torsdag, november 22, 2012

Hut går hem...

Ja, jag har fått vänliga vinkar om att nya inlägg saknas och att de t  o m är efterlängtade. Nu börjar det även komma ironiska och sarkastiska hintar om uppdateringar. Och av någon underlig anledning verkar de senare fungera bäst... Tack snälla Katarina med Sallys Hus *gapskratt*

Livet tuffar på här hemma, tar hand om vardagen och försöker göra det bästa av årstiden. Tankar energi när man får dagar med sol och blå himmel. Helgerna avnjuts tillsammans med kära mannen vid brasan, med filmer och böcker... och god mat och dryck.

Inga renoveringar, inget nytt, förutom en ommöblering i vardagsrummet. Vilket fick genomföras helt på egen hand, eftersom kära mannen ibland har svårt att visualisera mina planer. Men efter att ha sett resultatet blev han lika nöjd som jag... som vanligt.

Trots att jag har deppat ihop lite under hösten, försöker jag se ljuset i tunneln. För nu är det bara dryga veckan kvar till advent och bara en månad till vintersolståndet. Det är då det vänder igen och vi går åter mot ljusare ljuvligare tider.

Håller även lågan uppe genom att följa Karin och Monica, några av mina favoritbloggar från Frankrike. Gläds även med andra nyfunna bloggare som Murvielklotter som köpt ett fantastiskt drömhus i Murviel och Petit Suedoise som köpt sin dröm just i "vårt" Marseillan. De planerar för fullt för ett jul- och nyårsfirande därnere. Det känns som jag genom deras bloggar får vara med på ett hörn och dela glädjen med dem i deras drömmar, renoveringar och planer.

Denna ljuvliga höstbild kommer från Franska Hus. Det är hos dem och Hus i Langeudoc, som jag drömmer mig bort en stund...

12 kommentarer:

  1. Hahaha...du är allt bra go du...;)
    Jag var tvungen att kika vad det var jag skrev igentligen...fniss..

    Men du vilken bild...vilken sagotunnel...förstår att du längtar dit.
    Maken o jag drömmer om en sån där riktig vingårds resa nån gång i framtiden. Vi inser att barnen nog inte är så sugna så vi väntar tills de inte vill följa med oss på semester längre...det är ju bara några få år kvar..:(

    Du jag har betalat...17kr i månaden...tycker inte det är så farligt pris...;) Men får väl skaffa ett sånt där annat konto sen om det här inte funkar..
    Jag är trööööött...trööött så tröööött...
    Målade taket en gång i går i vardagsrummet...idag skulle det behöva målas 2 ggr till så jag kan ta väggar o golv i morgon...phu...skönt att börja se ljuset i tunneln nu....
    Kram min vän!

    SvaraRadera
  2. Åh så skoj med en uppdatering!Det har jag väntat på men man vill ju inte stressa upp bloggare i onödan...
    Murvielklottraren gläds å sin sida över alla glada kommentarer du lämnar och tycker att det är så fantastiskt roligt med mina nya "bloggvänner"!
    Håll ut - november är snart till ända och Frankrike är ju trots allt inte så långt bort!
    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  3. Man behöver drömma sig bort ibland och jag får gratulera dig till att ha funnit så goa bloggar där du kan fylla din dag med härliga drömmar från dina favoritplatser.

    Visst har det varit tyst länge inne hos dig, men det finns ju alltid en förklaring och ibland är det bara så, att man inte orkar fylla bloggen med dutt-dutt. Men nu blev det desto roligare att höra att du lever och har det gott - du och käre maken.

    Fortsätt må bra och ha det gott önskar
    Eleonora

    SvaraRadera
  4. Titta där ja! Ett sprillans färskt inlägg (skojar lite:))
    Jag är lite som du och gillar inte denna mörka årstid och vill helst glömma julen och hela ståhejet där också! Räknar ner tills ljuset vänder igen!
    Jag gör också lite som du, försöker gilla läget lite, och det går särskilt bra när vi har dagar som igår! Idag går det sämre, om du förstår...!
    Jodå, jag minns mycket väl den härliga eftermiddagen vi hade hemma i mitt kök i Vasastan med glögg och annat! Så trevligt vi hade!
    Jag förstår att du drömmer om hus i Frankrike - så underbart det måste vara där nu! Vem vet - kanske blir det ert fasta "vinterviste" framöver...!:)

    Tack för titten i min blogg! Ha det nu så gott!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Jojo, förstår omedelbart att lantluften i Nyköping är lite mer stadsbetonad än hos dej på Karl-Johansgården....härlig blogg..återkommer.
    Cissi

    SvaraRadera
  6. Det låter så höstmysigt med att läsa böcker och titta på film. Jag förstår att du längtar till Frankrike. Tänk om man kunde önska sig bort :) Massa kramar! Leane

    SvaraRadera
  7. Den bilden tyckte jag verkligen om.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  8. Vilken underbar bild! Jag förstår att du längtar tillbaka. November är en trist månad och man får försöka förgylla den med små ljusglimtar, jag tycker det låter härligt med dina dagar som du fyller med det bästa!
    Hoppas vi ses snart!
    Kraaam Carina

    SvaraRadera
  9. Tack för din hälsning om mitt nya kök! Nu skulle jag bara ha din förmåga att kunna trolla till alla de fantastiska rätter du skriver om på FB.Tro mig, jag försöker så gott det nu går.


    Ha´re bra.

    SvaraRadera
  10. Javisst kan bli lite si och så med uppdateringar, men desto trevligare att få se ett inlägg från dej. Visst tuffar det på i vardagen även hos mej, fullt upp med barn och barnbarn, det som står mej allra närmast och trädgården då förstås,men nu ligger den i vila, och även jag försöker ta det lugnt och kurar i soffan med böcker och annat mys.

    Din franska bild är så underbar, visar verkligen längtan till ljuset som finns nånstans därborta, under tiden är det ju advent som får pigga upp oss en smula och snart vänder det som sagt, bara vetskapen är härlig i sig.

    Ha det gott där hos dej, kramar Birgitta

    SvaraRadera
  11. Hej fining!
    Ommöblering och lite fix inför julen höger helt klart höst stämningen. Det är väl konstigt att män och kvinnor ser så olika på saker. Jag kan förklara för P om mina funderingar om tex ommöblering och han fattar 0. Jag suckar lite, lägger huvudet på sned och ber om hjälp att flytta de tunga sakerna. När vi väl är klara kan han säga, det blev ju precis som jag trodde........
    haha!
    Vi har bokat en handbolls resa till Montenegro i slutet av juni. Det hjälper till att hålla humöret uppe. Jag är annars ständigt trött och har ont lite var stans. Håller fortfarande på och testar ny medicin. Läkarna säger att jag ska ha tålamod, det blir bättre.
    Ha en fin torsdag fina du.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  12. Är det inte dax att komma fram nu? :) Hoppas allt är bra. Saknar dina inlägg!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.