tisdag, december 13, 2011

Lycka på gården...


Det är inte bara månen som skiner över gården. Ser ni att det lyser på drängstugans veranda? Det är sonen som äntligen har kommit hem! Just nu snusar hundarna hos honom. Lyckan är total här på gården :).

Julgranen blev klädd i helgen och det är riktig julstämning i huset. Nu är det bara paketen som saknas under granen och de ska fixas de närmsta dagarna.



Lite kuriosa om mig...

Ni som följt mig vet att jag inte är en pysslig person, huslig måhända, men här varken sys, klipps eller klistras, inga genomtänkta "installationer" ligger för mig heller. Det målas inte heller ofta... om jag inte lyckas lura kära mannen till det. Det är väldigt lite lull-lull, spets och romantik, men mer stora rejäla tag som renoveringar, nybyggen och sådant.

Ni ser kanske att det skymtar en julgransmatta där på bilden. Kan ni tänka er att det är moi, d v s jag som gjort detta handarbete. "Korsstygnat", ja eller sytt denna skapelse. Varje år när jag tar fram denna matta, blir jag lika förvånad över att det faktiskt är jag som suttit där och knåpat, sytt korsstygn, följt mönster, räknat, bytt trådar och färger. Och dessutom fullföljt arbetet! Okey, jag vet att det är inte är ett speciellt avancerat handarbete, men det är trots allt, ett hand-arbete, av mig ;).

Ni som känner mig, förstår vilken bedrift detta är... Vid det tillfället, får många, många år sedan när jag satt i min soffa och skapade detta mästerverk, mådde jag inte alls bra. Och då blir bedriften än större, att jag under de omständigheterna hade förmågan att fokusera på ett "äkta" handarbete.

Jag har aldrig, varken förr eller senare återupprepat detta.

24 kommentarer:

  1. Vilken fin påminnelse om att du nu mår bättre, varje pr när du tar fram mattan. Det är stor symbolik i det tycker jag. Med korsstyngn och allt. Det ser väldigt mysigt ut med granen! Kram Leane

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt det låter. Jättehärligt att ha sonen hemma förstår jag. Det är klart att du ska vara stolt över ditt handarbete. Det är inte alla som har en egenbroderad julgransmatta - bra jobbat! Ha en fin luciadag!

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen idylliskt och vackert ut med både månen och ljusen i fönstret!

    Jaha - så du är ingen pysselmänniska? Nej, det är väl inte jag heller! I alla fall inte om det ska sys eller stickas/virkas något! Har helt enkelt inget tålamod. Det är bara när jag målar som jag har hur mycket petigt tålamod som helst!

    Jag förstår bedriften i julgransmattan då..! Känner igen även detta när jag under ett år stickade fem(!) mycket avancerade lusekoftor...så noggrannt och så snyggt! Helt otrolligt vad man kan ändå, trots allt!:)

    Önskar dej en härlig fortsättning på luciadagen och fortsätt och njut av den fina granen och mattan - icke att förglömma!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Det är härligt med alla hemma under (nästan) samma tak!

    Ja, det var väl en gemensam aversion mot vikta pappersstrutar som förde oss samman och fick oss att bonda ordentligt vill jag minnas... Mohahahahhaaaaa!!!

    SvaraRadera
  5. Även om jag inte känner dig så vl tycker jag att det är en bedrift!
    Skönt att ha sonen hemma!
    kram

    SvaraRadera
  6. Vad härligt att du får rå om sonen ett tag nu! Det ser så mysigt ut med granen som lyser och jag längtar tills vi ska ta fram vår. Vi brukar alltid ta fram den före Lucia men i år har vi inte hunnit än... får nog bli i helgen istället.Vilken bedrift med mattan! Den får du vara stolt över!
    Och klart att du måste komma och hälsa på sen! Jag kommer ju att vara långledig så då får du komma hit och luncha o fika.
    Ha nu en riktigt bra dag!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  7. Hej vännen!
    Hihi...jag både skrattar o ler o torkar en tår på samma gång då jag läser....skrattar åt att DU korsstygnat....ler åt att vovisarna är lika lycklig som du över att sonen är hemma igen...torkar en tår då jag tänker på allt du varit med om....
    Önskar dig sååå mycket julefrid du underbara varelse..;)
    Kraaaaaaaaam Katarina
    ps...du kan väl köpa 3 hundbäddar..ska de inte få varsin??
    Moooaaaahahaha..

