onsdag, maj 02, 2012

Minnet är selektivt...

 
När man planerar renoveringar, har man sin målbild kristallklar. Men jag är tyvärr en sådan som  glömmer totalt, allt det där kaoset i huset innan det blir klart. Står där och blir lika förvånad varje gång...

Vedpannan är demonterad, slangar har dragit fram för bergvärmen, nytt golv på plats och kära mannen har börjat inreda pannrummet till ett välbehövligt förråd.

Tack och lov för att vi bestämde oss för att fixa alla stora grejer i år. Sedan behöver jag inte längre se dessa upprivna golv, slipdammet som lägger sig som ett grått täcke i varenda rum, sågspånet som dras runt överallt. Husets stora invändiga renoveringar blir helt klara i augusti... förhoppningsvis.

Vi har också något positivt att se framemot, snart åker vi till vårt älskade Frankrike och Languedoc. Det är bara dryga 2 veckor kvar tills vi är tillbaka i Marseillan. Bergvärmeborrningen kommer dessutom att ske under vår semester med älskade sonen som t f projektledare.

Jag har blivit väldigt stresskänslig sedan jag blev utbränd. Kaoset skapar hjärtklappning, ångest och jag kan inte förmå mig att strukturera upp min vardag. Extra tacksam har jag varit över sommarvärmen i helg. Har kunnat njuta av frisk luft och låtit denna underbara vy rensa huvudet från kaos, sågspån, spackel och slipdamm...
 
Det blev dessutom mer positiv energi idag, fick känna det där totala vårruset! Jag har äntligen fått klippa gräset, första gången för i år. Min absoluta favoritsysselsättning! Det är nästan terapeutiskt, sitta på traktorn och åka runt, runt. Tankarna flyter så bra och för att inte tala om resultatet, så vackert så... :D9 kommentarer:

 1. Oj! Ni ha kommit betydligt längre än vi vad gäller grönska. Men ganska snart är det gräsklippningsdags även här. Och tack så mycket... Det där med slangar, sladdar och slipdamm har jag också levt med. Jag glömmer aldrig när gubbarna borrade hålet genom grunden är bergvärmen skulle gå in. Utan att stänga dörren till övriga huset. Sen sög de upp slipslaskmörjan från golvet med vår dammsugare. Den sög aldrig igen efter det. Så när allt det jobbet äntligen var över var det SÅ skönt. Lyllosar som får fly till la France!

  SvaraRadera
 2. Nu knallar det på för fullt med er slutrenovering hör jag. Så underbart det kommer att bli när allt är färdigt. Och så underbart att ni får lämna eländet under några dagar då sonen kommer att övervaka hela proceduren. Förstår din känsla och glädje att kunna få åka runt och klippa gräs, som dessutom doftar så gott i näsan.

  Fortsatt god tillvaro. Kram kram

  SvaraRadera
 3. Är det en bra eller en dålig taktik att göra allt på en gång? Mer kaos under kortare tid eller mindre kaos för evigt? Låter i alla fall strategiskt helt rätt att förlägga eländet till en årstid då man förhoppningsvis kan vara utanför kaos så mycket som möjligt.

  Efter att ha bott i mörker i källaren ett halvår under vår tillbyggnad vet jag att man tål mer än man tror. Och som sagt; glömmer väldigt fort.

  Jag är i alla fall övertygad om att det kommer att bli skitsnyggt när det är klart. Och då var det värt besväret.

  Kan du packa mig i din väska inför Frankrikeresan tro? Jag lovar att inte vara till besvär.

  Kram.

  SvaraRadera
 4. Att bo i renoveringskaos är inte kul. Det är både rörigt och ansträngande eftersom man till och med får svårt att orientera sig när allt är på andra platser än vanligt. så jobbigt - men det är bara att försöka stå ut och tänka på hur bra det blir sedan. Väldigt skönt att det är vår och sommar i alla fall. Härligt med en resa alldeles snart också! Vilka fina spirande bilder du visar från trädgården....så underbart.

  SvaraRadera
 5. Så bra att sonen kommer och projektleder så att ni kommer iväg. Och så långt era rabarber kommit!

  SvaraRadera
 6. Ja, det är tur att man glömmer fort.
  Det kommer att bli så himla bra när det är klart!
  Skönt att snart få resa iväg en stund, det hinner säkert hända mycket när ni är borta.
  Önskar dig en skön vårhelg med sol o fågelkvitter!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Så skönt att få lov att åka i väg, Frankrike är ett underbart land! Du får helt enkelt klippa gräsmatta lite mer under renoveringen så du mår bra! :)
  Stor kram kära bloggis!

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Gräsklippning är toppen jag håller med. Antagligen för att man måste stänga ute allt ljud för att inte bli toss. Jag har ingen åk klippare men väl en bra bensindriven sak. Du om någon vet att det är viktigt att prioritera och ta det lugnt, nu känns det som om du glömt dig lite. Var rädd om dig och skynda långsamt. Visst är det härligt när det blir klart men ibland blir vägen dit för lång och uppförsbackig för att det ska vara värt det. Härligt med semester. Jag skrev till dig om detta på fb. Ha det nu bäst och fånga dagen - vilket du är bra på.Kramisar från skåneland.
  Kommer ni neråt något eller?

  SvaraRadera
 9. Hoppas du njuter av fredagskvällen!
  Du har en utmaning hos mig om du har lust!
  kram

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.