme när du ska göra krans....
    Haha...*gapskratt*...jag kan se framför mig hur du sitter o knåpar med ståltråd som är alldeles för grov och ingen stomme...haha...då kommer du ju få en ledsen oval oformlig sak.
    Köp eller som jag "strippa av" en gammal krans. Då har du en hård rund stomme av halm eller sånt där annat hårt jag inte kommer på vad det heter just nu..;)
    Köp tunn grön blombindartråd i blomsterhandeln. Sen är det bara att göra som små buketter och vira fast ordentligt. Bröva till jul med bara granris. Det går inte att misslyckas..;)
    Kraaaaaaam
    Ps. nästa vecka åker vi till Rimini...vi kanske skulle boka in ett datum en fredag framöver sen...;)

    SvaraRadera
  11. Åh va gott med kräftfrossa .. jag har inte fått i mig några kräftor än i år men ska nog se till att få det till helgen, jag älskar ju kräftor .. =)

    Må så gott!!
    Kram Patricia

    SvaraRadera
  12. Underbara bilder som vanligt. Jag har aldrig kokt kräftor, inte heller fångat några fast ätit mmmmmmmdet har jag gjort massor av gånger. Må gott fina du Kram Kristina

    SvaraRadera
  13. Underbar kräftfest.........önskar jag hade varit där, älskar kräftor och inget är ju som hemkokta!!!!! Vackra blomster du har! Önskar att vi får lite fina sensommardagar nu! Kram fr C

    SvaraRadera
  14. Härligt med kräftor! Kram Linda

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.