    SvaraRadera
  8. Vad fint det lyser i fönstret! Förstår att det är underbart att ha sonen hemma. Jag fasar för den dag då storasyster ska iväg till universitetet. Hoppas att dagarna går lite i snigeltakt nu så att du får njuta länge av sonens sällskap och julen... Men du! Vore det inte fint med lite snö nu till jul. ;)
    Kram.

    SvaraRadera
  9. Sv. Hahahahaaaaa!!! Du är galen! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  10. Åh, jag förstår att det är lycka på gården nu när sonen är hemma!!!
    Min kommer på måndag kväll:)

    Jaså, Japan är han lite sugen på. Hoppas han kommer iväg. Min son är sååå nöjd med sitt halvår i Kina!!!
    Superbra amerikanska lärare, hade han.
    Framförallt otroligt nyttigt att få prova på och uppleva nått så annorlunda.

    Underbar drängstuga!!!! Lyx att få bo där!

    Jag mådde också dåligt för typ två år sedan och då satt jag för mig själv och virkade och virkade. Skön terapi och avkoppling! Jag förstorade upp din FINA matta, så fint du gjort:)!

    Ha en härlig torsdag!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  11. Härligt med Lycka på gården.... tack för din värmande kommentar inne hos mig! Jag har några arbetsdagar kvar att fullfölja sedan blir det underbara lediga dagar..... skönt att det finns människor som inte "pysslar" ....tycker jag det kan liksom bli för mycket av det "goda"....
    Varm Kram tillbaka till dig
    fr C

    SvaraRadera
  12. Fina du!
    Någonstans mellan raderna finns lite pyssel tankar. Tro på dig själv. Du som är så grym på inredning och lätt sätter fart på mannen din, vad vill du pyssla med månne. Julgransmattan är ett underbart minne, jag vet precis vad du menar och visst är det väl konstigt att ibland så bara kan man. Pyssla vidare du på ditt sätt, gosa med son och make och skriv om dina nyårs recept så jag kan ta del av dem. Härligt för sonen att både vara hemma men ändå få rå om sig själv. De varmaste kramar till dig.
    Förresten, Jennys tankar om snö, de gillar jag skarpt....hihi

    SvaraRadera
  13. Jag förstår din lycka nu när sonen har kommit hem "en sväng".

    Göra klart handarbeten är inte heller min starka sida...men påbörjar dom det gör jag gärna;-)

    Ditt knåpande ser riktigt proffsigt ut...det lilla som syns...och vad bra att du inte mår så dåligt längre så att du behöver handarbeta igen.

    Här hemma har elektrikern ÄNTLIGEN dykt upp och han kommer att göra klart i morgon (har han lovat dyrt & heligt iaf),men vi åker till Huddinge direkt från jobbet i morgon eftermiddag för att umgås med ena dottern och hennes mage (ja svärsonen får åxå vara med på ett hörn förstås)så vi vet inte om han har hållit ord förräns vi kommer hem på lördagkväll.

    Njut av sonalyckan nu så "ses" vi en annan dag.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  14. Måste bara tacka för kommentaren hos mig. Tack för tipsen. Jag har inte varit "påstridig" alls. Bara skickat in mina ansökningar. Får försöka vara lite mer aktiv alltså.

    SvaraRadera
  15. Kul att jag kan roa dig med mina upplevelser ... du har roat mig många gånger med dina på din blogg!

    Visst är det underbart att få rå om sina barn när de varit borta ett tag ... tyvärr har mina blivit så stora och har egna familjer el näst intill iaf så jag får inte ha dem hemma här hela julen ... men det är bara att vänja sig och acceptera att det är livets gång.

