lördag, februari 03, 2007

På g igen...

Ja, så har man äntligen fått igång mannen igen med renoveringen. Det har stått still sedan början av december p g a jul och att mannen haft så hiskeligt mycket på jobbet. Så i fredags frågade jag lite försiktigt hur det såg ut på jobbet numera och han svarade ovetande att allt lugnat ner sig. Då kunde jag smart nog lägga in stöten och sedan raddade jag upp en massa projekt som han kunde ta tag i. Han kanske såg lite förskräckt ut men fann sig ändå snabbt och gick med på att ta tag i projekt "köksskåp ovanför diskbänk". Vi har ett gräsligt kök, mysigt men med fruktansvärda babyblåa luckor och konstiga skåplösningar. Köket ligger nog sist i vår renoveringsplan, så vi får hitta praktiska och enkla lösningar för att få det att fungera. Så nu sågas det för fullt där nere... ;)

Gården har funnits i samma släkt fr 1834 till 2002 och bara en annan ägare där emellan då vi köpte den 2006. Huset har genomgått många olika renoveringar och den mest genomgripande var i början av 60-talet. Den senaste har också tyvärr givit oss flest projekt. Linoleummattor på hela övre plan som döljer vackra trägolv osv listan kan göras lång. Det bästa är ändå att vi har gamla foton och handlingar som visar gårdens ägare och historia.

Listan är nog milslång över våra renoveringsprojekt, men så har vi resten av våra liv på oss att få klar vår älskade gård. Tålamod är nog den egenskap som är mest behövd när man köper en gammal gård ;) Ibland så måste man lista de saker man redan gjort för att påminna sig om att man faktiskt ändå hunnit med massor sedan flytten.

April: inflytt
Maj: byggnation av stor uteplats/altan, rivit ut fd kök övre plan
Juni: renovering av drängstugan till underbart gästrum med veranda, omdragning av ny el i hela magasinsdelen
Juli: om- och nybyggnation av tvättstuga/badrum på entréplan
Aug: forts av tvättstuga/badrum, borttagning av träd och buskar
Sep: färdigställande av nya tvättstugan/badrummet, plantering av fruktträd
Okt: fortsättning på samma, målning av hall och sonens rum tapetserad
Nov: omtapetsering av gästrum på entréplan, köksentrén renoverad med ny pärlspont på väggarna och golvklinker
Jan: varmvattenberedare installerad i pannrum

Så visst har vi fått en massa gjort redan och vi känner oss riktigt nöjda. Och nu, ja då är vi åter på g...

3 kommentarer:

 1. Vi flyttade till Dunker i april 1998. Den här gården, Övre Lundby, köpte vi på hösten 2000 och flyttade in i augusti 2001. Vi är fortfarande inte klara med renoveringen. Vi var tvungna att ta itu med allt, här fanns ingen riktig uppvärmning och inget lämpligt vatten. Huset är från 1934 och har aldrig tidigare genomgått någon renovering. Det har bara målats lite och tapetserats. Så här fanns massor att göra. Men samtidigt fanns ju allt det vackra kvar. Alla trägolv, även om de täckts av korkmattor. Alla kakelugnar och vedspisar. Alla dörrar är spegeldörrar, inga speglar har gömts av masonit som var så vanligt på 50-talsrenoveringar. Många dörrar har kvar en originalmålning, en marmorering.

  Om du inte har något emot det, så lägger jag till dig bland mina länkar. Det är lättare att hitta hit då.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Anki: Här var allt OK med vatten etc men sådan tur hade inte vi m interiören, här har bl a alla spegeldörrar tagits bort, "modernt" skulle det vara 1961...;)
  Visst lägg mig in bland länkarna :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.