söndag, november 20, 2011

Ljuva november...


Jag måste åter göra ett inlägg om denna underbara november! För att inte glömma att det finns novembermånader som denna. Jag som alltid brukar deppa ihop just denna månad och låter gråvädret tynga ner mig totalt, har nog aldrig mått så bra en november, som just denna. Ingen kyla eller snö i sikte. Lyckan är fullkomlig!

Fantastiska dagar, oavsett om det varit höstdimma eller klarblå himmel och strålande sol. Somliga dagar har det varit +8, underbar sol och helt vindstilla, precis som en härlig vårdag. T o m fåglarna verkar ha fått spatt. Jag vet bilden är suddig, men ni ser, fåglarna boar in sig i holkarna, precis som på våren.

Imorgon kommer fönsterputsaren och fixar fint inför advent. I veckan ska alla adventsgrejer fram och det ska bli fint i fönstrena inför helgen. Snart är också jul och nyår förbi och vi går åter mot ljusare tider... Tack och lov ;).

11 kommentarer:

 1. Jag tackar också vädergudarna för detta årets november. Snart är det advent och hela mörka december är ju ändå mysig med alla tända ljus fram till jul. Och sedan vänder det och blir ljusare igen!

  Ja, kanske kanske slipper man vinterdepressionen i år...

  SvaraRadera
 2. Jag måste hålla med Dig. Även fast jag gillar snö. Det är så mycket enklare så här. Och underbart att fortfarande kunna gå ut i solen. Jag har inte tagit in krukorna från altanen än. Kryddväxterna i dem är fortfarande fina.

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder, jag blir helt lyrisk också. Grönt på åkrarna som på våren - det är en lite overklig känsla. Håller med dig om att det är underbart att slippa snö och att frysa! Vi hade +11 grader i går. Idag har det regnat (och inte snöat som det brukar vid den här tiden) hela dagen. Härligt!

  Kram från Ingrid, som också tycker att tiden bara rusar iväg.

  SvaraRadera
 4. Nej, jag är verkligen ingen "novembermänniska" jag heller, jag bävar alltid för den månaden,men jag håller med dej här - så otroligt vacker den har varit och varm!!!
  I lördags hade vi sagolikt väder, både sol och värme!
  Jag ser att det blommar hos dej också - helt fantastiskt! Vilka härliga bilder du visar, som gör det vackra rättvisa!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Mmmm, eller så får man dåligt samvete som jag, över allt som borde göras... Adventsstädning stod söndagen för här och i veckan ska det pyntas:))) Tack för sist, det var trevligt och "skönt", tack!

  SvaraRadera
 6. Håller fullkomligt med dig. November i år är helt underbar. Grå, dimmig och dyster blandat med finaste solsken. Mycket bättre än förra året, då lappmöglet kom redan i början av november, för att ligga kvar ända till april.
  Hurra för riktigt november.
  Hej från Hallongränd 4.

  SvaraRadera
 7. Heeeej!
  ljuvliga bilder...fast jag saknar snön!! Vill att den ska komma nu.

  Mmm...skönt med putsade fönster....du skulle ha skickat hem fönsterputsarn till mig också...;) Men du det är bäst du börjar göra fint i fönstren redan nu...jag menar om dina små arrangemang tar typ 4-5 timmar per st...kommer det ju ta ett tag att göra fint i ALLA fönster...;)
  Kraaaaaaaam katarina

  SvaraRadera
 8. Så vackra bilder!
  Här ställs stakarna upp fönsterputsat eller ej! :)

  SvaraRadera
 9. Jätte fina bilder!
  Visst har november gått fort! Nu har jag redan tagit fram mina ljusstakar. Där jag bor mitt i skogen är det ingen mera än jag och familjen som ser, så de fick redan förra söndagen börja lysa upp min dag.
  Önskar dig en fin advent!
  Kram Eva-Lis & Zaga

  SvaraRadera
 10. Vilka ljuvliga bilder! Nu är ju mörka November snart slut - bara några dagar kvar och så har vi älskade december, som bara ger ljus, strålar, god mat och klappar till alla snälla! Och du får hem älskad son i flera dagar antar jag.

  En skön och fin Första Advent önskar jag dig söta Elisabeth, kram

  SvaraRadera
 11. Hej, det är första gången jag tittar in här. Såg att vi har en del gemensamma bloggvänner så jag blev såklart lite nyfiken på dig.

  Håller med dig om att vi har haft en underbar höst och att vintern dröjer eller ännu bättre hoppar över att komma denna gången haha
  God fortsättning på dig<3

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.