lördag, oktober 08, 2011

Höstens intåg...




Det har blåst rejält, löven rasslar, luften är knivskarp. Konturerna och färgerna framträder kristallklart.

I går, fredag, blev det premiäreldning i öppna spisen. Min kära jobbade hemifrån och jag satte mig i fåtöljen framför brasan, med en härlig feel-good bok som fick mig att på somliga ställen skratta högt. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon. Där satt jag hela eftermiddagen, i värmen av brasan, tills boken var utläst.

Skymningen föll, stearinljusen tändes, lyktor brann, vin i glasen, skön stund tillsammans där vid brasan...



Hösten blev än mer påtaglig i morse, första frosten låg där på backen när jag tog promenaden ner till brevlådan. Och nu eldas det i pannan också det första gången denna säsong.

Hösten är här... och jag känner vintern
stå där bakom och smyger sig sakta fram.

17 kommentarer:

  1. Tänk frost redan nu.
    Ha en fin lördag.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  2. Så mysigt det låter med både brasa, bok och vin! Precis så som det ska vara nu när mörkret och rugget drar in!
    Ja, nu är hösten verkligen ett faktum och vi hade också frost inatt!
    Härliga bilder!
    Ha en fortsatt skön helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Åh, så mysigt det låter!
    Riktigt poetiskt!

    Hoppas söndagen blir mysig också!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Usch för frost! Här har vi inte haft det ännu.

    SvaraRadera
  5. Vad mysigt det låter! Här har de lovat frost till natten, brrr. Vi sitter ute på glasverandan och myser ikväll, extravärme och massor med ljus skapar stämning i mörkret. Dock inget vin i glaset, bara Pepsi för ikväll (inatt) är det taxiservice.
    Ha en fortsatt skön hösthelg!
    Kram, kram Carina

    SvaraRadera
  6. Åh du Dubbelörnen- du är helt fantastisk med din formuleringsförmåga.

    Jag blir ju nästan som... kär! :)

    SvaraRadera
  7. Sv. Jo!!!

    Jag åker ju bort i veckan, till Utrecht, det blir jobb lördag och hemresa söndag. Vi förväntas ta ut sådan extratid så snart som möjligt, i "nära anslutning". Jag vet inte nu exakt när det blir, men vi kan väl hålla varandra i åtanke? :)

    SvaraRadera
  8. Åh vad härligt det låter. Mysigt med en brasa! Och ännu ett boktips, tack för det!

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Hej stumpan!
    Det låter som du fick en rätt ok fredag utan mig...;)
    Låter mysigt...jag skulle också vilja slå mig ner framför brasan med en bra bok....jobbar idag men känner att jag hellre skulle krypa ner under täcket..
    Jag kollade med Kicki om hon kunde den 21:a...det kunde hon och jag har just skrivit till Carina...
    Ser fram emot att äääntligen träffas..bara nu ingen anna blir sjuk.
    kram vännen!
    Katarina

    SvaraRadera
  10. Vad glad jag blev att se din kommentar hos mig. Jag har ju varit väldigt frånvarande från bloggandet hela sommaren. Då känns det så kul att komma tillbaka och höra av favoritbloggare. Hösten är underbar men det är tungt att tänka på vinter och mörker. Jag har nog försökt inbilla mig att det är sommar - tills nu. Nu är det höstkyligt även om dagarna kan vara hur vackra som helst. Din fredag låter underbar. Det är faktiskt något som är härligt med den här tiden. Vad mysigt att du tog dig tid att sitta och läsa. Ha det så gott! Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Vilken mysig stund framför brasan ... önskar jag hade en jag med!
    Här var det helt vitt av frost i morse ... nattens temp hade legat på -3,9 gr ... det är väl bara att gilla läget antar jag!

    Tycker absolut att ni ska ta bilen ner till Frankrike ... det blir så mycket mer av resan än när man sätter sig på flyget. För att inte tala om vad man kan få med sig hem *skrattar* ... du vet!

    Kram C

    SvaraRadera
  12. Åh, det ser så mysigt och idylliskt ut, med de där fina röda husen med vita knutar som är så typiskt svenska (och finska), träden som börjar få färggranna löv och brasan. Höst då den är som bäst, eller hur? :)

    Här i Istanbul börjar det också bli riktigt höstigt nu, efter ett ordentligt regn i söndags föll temperaturen med över 10 grader på en natt, och nu får man redan ta på sig en jacka då man går ut, stor kontrast från i lördags då det ännu var shortsväder.

    Du har nog rätt i att traditionerna och sederna varierar mycket beroende på familj och var i landet familjen kommer ifrån. På mindre ställen så följer man nog traditionerna mer än i storstäder. Om vi skulle ha haft vårt bröllop i Istanbul så skulle vi säkert ha gjort lite annorlunda, men i och med att vi höll bröllopet i byn så var det en del saker som "skulle vara på ett visst sätt". :P Var ert bröllop i Istanbul? Hade ni även ett bröllop i Sverige senare eller hur gjorde ni? Jag tror inte att vi kommer att ha något bröllop i Finland i och med att min släkt inte är så stor, det känns lite onödigt.

    Ja, byråkratin i det här landet är tyvärr inte alltid så fungerande.. :S Det här med hälsointyg har de haft i några år tror jag, de kontrollerar bland annat att ens blod passar ihop vilket på sätt och vis är bra, eftersom man då i ett tidigt skede kan upptäcka om det finns risk för att ens barn ska få ärftliga sjukdomar. Men varför lungorna skulle röntgas är för mig fortfarande en gåta? :S Nåja, jag fick i alla fall veta att jag inte har något problem med dem, och helt gratis dessutom! :)

    Önskar dig trevliga höstdagar!

    Kram!

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för dina värmande ord i min blogg. I bland tar livet tvära kast och det är bara att följa med. Visst är hösten här! Vi har haft frost i 1 vecka nu och det börjar alltid i älgjakts veckan. Förra året kom snön hos oss den 10 november och låg kvar till april.
    Önskar Dig en härlig helg!

    Kram Eva-Lis

    SvaraRadera
  14. Ett stort tack för dina värmande ord i min blogg. Ja....... i bland hopar sig allt på samma gång. Har lärt mig att det är att ta en sak i taget och fokusera på det, så går det lite lättare. Hos mig kom hösten ordentligt den här veckan med frostnätter och dagar. Konstigt att det alltid kommer i älgjakts veckan ? !Förra året kom snön till oss den 10 november och den låg kvar tills april. Jag gillar visserligen snö i november och till advent.
    Önskar dig en härlig lördag i det fina höstvädret!

    Kram Eva-Lis

    SvaraRadera
  15. Det där lät riktigt mysigt, kanske eldas det ven i dag för i dag har det varit riktigt kallt tycker jag!
    En EK varje fredag hade varit ett toppenbra fredagsinlägg, får väl trissa henne lite så det blir till varje fredag! ;)
    kram

    SvaraRadera
  16. Tack så mycket för grattiskramarna...dom värmer:-)

    Den boken som du läste framför brasan sträckläste jag en helg för ett par månader sedan. Den är riktigt bra så jag kunde inte heller sluta läsa.

    Det är mysigt med brasor, speciellt om man njuter tillsammans med någon kär person som det är OK att "bara vara" tillsammans med.

    He en bra vecka.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  17. Jag hade önskat att jag hade en öppen brasa och kunna sitta framför och bara höra knastret från virket.

    SV: Det där med jobb resor låter mer glamouröst än vad det egentligen är. Det är mycket jobb, man sover dåligt för sängarna är annorlunda.

    Kram
    Carina

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.