tisdag, februari 05, 2013

Februari och förväntan...

Dagarna blir längre, ljuset har återvänt. Sakta vaknar livsandarna, kikar nyfiket fram och förväntan den växer...


Förväntan som är densamma varje vår. Den om våren och sommaren. Den om alla projekt som ska genomföras, både ute och inne. Vädret som självklart är den bästa under våren, för alla blommor som ska planteras, grönsaker som ska odlas och  gurkor och tomater ska självklart frodas i växthuset. Sommaren den soliga, lagom varma med lite regn på nätterna och kanske något någon enstaka dag, men då enbart för att man ska få slappa inne med en film eller så...

Det är just dessa förhoppningar och drömmar som gör en så förväntansfull.

Sedan är det samma visa igen när hösten kommer. Man har fått revidera allt. Våren som blev kall och blåsig, sommaren som regnade bort,  projekt som inte påbörjades och projekt som inte blev avslutade, odlingar som inte blev som man tänkt, rabatten som inte heller denna gång blev grävd, för att inte tala om alla miljoner mördarsniglarna som åt allt det som grodde. Men vad gör det, för det kommer ju en ny vår igen!

Häromdagen satt jag ute och njöt av februarisolens värme. Njöt i dryga timmen! Idag däremot känner jag precis som Medelålders plus i gårdagens DN. Det har snöat sedan igår eftermiddag, snöblask kanske är den rätta benämningen på det vita eländet...Innan den underbara våren kommer på riktigt, har jag fullt upp med planering. Planera för resan till Frankrike i junimånad och denna gång bilar vi ner. Eftersom jag är en planeringsnörd och kartnörd, innebär det att jag kommer att ha fullt upp;).

Vi har tänkt att ta oss hyfsat snabbt ner till Languedoc. Denna gång kommer vi att bo i en fransk husdröm i Murviel-les-Béziers. Vi räknar med att stanna där i 10-12 dagar för att sedan långsamt ta oss hemåt. Skippa de stora motorvägarna, se och uppleva mer av Frankrike, "nosa lite" på Normandie, Belgien och Nederländerna.

Sedan lever vi på hoppet att Frankrikeresan har givit oss energi till tusen och att vi under juli faktiskt genomför något av alla projekt som ännu inte påbörjats och fullföljer några av de som inte avslutats...

12 kommentarer:

 1. Den här gången har jag bestämt mig för att INTE planera ihäl mig. Jag ska inte tok-köpa en massa blommor som jag lite planlöst sätter här och där..., jag ska vänta in sommaren på ett annat sätt.

  Alldeles nyss har jag kommit in efter en timme ute i friska luften. Jag satt alldeles stilla och tom-glodde på småfåglarna som flög fram och åter till fröautomaten.

  Det räckte.

  Nu jobb.

  Och ååå, så härligt det låter med bilresan till Frankrike!

  SvaraRadera
 2. Jag kunde inte säja det bättre själv - både det DU säjer och gubbarna där!

  Visst är det så att det är själva förhoppningarna som bär en den här tiden och hela våren! Därför är jag nog mest förtjust i just våren - mars är nog allra bäst med ljuset och drömmarna om värme och spirande grönska och allt annat skönt som ligger framför...!
  Ja du, carpe diem är nog inget för oss, men jag försöker i alla fall, och det tror jag du också gör!
  Så härligt att planera för en frankrikeresa igen! Det låter helt underbart!
  En vacker dag flyttar ni väl ner för gott! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Åh! Normandie är fantastiskt! Vi var där i höstas och jag vill dit igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var hos dig jag såg alla bilderna. Ska gå in där o få lite tips ;).

   Radera
 4. Att planera, tänka ut, hitta tips och förverkliga drömmar är ju nästan det bästa med att bo som du gör och att ha odlingar och att planera semester och ta upp projekt som ska slutföra tillsammans med nya projekt och under tiden leva gott och rikt - Puh mycket blir det, men det är ju det som är så underbart!

  Kul att se dig här igen på bloggen. Hoppas det blir oftare.

  Sköt om dig och ha det så gott. Kram kram

  SvaraRadera
 5. Det låter föredömligt - i juni skall även poolhuset vara inrett, så kan du sitta i soffan där och planera gurkodlingar hemma:)
  Härligt med bilfärd i lagom takt genom Hexagonen också; kanske med trunken full med allehanda delikatesser…? Finns ju en hel del tips att hämta bland de servianska breven!

  SvaraRadera
 6. Nämen hej på dig du din gamla drake..;)
  Så du börjar vakna till liv nu???
  Saknar dig..vi måste ses snart!!
  Det är Tildas tur att kissa på vårt golv nu..;)
  De där resorna ni gör...ååå vill oxå..
  Vi satt faktiskt och pratade om nåt sånt i dag men kom fram till att det får bli om några år då ungarna inte vill med längre..;)
  Då du...då kan du få välja kartor o lägga upp en rutt åt oss...
  Här var så gott som all snö borta i måndags och nu är det full vinter igen...härligt!!
  Då blir inte Sally så smutsig..;)
  Ha det gott!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Härligt med februarisol som skiner in! Men det ser ut som att vintern håller i sig ett tag till...
  Frankrike, så härliga semesterplaner ni har, kram Suss

  SvaraRadera
 8. Ha en fin fredagskväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Vad kul att ni tar bilen den här gången. Det är fantastistk för man rår över sig själv och man tar den tid man har för att ta sig fram. Vill man ändra rutt så gör man det.
  Jag är lite av en planeringsnörd också men nu har vi gjort så att vi har gjort en grovplanering och så tar vi det som det kommer därifrån.
  Booking.com är jättebra när man ska hitta hotell efter vägen. Bokar från dag till dag när vi vet vart vi ska och så behöver man inte börja leta hotell när man kommer fram.
  Då blir det lite "shopping" av allehanda varor nu då? *ler* Kolla gärna upp några vingårdar som ni planerar att besöka och kolla vad de har för öppettider och om man kan provsmaka och köpa.
  Tyvärr blir det nog ingen resa för oss i år ... vi har också en hel del som ligger efter och som måste fixas här hemma ... men annars så ligger Normandie på vår att göra resa också. Så jag får väl kolla hos dig sedan vad och var ni har gjort och varit.
  Ha det så hörs vi ...

  Kram Christina

  SvaraRadera
 10. Det låter som om du har en mysig vår framför dig. Att planera en resa är lika mysigt som att åka på resan.

  SV: Min SPA kväll var jätte skön och vi var 6 kvinnor som hade en jätte mysig stund tillsammans. Ambitiösa mamman och jag bor i samma småstad och vi har en gemensam väninna och tillsammans njöt vi på badhuset.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Hej! Inte förrän nu såg jag att du ska till"våra" trakter i sommar! Så härligt! Och att bila ner gör ju alla resdagarna till semester med nya intryck och nya äventyr. Vi har bilat i alla år eftersom jag gillar det ressättet mer än att flyga... Dessutom så förlängs ju resan i och med planeringen innan. Kanske att vi också ska göra en något längre avstickare från den kortaste vägen... undrar hur långt det är via Bretagne... Jag är också en kart- och planeringstok som njuter av dylikt :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.