torsdag, december 22, 2011

En Fridfull Jul ...Det blir en lugn och fridfull jul hos oss, som vanligt. Julafton firas som alltid, bara vi tre. Ingen av oss har en längtan efter en stor jul á la Fanny & Alexander. Efter att vårt lilla änglabarn gick bort, blev det än viktigare att bara vara vi tre. En jul på våra egna villkor, utan krav och måsten. Vänner träffar vi gärna någon annan av helgdagarna under jul.

Årets jul ser vi dock lite extra fram emot. Det kommer att tillföras en ny tradition, en tradition som alltid fanns i mina barndomsjular. Bastubad på förmiddagen!

Kan också berätta att Nu har vi jul här i vårt hus... Är klar med nästan allt. Klapparna ligger där under granen och julmaten finns hemma. Det är bara lite småplock som återstår.

Har i början av veckan, tillsammans med goaste sonen, besökt våra fina gårdsbutiker i omgivningarna, för inköp av favoriterna till julbordet. En tur till Sundbyholms Kött & Fisk för deras fantastiska najadlax (gravad och lättrökt) samt deras varmrökta yankeelax. Sedan tog vi en tur till Vreta Rökeri där det inhandlades deras gudomliga rökta hjortstek och rökt rådjursbog. Har även hunnit en sväng till Jürss Mejeri för lite goda ostar. Och det är i princip de här godsakerna som kommer att finnas på vårt julbord, tillsammans med några sillar.

Juldagen har vi som tradition att göra ett biobesök. Det började 2001 då den första Sagan om Ringen hade premiär och efter Sagan om ringen-filmerna var avklarade har det fortsatt med någon annan ny film som passat oss alla. I år har vi bokat biljetter till The Girl with the DragonTatoo.

Nu är det bara njutning som gäller och jag fortsätter med den roliga middagsplaneringen. Annandag jul då vi får vänner på besök. Och nyårsafton, som firas som vanligt, tillsammans med vårt härliga Livsnjutargäng. Sitter och bläddrar i härliga Mingelmat och börjar så smått få ihop menyn för dessa två kvällar ;).

Önskar er alla

En Riktigt God och
Fridfull Jul!

18 kommentarer:

 1. Det låter fantastiskt härligt och fridfullt.
  En riktigt god jul och gott nytt år önskar jag dig och din familj!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så skönt det låter! Som om ni har funnit den där grundläggande jultanken vi alla drömmer om. Även om det låter som om priset var på tok för högt.

  Film på juldagen har vi också haft som tradition. Ringentrilogin naturligtvis. Och nästa jul blir det The Hobbit.

  Jag önskar dig och de dina precis en så varm, innerlig och skön jul som det var tänkt. Från början.

  Kram!

  http://mirasmirakel.blogspot.com/2009/12/julgran.html

  SvaraRadera
 3. Det låter som om du har och har haft en härlig planering och så många godsaker du har hittat - utvalda saker som man gott kan unna sej en jul, istället för annat onödigt bling-bling!

  Jag är övertygad om att ni får just en sån skön och kravlös mysjul som ni önskar!

  ...och det önskar jag er:
  EN RIKTIGT HÄRLIG JUL!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Litet som vår jul då, bara vi och utan större åhävor. Njut av varandra och njut av er nya bastu, jag avundas er den!

  Kramar från mig!

  SvaraRadera
 5. Om du vill läsa en kommentar om filmen kan du gå in hos dottern på http://www.vardagmedbarn.blogspot.com/ där hon skrivit vad hon tyckte om den. Makens företag hade nämligen bjudit hela personalen och inbjudna kunder på premiärvisning av denna film.

  Eftersom MM är vegetarian blir det inte mycket traditionell julmat här hemma. Jag gillar överhuvudtaget inte julbord eftersom jag alltid får dåligt samvete för att jag äter för mycket...

  Härligt med en ny bastu med tillhörande nu julaftonstradition! Bra julklapp som alla i familjen har glädje av!
  Kram från Ingrid som också önskar dig och din familj en skön och fridfull jul.

  SvaraRadera
 6. Härligt... njut nu!
  Varm julkram fr C

  SvaraRadera
 7. Låter som en helt perfekt jul. Långt från krav och stress när man ska hinna med att besöka alla nära och kära.
  Vår jul blir också lugn ... med vuxna barn får man ju dela dem med deras respektives familjer ... och man får vara glad över den stund man får tillsammans.

  Önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.

  Kram Christina

  SvaraRadera
 8. Vad härligt och gott det låter. Jag önskar dig en riktigt fin jul med de dina! Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Så härligt det låter när du berättar om alla godsaker som ska få finnas på ditt julbord och tillsammans med dina närmaste, det är så vi vill ha det till jul.

  Jag önskar dej en verkligt skön jul med bastubad, och härliga dagar.

  Varma kramar till dej, Birgitta

  SvaraRadera
 10. Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 11. God Jul! Din beskrivning av julafton låter underbar och jag hoppas att ni får det precis sådär fint.
  Jag önskade mig Mingelmat i födelsedagspresent efter att ha läst vad Du skreev om den tidigare. Det är verkligen en fantastisk bok.
  Många kramar från Jenny

  SvaraRadera
 12. Önskar dig och familjen en underbar julhelg!
  Det är skönt när man har möjlighet att fira en sådan jul som man själv önskar - bara ni tre för er del.

  Julkramar!

  SvaraRadera
 13. Nicoline på Fädernegården24 december 2011 23:10

  Ha en fin jul och ett Gott Nytt År! Jag har mailat!
  Kramisar

  SvaraRadera
 14. God fortsättning kära vän!
  Låter mysigt att bara vara familjen, det skulle jag också kunna tänka mig! Har faktiskt funderat på att hyra stuga i fjällen över vintern! Vi får se till nästa jul.
  kram

  SvaraRadera
 15. Önskar Dig en god fortsättning och tack för dina gulliga rader hos mig! Din jul verkar vara lugn och skön och jag blir allt lite avis på dina gårdsbutiker. Gillar närproducerat. :-)
  Må så gott!

  Julkram från Eva-Lis & Zaga

  SvaraRadera
 16. Ha en fin fortsättning!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 17. Kära du,
  Fortsatt god mellandagsjul! Ni verkar ha haft en finfin jul och det gläder mig. Snart är dagarna slut å¨detta året - de få som är kvar -ha det gott de kvarVARANDE! kRAMAR

  SvaraRadera
 18. Sv. Jag hade inte haft något emot att tycka att Rooney Mara var bättre än Noomi, men hon var litet för socialt kompetent för att passa in i min bild av Lisbeth och litet för mycket rosa blusher hade de fått på henne mellan varven. Noomi kändes mer råbarkad även om inte heller hon var fullt lika avig som bokens karaktär för mig.

  Slutet med Harriet i London tog det en stund innan jag fattade, jag trodde att kontakten mot Harriet uteblev pga tidsskillnaden. Varför Blomqvist skulle ha en dotter förstod jag inte och kattscenen, inte fanns den i boken? Men inget av detta gjorde filmen sämre på något vis.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.