lördag, mars 24, 2007

En underbar lördag...

Skönt med diset på förmiddagen, en bra ursäkt för att bara få slappa och inte göra något vettigt. Kändes väl inte som jag behövde det efter gårdagen ;)

Persiljas önsketänkande i kommentaren från igår, fick mig att småle. Joo, en annan dag så hade jag uppskattat Strängnäs, fikat osv. Men definitivt inte när man inget hellre ville än att vara hemma just den dagen!! Men jämfört med "stadsbesöken" fr Kiruna... Gällivare eller Pajala... *gapskrattar*. Då blev plötsligt min dag i Strängnäs riktigt bra... tack Persilja för att du påminde mig om Pajala så jag fick perspektiv på tillvaron :)


Nu efter lunch så kom den fantastiska varma vårsolen, inte en vindpust. Helt enkelt ljuvligt... Sitter här vid datorn med balkongdörren öppen, hör vårfåglarna sjunga och make söker maka, en nyvaken fluga surrar förvirrat omkring, en nässelfjäril fladdrar förbi och humlan har också tittat upp här på balkongen.
Mannen ringde precis och intygade att hotellet var kanonbra och utsikten över havet var helt gudomlig. Phaah... som om jag bryr mig... En dag som denna så vill jag inte vara på någon annan plats än just här. Byter inte ut utsikten från min balkong :)

Gårdagens elände är som bortblåst!! Tack och lov att man har teflonminne och väljer att komma ihåg de bästa sakerna istället för de sämsta.

Sonen och jag myser utan pappa i huset. Ikväll blir det åter vår egna festmat, härligt krämig risotto med yakiniku gjord på kycklinglårfilé. Här ska njutas...

Kanske att jag imorgon försöker mig på lite trädgårdsarbete... Idag njuter jag bara av att vara här och nu...

Carpe diem, är mitt motto idag

11 kommentarer:

  1. Jag kan faktiskt visa massor med fina ställen.
    Finns en annan skog med flera sjöar och massor med svamp.
    Vi får nog sparka på våra mattar så de kör oss till alla mina bra ställen.
    Hörde ni mej idag??
    Imorgon ska matte träffa människovalpen.

    SvaraRadera
  2. Det är helt ofattbart att det kommer att se ut så där som det gör på dina bilder, här, snart. Detta är den bästa tiden. Innan allting händer - sen går det så fort. Ljuva vår. Idag har det varit underbart väder här också men vi har fortfarnade snö och suttit på isen med hela byn + några till och pimplat, grillat och myst. Toppen. Men åh vad det kliar i fingrarna efter lite trädgårdsarbete. Tack för påminnelsen av Carpe diem

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att du fick en bättre dag idag. Visst var det härligt med solen som tittade fram?

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att denna dag blev kanon. Visst har man väl dagar som bara känns som bortkastade, och så andra då som man bara njuter och aldrig vill vara utan.

    Och jag tycker nog också att utsikten från din balkong är tusen gånger bättre än ett kliniskt spa!! :-)

    Gillar ditt motto för dagen! Har det själv målat på väggen i matrummet så jag inte missar det!

    Ha en fortsatt härlig söndag!
    Kram från Lotta

    SvaraRadera
  5. Vad är väl en dag i solen...
    Lyckostar!
    Vi har fint här också! Otroligt vackert väder. Snön bara rasar från taken och det porlar på alla vägar.
    Men här kommer DEFINITIVT bakslag i minst två månader till!
    Vad har du mot Pajala? Haha!( Vad har du inte mot Pajala!) Förlåt Pajala! Men du det finns fina hus (nåja) men BILLIGA hus i Pajala. Vad säger du. Du får säkert två hus i Pajala mot ditt. Ska jag boka en visning??? Minst fyra kramar från Fyrabarnsmamman

    SvaraRadera
  6. Hallå där! Inte illa att ha egen balkong vid datorn!
    Nu är Paula basturen och fräsch, inget går upp mot vår egen vedeldade....
    Tylösand ja, havsutsikt antar jag...hmm, dom hinner nog inte njuta nåt...
    Vi planerar en tur till västkusten i maj, en vit fläck på kartan för oss, o så kan vi ju inte ha det!
    Sonen kommer att uppskatta sin snälla mamma, vänta bara när han skaffar flickvänner som inte alls är som hans hjälpsamma mor!
    Hoppas nu du tagit emot gubben din med öppna armar, haha

    SvaraRadera
  7. NU kommer jag snart och skapar stooor arkitektur av er veranda... Jag ser på bilderna att det börjar bli dax... ;-) Lite varmare, liiiite mer blommor och grönt... sen!!!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  8. Karin: Du är efterlängtad o välkommen!! Vår veranda kräver säkert samma dimensioner av din arkitekthjärna som ditt shejkprojekt *gapskratt*. Eller så tar detta dig tillbaka till jorden igen...
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Haha. Ja, man gör vad man kan med pojkrummen. Det går ju inte att tro att man ska få göra vad man vill där inte.

    Men ordning och reda det gillar vi alla här hemma.

    Vad härligt det ser ut på bilderna. Både innanför och utanför hemmet. Kram Stina

    SvaraRadera
  10. Vilken underbar dag du verkar ha haft....skönt! Ja, Carpe Diem är ett bra uttryck...fånga dagen...det är precis det man ska göra men ofta misslyckas man ...funderar på det som hände igår eller oroar sig för morgondagen ...så tokigt!
    Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Vad härligt att du hade en härlig dag och jag förstår att du njuter till fullo av den fina utsikten och de härliga vårkänslorna!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.