onsdag, december 05, 2012

Nu kurar jag in mig...

Tack och lov var jag ute igår för lite nödvändig shopping. Idag kurar jag vid brasan, med ljusen tända. Hela morgonen har strömmen gått i korta perioder. Snön yr och det blåser kraftigt. Plogtraktorn var förbi här vid 5-tiden, men nu är vägen nästan dold av drivsnön.

Kära mannens bilresa till jobbet i huvudstaden tog ca 2,5tim idag. Trafiken var lugn och sansad för en gångs skull.

Det har varit fruktansvärt kallt här i början av veckan, -15. Och jag har skattat mig lycklig över sommarens investeringar i både bergvärme och insatsen till vår öppna spis. Vilken ljuvlig känsla att på morgonen komma ner till köket och där är lika varmt och skönt som kvällen innan. Har inte glömt känslan av +13 innan vedpannan fått fyr och temperaturen sakta klättrade uppåt.

Den där romantiska lantliga drömmen har reviderats, rejält ... ;)





Dagens prestation ska bli att sopa rent utanför min egen dörr... och skotta upp gångvägarna till huset och vedboden.

Till helgen hoppas vi på lite bättre väder, då vi gör en biltur till Sigtuna för att träffa vännerna som är bosatta där. Ska försöka hinna träffa A & I på lördag eftermiddag och sedan blir det middag med övernattning hos K & M. Och om inte min kära man har alltför bråttom hem på söndag, hoppas jag att vi hinner med ett besök på Sigtuna Julmarknad.

14 kommentarer:

  1. Ja du, idag är det inte nådigt! Tänk, att det kan regna och snöa i flera dygn i sträck, men solen visar sej aldrig på det sättet!

    Mitt hus ligger precis i nord/ost läge så det blåser rakt in här!!! Dessvärre måste jag åka in till stan i em! Det ser jag inte fram emot! Skitväder!!!
    Sköt om dej i ovädret!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Ja fy, idag är det skönast om man kan få vara inne och mysa. Snön yr åt alla håll! Ska strax pälsa på mig och gå en sväng med Elvis, men det känns inte så lockande. Han ligger ihopkuren och sover än så länge...
    Ha en skön dag inne i värmen!
    Kraaam Carina

    SvaraRadera
  3. Godmorgon fina frun..;)
    bara minus 15...här har vi minsann haft minus 18....brr..å jag håller med...förra vintern var inte kul men föförra var ju ännu värre..som kallast hade vi 12 grader i köket på morgonen...DÅ grinar man...nu njuter vi av golvvärme under fötterna även fast M muttrar om att det är på tok för varmt. Vi måste få elementen inkopplade i de andra rummen bara...
    Jag sitter i soffan under en filt och snorar framför brasan...fyyy va jag avskyr att vara sjuk...jag har lixom inte tålamod till det...ska nog försöka orka måla lite idag...;)
    Tack vännen för dina gulliga kommentarer om vårt kök...du får komma hit snart o kika live..;) det är så skönt att kunna säga att vi faktiskt är jätte nöjda..att det blev så som vi hade tänkt... man lägger ju ner så mycket tid o pengar så då vore det ju hemskt om man inte blev nöjd.
    Nix nu ska jag nog sätta på lite kaffe...
    kram Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  4. så fina bilder.
    Här snöar det också och har gjort sedan i förrgår kväll, men inte jätte mycket.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  5. Vad vackert det är i sörmland! Vi ska fira jul hos mina föräldrar så då hoppas jag att snön ligger kvar!

    SvaraRadera
  6. Lyckliga du som får stanna hemma i busvädret. Det borde råda utegångsförbud. Själv sitter jag på jobbet och funderar på hur jag ska ta mig hem...

    SvaraRadera
  7. Här är det dags för snabb tur ut med hunden sen blir det varm Oboy och lussekatt och det är ju mysigt men jag är på riktigt arg på snön, för det här är läskigt!

    SvaraRadera
  8. Vad mysigt det ser ut med all snö. Och det låter inte helt fel med brasa heller. Hoppas helgen blir toppen! Här i Gent fick vi allt några snöflingor idag också men annars är det mest regn. Kram, Leane

    SvaraRadera
  9. Tittar in för att önska dig en riktigt GOD JUL.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  10. Tittar in så hår på julaftonsmorgon och önskar Dig en riktigt GOD JUL!

    Julkram från Eva-Lis & Zaga

    SvaraRadera
  11. GOD JUL till dej och din familj!
    Julkramar
    Lisa

    SvaraRadera
  12. Gott Nytt År! Du är saknad!

    SvaraRadera
  13. Tack för Din uppmuntrande kommentar. Klart vi peppar varandra. Det är ju faktiskt kul att blogga.

    Önskar Dig en riktigt fin fortsättning på det nya året.

    Många kramar, Jenny

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.