tisdag, april 09, 2013

Äntligen kommer orden...

Den mycket efterlängtade våren börjar bli mer påtaglig. Och som vi har längtat!

Äntligen börjar jag tina upp och med värmen börjar även orden leta sig fram till bloggandet. Min blogg som nu väcks till liv igen efter vinterdvalan. Fann denna, sagt av Mark Twain, på en blogg och visst beskriver den så väl den där vårkänslan ...

“It's spring fever. That is what the name of it is. And when you've got it, you want - oh, you don't quite know what it is you do want, but it just fairly makes your heart ache, you want it so!”

Snödroppen som kämpat i veckor har äntligen förmått slå ut sina klockor.

Nävan börjar även den att kika fram i rabatten.

För att inte tala om min favorit, den underbara scillan! Nu börjar de titta fram i gräsmattan och snart är hela vår backe och gård färgad i blått. Jag älskar denna ljuvliga vårblomma!

Vi har fortfarande kalla nätter, men tack och lov mängder med sol. Och njutit av solen har vi gjort på bastualtan. Bästa s k suntrap, skyddad från vårvindar friska.

Under påskveckan hade vi åter La Dame som gäst. Det verkar som vårt pensionat  fått sitt gillande av henne. Hon är helt hemmastadd här, både med oss och våra hundar.

Vi har även hunnit med en längre biltur. En kort paus blev det med medhavda mackor som avnjöts med vy över Vättern och Brahehus. 


Det blev ett blixtbesök ner till Lund, en biltur över dagen. Sonen har lämnat korridorsrummet och delar nu en studentlägenhet. Det var en hel del köksattiraljer och annat som vi överlämnade. Vi hann också bjuda dem på lunch och göra dem extraglada genom att storhandla och fylla både kyl och skafferi. 

9 kommentarer:

 1. Ja, äntligen har de stackars snödropparna antagit normal form, men vilken tid det tog och ännu är det otroligt kallt! Har nog aldrig frusit så mycket - både inne och ute! Brrrr!!!
  Härligt med scillan också. Jag längtar mej tokig efter att snön ska försvinna! På min hyrda tomt ligger snön fortfarande i drivor då solen inte kommer åt överallt! Ett milt vårregn skulle nog göra susen! :)
  Jag kan tro att ni var ett välkommet besök i Lund med både köksattrialjer och mat!
  Nu håller vi tummarna för lite värme!
  Vilken liten söt inhysing ni har! :) Klart hon trivs hos er!
  Kramar
  LIsa

  SvaraRadera
 2. Nämen dra mig långsamt i bakbena!!!!
  She´s aaaaaalive.......;)

  Underbart att björnen äntligen vaknat ur sitt ide...
  Vilka härliga bilder du visar och det är såååå cooolt att hundpensionatets gäster lärt sig hur det anstår en hund att sitta fint hemma hos er.
  Sally löper nu igen och kissar inne hos andra hundar så fort hon kommer åt!!! Henne går ju inte att ta med då hon löper..;)
  Vilken underbar vy där med mackorna o havet....kunde känna smaken av ost o skinka o saltstänk...haha.. å fjäska för sonen kan man ju aldrig göra nog många gånger. Hur länge tänker han egentligen stanna där nere??
  Nu får ni allt ta er en tur till oss snart.
  Kraaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 3. Javisst är det härligt att våren bestämt sig för att komma. Vi njuter också av sol och vår blommor som tittar fram här och var. Jag ler inom mig när jag läser dina rader om besöket i Lund. Jag hoppas kunna göra likadant om några eller flera år.... Härligt att dina ord börjar tina upp, jag hoppas se fler inlägg inom snar framtid.
  Stor, bamse stor kram till dig min vän.

  SvaraRadera
 4. Välkommen tillbaka!
  Snälla och omtänksamma föräldrar är ni verkligen. Gissa bara om han blev glad att på påfyllt i kyl och skåp!

  Fina små våralster du visar. Nu du - nu är det på G, Elisabeth! Kram kram

  SvaraRadera
 5. Plötsligt en dag händer det! Det spritter till i livsandarna och ut strömmar ord av visdom och bubblande vår - känn ingen press men La Dames matte vill ha mer av den varan, så pliiiiiiis! Mera!

  SvaraRadera
 6. SÅ härligt att höra från dig! Våren har kommit en bit även uppåt landet ser jag. Här har det blåst alldeles rysligt idag. Stackars maken som cyklade till och från jobbet för första gången efter vintern. Han höll på att blåsa bort.

  Kul att ni kunde hjälpa sonen lite. Det uppskattas säkerligen :)

  Kramar

  SvaraRadera
 7. fint sagt av gamle Mark. Och fina bilder. Vår! :)

  SvaraRadera
 8. Härligt med ett livstecken! Har saknat dig!

  SvaraRadera
 9. Tack för din gulliga kommentar hos mig. Kul att du hade sett min bok i Bosse Rappnes inslag - och att du dessutom blev intresserad av boken. Blir verkligen glad över att höra det:) Härlig tid som börjar nu med alla vårtecken som kommer. Idag är det mildare, men istället lite regnigt. Å andra sidan är väl regnet också ett vårtecken, det tar bort snön och väcker många små vårblommor. Vad fint du fotograferat Braehus. Kul med utflykt mitt i vardagen. Måste vara guld värt för sonen och lägenhetskompisen att bli ompysslade av er, tänk att få påfyllning i kyl och skafferi. Ha det gott! Kram Eva

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.