tisdag, augusti 09, 2011

Semester och augusti...

Sommaren har varit helt underbar! Åtminstone här hos oss, i denna del av Sörmland. Sol, sol och strålande sol, i princip varenda dag. Dessutom rejäl värme och endast någon enstaka kort regnskur, allt sedan midsommar. Jag har njutit fullt ut! Sparar solen och värmen i varenda por och hoppas den kommande vintern därmed blir lättare att hantera.

Kan bara konstatera att det inte ens blev en liten tummetott av mina hallplaner. Käraste mannen såg ut som han behövde en semester, helt utan krav och måsten. Jag som är den bästaste av fruar, gjorde självklart honom till viljes...

Det blev 3 veckor av slapparliv. Första veckan planerade vi in gäster, som avlöste varandra. Vilket självklart var trevligt, men efter detta behövde vi lite egen tid. Vi tog en biltur ner till Bohuslän och njöt av den vackra kusten. Det var svårt att finna lediga hotellrum mitt i juli, men vi lyckades få en natt i Lysekil. Lysekil är väl inget höjdarställe, men det är däremot Smögen och Fjällbacka. Vi njöt av skaldjur och köpte även med oss hem havskräftor, räkor och musslor.



Veckan därpå tog vi åter en biltur, nu ner till Småland. En liten fisketur med övernattning i vackra omgivningar.



Kära mannen bestämde sig för att skippa den 4:e semesterveckan. Kände sig lite rastlös efter 3 veckor och gick t o m under de sista semesterdagarna över till grannen för att snickra på deras nya gästhus. Bara för att få känna kroppen arbeta! Det är därmed bevisat att han behöver ett sommarprojekt, med rejält kroppsarbete för att känna riktig sommar- och semesterglädje.

Sonen åker tillbaka till Lund denna vecka. Känns sorgligt och kommer att bli tomt här hemma. Men samtidigt gläds jag över att han trivs med både Lund och studentlivet. Arkeologin lämnade han redan efter första terminen, vilket inte förvånade oss föräldrar. Nu är det Sydostasien som hägrar och han börjar med att studera japanska i höst.

13 kommentarer:

  1. Jag har med en rastlös gubben, men jag sysselsatte honom så där liiite lagom så han inte skulle klättra på väggarna .. hi hi.

    Nog har sommaren varit underbar, det har ju varit fint väder för det mesta även här .. riktigt skönt. Nu känns det liiite höstigt i luften men det är oxå en härlig tid, få kura under filten och tända en massa ljus .. =)

    Smögen är härligt, det var nog 20 år sen jag var där tror jag .. =) Gott med färska skaldjur!

    Må så gott!
    kram Patricia

    SvaraRadera
  2. Vilken tur ni har haft med vädret. Här i Skåne har det dock varit varmt men det har regnat en hel del.
    Ni verkar haft en skön semester och Smögen och Fjällbacka är fantastiska ställen.

    Vad trevligt att din son studerar i Lund. Just nu sitter jag och tittat på domkyrkans "Lunnapågar" från mitt kontorsfönster.
    Då kan det kanske bli en tur söderöver för din del under hösten.
    Kram
    Carina

    SvaraRadera
  3. Vilken tur med vädret hela sommaren! Jag har hört att Sörmland har haft ovanligt lite regn...?!
    Här har det varit precis lagom, om man bortser från hällregnandet när vi fick ca 50 mm på en enda natt!

    Jag gillar inte torka, blir bara stressad när inte trädgården får vatten!
    Så härligt det låter med en tur till västkusten! Alltid ljuvligt med skaldjuren och allt som finns där.

    Vi kan väl höras betr. besök!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Haha...du är ju för goooo!!!
    Semesterprojekt till gubben....jo jag tackar!! Ger han någonsin dig några projekt??? Eller sitter du bara där med piskan o champagnen o komenderar?
    Å sonen...hihi...vilken gullig beskrivning...om det inte var det där med Lund skulle man tro att det var en liten kille i mellanstadiet du beskrev..hihi...

    kram min vän

    SvaraRadera
  5. Tänk jag blir aldrig rastlös av semester. ;) Mina 6 veckor med sol mest hela tiden var heelt perfekta.

    Vi har lite "små" projekt här hos oss om din make skulle bli rastlös vid ett senare tillfälle. :D

    Så trist att vi inte kunde ses, men den som väntar på något gott haha!

    Stor kram

    SvaraRadera
  6. Härligt att du haft en bra sommar! Vi har tydligen besökt samma delar av Sverige.... jag var en liten tur till Bohuslän och förra veckan en tur till Småland! Det gäller nu att samla kraft inför vintern..... Önskar dig fortsatta fina ljuvliga sommardagar! Kram fr C

    SvaraRadera
  7. Ja jag har ju semester först nu, och inte med så bra väder alltså, men det är ganska skönt att vara inne och strosa;) Kram Johanna

    SvaraRadera
  8. Skänt med slappesemester!
    Japanska tycker jag låter spännande det enda jag kan är att att säga hej och hejdå, en start i alla fall!
    Triva sonen i Lund förresten? Härlig stad när man är student tycker jag.
    Ha det bra fina du!
    kram

    SvaraRadera
  9. Härligt att ni haft soligt. Jag förstår att du behövde det efter den grymma vintern. Hos oss i Stockhoms skärgård har det också varit helt underbart.

    Jag hade faktiskt allvarliga funderingar på en tur till Sörmland för att se om någon Dubbelörn där hade tid för en lunch. Men så fick jag halsont och feber och kom av mig. Men jag gör gärna ett nytt försök. Eller så kanske du kommer till Stockholm.

    Många kramar.

    SvaraRadera
  10. Det låter som en riktigt skön sommar, precis som det ska vara! Här har vi också haft soligt och fint hela sommaren, det är först nu den här veckan som vi har haft några regniga dagar och helt plötsligt känns det lite höstigare.Till skillnad mot förra veckans högsommarvärme!
    Känns det tomt nu när sonen har rest? Sanna kom hem i mitten av juli och det känns skönt med tanken på oroligheterna som pågår. Men just nu roar hon sig i Smögen innan allvaret börjar igen.
    Här skiner solen för fullt och det ser ut att bli en strålande dag men det är kallt! Inatt var det bara 4 grader och nu visar termometern på 8...
    Ha en riktigt skön helg!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  11. Ja, ni har haft mycket finare väder uppe i sörmland än här nere i malmö. Kallaste sommaren här på 49 år har jag hört.

    Nu håller vi tummarna för att det blir en varm och lång höst innan vintern kommer!

    Kram

    SvaraRadera
  12. Förstod ju att du är "den bästaste av fruar" hihi....sköööönt med ledighet utan krav och måsten!!!

    Fjällbacka är en favorit!! Där har vi varit många gånger. Åh, vad jag saknar Bohuslän!

    Tuff son du har som ger sig på DET språket av alla!!!

    Min ska ev. läsa sista terminen här i Stockholm men det är inte riktigt klart ännu.

    Må så gott!
    Kramar Eva

    SvaraRadera
  13. Verkar som om ni har haft en fin sommar.
    Vår har också varit ok. En resa norrut till Sundsvall och Höga kusten och en till Norge för att hälsa på sonen med fam. samt lite byggnadsarbete.
    Om du kollar in på min blogg så har jag fått ....... ut och skrivit ett inlägg ... äntligen!!! Ni som har varit i södra Frankrike några gånger, har du något förslag på något fint och intressant att se el göra där? Vi åker A9 via Nîmes - Montpellier - Narbonne och kan, om det passar, gör någon avstickare på väg hem.

    kram Christina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.