    Det var verkligen en bedrift att du kunde sy en julgransmatta när du var under isen ... vad jag minns från min "under isen" period så orkade jag typ ingenting och kunde inte prestera ett enda dugg. Så för mig låter det ofattbart att du vid just det tillfället kunde sy och allra helst om det var något du inte gjort tidigare heller. Men det var väl din terapi den gången. Att du sen blir påmind om det år efter år så är bara du själv som kan säga om det är bra el inte.

    Ha en jättefin jul om vi inte hörs något innan. Själv ska jag njuta av den lilla tid som jag får ha mina kära här hemma.

    Kramar Christina

    SvaraRadera
  16. Hej
    Läste just din kommentar, jag träffas GÄRNA och pratar Marseillan! Vi kan väl ta en date strax efter nyår? Tittade just runt på TripAdvisor och drömde mig tillbaka. Och vädret ser helt okej ut där nu också! Men jag håller med dig, denna vinter här hemma är kanon...Mild och fin. Lite smutsig hund bara, men det får man ta! Tusenskönan blommade i dag utanför Gåsinge kyrka, vad sägs om det några dagar före julafton? Underbart, tycker jag! kram till dig örnen

    SvaraRadera
  17. Underbart att du har fått hem sonen så att familjen är komplett - med gran och klappar och allt!!

    Grön jul tycks det bli och nog känns det litet visset att den inte är vit, trots att jag (som du) inte gillar snö. Men ändå .... Underbart vacker gran. Allt gott till dig min vän och många kramar från Eleonora

    SvaraRadera
  18. Förstår precis känslan med att få ha sin stora unge hemma :) Mysigt när det lyser och är bebott i lilla huset! Det verkar vara så vackert och rofyllt på er gård i vintertid, men det är klart, på landet har alla årstider sin charm. Vi stortrivs och har inte ångrat en sekund att vi flyttade ut! Kram och god jul!

    SvaraRadera
  19. Är drängstugan sonens egna lilla krypin....mysigt! Du har säkert pysslat där för att göra det trivsamt åt honom. (dvs, om det är hans krypin, förståss ;o)
    Jag förstår om det är blandade känslor att varje år ta fram mattan som skapats under sorgliga dagar....
    Det lilla man ser av den är i alla fall jättefin!
    Jag tror bestämt att vädret är på vår sida i år! ;o)Det skulle komma snö i helgen, men igår när jag kikade ut var gräsmattan fortfarande grön. Tralla laaa! Inatt kom det lite lite pudersnö. Peace of cake!
    OJ!!! På tal om kaka!!! Du ville ju ha receptet på glasskakan!!!
    Vet du....om du googlar på Norsk iskaka så kommer receptet upp. (maken ockuperar mailen just nu på andra datorn och flyttar sig inte utan strid);o))
    GOD JUL i stugan!
    Stor kram till dig!
    Kicki

    SvaraRadera
  20. Vad härligt att sonen är hemma!

    Angående handarbete, så visst kan man förvånas över bedrifter från förr. Själv har jag stickat ett otal tröjor, bland annat en med olika flaggor (!) i mönstret och en med rosa pantern (till en pojkvän). För att inte tala om att jag sytt dräkter. DRÄKTER, moi? I dag orkar jag knappt sy i en knapp ... *Asg* Du ska vara stolt över mattan.

    Kram och ha det gott!

    SvaraRadera
  21. Har utmanat dig på att göra en jullista (du ser hur den är upplagd hos mig) med val av dina favoriter på och kring julbordet. Gör det om du har lust och tid för det ska kännas kul att göra det. Gissar att du har väldigt mycket annat för dig just nu....God Jul, hoppas att du får en riktigt skön helg med dina kära! Kram Eva

    SvaraRadera
  22. En rikgtigt God Jul vill jag önska dig och hoppas att tomten hittar vägen till huset, även om det inte finns spår som leder till huset. Men grönt är ju fint ocå!!
    Tomtekramar från Eleonora

    SvaraRadera
  23. Jag önskar dig en riktigt God Jul och jag förstår att du njuter av att ha sonen hemma, för det har jag också. Kan du tänka dig? Mina bägge söner. Lyckan är fullständig här på Fädernegården.
    Kram
    Nicoline

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.