fredag, maj 11, 2012

Irritation över somliga andra släkten...

Borrningen av bergvärme kom igång snabbare än planerat. In rullade alla maskiner i tisdags och ut rullade de igen på onsdag. Själva pumpen ska installeras nästa vecka och sedan är det slut med vedsläpning under värsta tiden på året. Tack och lov!

Nu väntar vi på kaminkillen, för insatsen är beställd och ska komma på plats i vår öppen spis..

Sedan vet jag inte hur det blir med fönsterbytet. Sorry, men hantverkare är liksom av ett helt annat släkte. De snackar vitt och brett och allt låter finfint. Men så kommer vi till offerter och där tar det stopp. Har heller ingen aning om vilka kriterier de har för att åta sig jobben.

Vi hade en snubbe här tidigt i höstas som lät riktigt bra. Jovisst, en offert skulle komma ögonaböj. Efter att ha ringt och påmint om denna offert 3 gånger, senast i januari, till dags dato har inget kommit, var det bara att stryka honom från listan. Lustigt nog ser jag deras firmabil på jobb med ett annat hus här i byn.

Nu har vi haft några andra, som ska vara välrenommerade. En av dem kom i och för sig med offert, men med ett pris som var rejält tilltagen. Exempelvis högre pris på exakt samma fönster som jag själv kunde beställa billigare via nätet. Den andra gav summor via telefon och det tyckte vi lät riktigt bra. Han gjorde ett nytt besök, kontrollmätte allt och vi gjorde ändringar från ursprungsplanen. Allt var bara så bra så. Men, fortfarande ingen skriftlig offert! Nu har jag ringt honom 3 gånger och visst är den på väg. "Väntar på siffror", "ska fixa den under helgen" och nu senast, "den går iväg imorgon". Han pratade om byggstart redan nu i maj, men jag svarade att vi inte kunde fatta några beslut förrän vi sett hans offert. By the way, "imorgon" var för 6 dagar sedan!

Jag tappar orken och har inte lust, känner mig mer än skeptisk till sådana hantverkare. Kommer de som de lovar, blir det gjort som det ska, blir jobbet över huvudtaget klart. Vi är ju luttrade efter att ha haft en badrumsklåpare här...

Det värsta är att genom detta beteende har vi missat chansen att göra detta fönsterbyte i år. Hantverkare är uppbokade mycket långt i förväg och det var av den anledningen vi ville vara ute i god tid. Men även om vi nu letar upp en ny snubbe, så är det kört för oss i år och det är nog det som retar mig mest!

Känner för att strunta i allt vad hantverkare heter och göra själva det vi kan. Fönsterbytet får bli ett annat år. Något år när jag åter har ork att dra igång detta jobbiga jagande av hantverkare. Jag var ju dessutom ute i god tid, första förfrågan redan förra hösten och tog åter tag i detta efter årsskiftet. Hade tänkt att jobbet kunde utföras under hösten. Jag tycker att jag är trevlig, positiv i mitt bemötande och kunde bli en bra kund. Och om de nu har mängder med jobb, varför inte då bara säga att tyvärr kan vi inte ta några nya jobb, men nej, de lovar och lovar. Och när fakta står klart, då har man redan tappat de andra som verkade bra, men som man avstod från, för att man gick vidare med denna jönsare.

Ja, jag vet att inte alla är sådana... men underligt är det, att vi är så många som har liknande erfarenheter ;).

11 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt detta med hantverkarsläktet! Man hör ju från alla håll hur struliga och opålitliga de är! Ja, varför inte bara säja NEJ om man inte kan åta sej jobbet!!!!
  Fy, så trist för dej att behöva hålla på såhär när du ändå är ute i så god tid och så strular de hela tiden! Morrrrr!!!

  Önskar dej i alla fall en trevlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Men va frustrerande med hantverkarna. Kanske bättre att göra det ni kan själva som du skriver.

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag har tyvärr inga fönsterbytare, kan man få tag på såna genom fönsterföretagen?
  Badrumsklåpare känner vi till :-)
  Jag har mot alla odds hittat en superduper målarfirma som gjorde det dom skulle när dom skulle och blev klara när dom skulle.
  Hoppas att allt löser sig till det bästa. Kram från Mia

  SvaraRadera
 4. Känner igen det, bara alltför mycket.
  Visst, skickar en offert, visst vi kommer till veckan. Och sen hör man aldrig något. Eller så blir det så klantigt gjort att man måste reklamera. Hade jag bara kunnat klättra omkring på tak själv...

  SvaraRadera
 5. Usch vad trist. Men du har gjort vad du kan. Ha nu en skön semester och ladda batterierna! Kram, Leane

  SvaraRadera
 6. Tråkigt och man blir arg, ledsen och irriterad. Tyvärr tror jag att det finns alldeles för många klåpare inom byggbranschen.
  Hoppas allt löser sig till det bästa!
  kram

  SvaraRadera
 7. så jobbigt.
  Nu fungerar äntligen min gamla blogg, så Välkommen att titta in, om du vill.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Stackars du, Ni har verkligen haft total otur med dessa gubbs! Varför kan dom inte lämna ett enkelt besked - OK vi kan ellet - vi kan inte!!! Hur svårt kan det vara? Mest synd är det om er som under all mellantid har avböjt andra för att gynna denna jöns.

  Hoppas ni får ett gott avslut på det hela. Tummarna kan man hålla att fönstren kan bli klara i höst.

  Snart reser du till soliga M. och då kan du verkligen koppla bort alla dessa fjantgubbar.
  Kram från
  Eleonora

  SvaraRadera
 9. Livsfarligt att köpa jobb på löpande räkning, det var tur att ni inte gjorde det. Vår brygga på landet gick på dubbelt så mycket ( 150 000 kr) som hantverkaren hade tänkt sig från början och han gjorde inte jobbet färdigt heller. Det hjälpte inte att vi vände oss till ARN och att vi hade vittnen vid det muntliga avtalet...

  Mirrfamiljen har haft hjälp av polska hantverkare - vitt med rotavdrag - som har gjort ett enastående jobb i deras hus. Snabbt och bra och med offert från början. Kanske ett tips...

  Ingrid, som ska åka till Marseille igen om ett tag. (Inte Marseillan :-)!

  SvaraRadera
 10. Vi väntar på våra fönster, från Mockfjärds. De har lovat att göra allt. En kollega tilll mannen beställde några veckor innan oss. De fick sina fönster i förra veckan och är helnöjda både med arbete och själva fönstren. Så vi hoppas. Visst finns det bra handverkare också, gäller att hitta dem och ibland be om referenser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Referenser var kollade... Mockfjärd var även här, men deras offert låg 60tusen över alla andras. Och det betalar vi inte! :D

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.