torsdag, december 01, 2011

Nu smyger sig julen fram...

Huset blev pyntat till första advent och det sköna vädret har fortsatt. Trots att en liten storm passerade oss, höll sig temperaturen kring +10. Jag fortsätter njuta. För varje grön dag med plusgrader, blir den förhatliga vintern bara än kortare.


Blev överlycklig när jag fann en "riktig" stjärna till vårt fönster i allrummet på övre plan. En mörkröd med vackert glansigt mönster på pappret. Precis som min stjärna var i barndomshemmet. Tyvärr gör inte bilden rättvisa till min fina stjärna. Men tro mig, skenet är underbart.



Vår orientaliska Baba Noël har också funnit sin sedvanliga plats på spiselkransen. Granen är kvar och ska kläs till helgen innan Lucia, precis som vanligt. Då är det riktig jul i huset!


Nu är det nedräkning tills sonen kommer hem. Den 12 dec hämtar jag honom på Bromma. Känns ofattbart att julen snart är här.

I övrigt har det varit mycket fokus på kläder. Helgen innan jul är vi bjudna på stor fest och till den måste man hitta den rätta outfiten. Och nu äntligen ser det ut som jag fått ihop det hela. Av någon underlig anledning har man aldrig något i klädväg när man blir bjuden på fest. Konstigt va?

Verkar bli en fest som heter duga, då nästan hälften av de 60-talet inbjudna har meddelat att de vill ligga över. Däribland vi...

12 kommentarer:

  1. Jag är som du - njuter av alla dagar med plusgrader utan snö! När solen någon gång tittar fram är det ju himmelskt! Så vackert ljus det är! Läser ditt förra inllägg och ser dina vackra bilder! En njutning....i november - det trodde man ju inte!

    Din stjärna är ju jättefin och påminner mycket om den gammeldags!

    Så spännande och kul med en riktig fest! Ja, alltid problem med vad man ska ha på sej - lite kul att få klä upp sej lite ibland! Jag märker ju nu att jag går omkring som en riktig lodis här på landet, antar att inte du heller tänker särskilt mycket på hur du ser ut när du är hemma...:)!

    Att sonen kommer hem måste väl vara något alldeles extra, nu när han är borta hela terminerna! Åh, så kul!
    Ha en härlig helg - här väntar liten glöggfest på lördag med torpgrannarna m.fl!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Det är väl förmodligen en väldigt fin fest som du ska på - annars kan jag rekommendera "den lilla svarta" som var väldigt populär när jag var ung.

    På den festen jag var på häromsistens var jag ensam om att vara klädd i detta plagg (som jag hittade i våras på NK efter mycket letande i affärer hemmavid) och kände mig väldigt fin och lagom.

    Din stjärna är väldigt fin och tomten är väl rysk, eller?
    Ha det så trevligt på festen önskar Ingrid

    SvaraRadera
  3. Bara saker att se fram mot! Härligt!!!

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt med julpynt =) Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

    SvaraRadera
  5. Sv. Jaaa, visst är den från KATTS, jag klurar bara på det där med storleken, om man får byta om det skulle bli fel. Har du beställt därifrån tidigare?

    SvaraRadera
  6. Ujujuj raring vad du kan!!
    Ser ju hur mysigt ut som helst i dina fönster och joohoo jag kan allt tänka mig hur fint sken det är!
    Förstår att det blir underbart att få hem sonen! Stannar han ända tills efter nyår nu?
    Himmel så skoj att bli bjuden på en sån stor fest!
    Största kramen..;)
    katarina

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig stjärna!

    Funderade innan advent började om jag eventuellt skulle ha "massor" av stjärnor i det större fönstret i övre hallen, men det bidde ingenting alls där istället...men om det hade blivit det så hade din röda gärna fått vara i mitten!

    Härligt med fest och det låter verkligen som att det blir ordentligt gjort med tanke på övernattningen;-)

    Tänk vad fort tiden går,kommer ihåg när jag kikade in till dig i början så gick din son fortfarande i skolan och nu har han gjort lumpen och flyttat hemifrån.

    Här hemma väntar vi på första barnbarnet som är beräknad att komma i jul och sen kommer 2:an 4 veckor senare...håller alla tummar jag har på att allt går vägen så att vi snart får snusa i små bebisnackar.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  8. Tack vännen. Kram till dig från ett snöigt Umeå!

    Annakarin

    SvaraRadera
  9. Så fint du pyntat!
    Jaså din "lilla" son kommer redan den 12 dec. Min lämnar Lund den 16 dec.

    Hoppas du hittar nått fint som du trivs i för festen!

    Kramelikram

    SvaraRadera
  10. Hej hjärtat!
    Tack för dina fina ord, du är för go.
    Jag har haft en dipp som du nog förstått. Blä! Att man inte kan förstå att det inte mera blir som vanligt. Även om som vanligt inte var bra.....
    Vi har också julpyntat och granen kommer in till helgen precis som er. Förstår att du längtar till sonen anländer, hur går det med skånskan förresten får han till det :)
    Blir sugen på att veta mera om festen. Vad ska du ha på dig tex, vad för typ av fest är det och var ?
    Stjärnan är urläcker.
    Kramis Kristina

    SvaraRadera
  11. Hallå där....och tack för hälsningen hos mej!
    Griffeltavlan har jag gjort själv: MDF-board eller liknande! Sen måla med svart "tavelfärg"! Köpte den på Panduro, men finns säkert i färgaffärerna! Klart!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.