torsdag, december 27, 2007

När mellandagen kom...

Ja, då kändes det bara så skönt att bara vara *ler*. Ingen julmat, inga tider, bara få en dag till att gå runt och plocka upp efter helgen, tillsammans med lite dammsugning. Har även suttit och bläddrat i julklappsböckerna, bl a denna... *gapskratt*


Förr om åren hade vi som annandagstradition att gå på bio och såg bl a Sagan om Ringen äventyren. Sedan har julbiobesöken legat på is tills igår då vi alla tre gick och såg Guldkompassen, en hederlig juläventyrsfilm *ler*. Vi alla uppskattade filmen, t o m 17-åringen, men så gillar han också fantasygenren. Filmen var fr 11år men kanske i våldsammaste laget om man inte läst böckerna innan. Filmen var den första av tre som bygger på Philip Pullmans böcker Den svarta materian.

Stockholmsbesöket får nog vara tills efter nyår. Vill bara meddela att inga reor eller butiker ska besökas... BRRRRR... Kalla kårar får jag bara av tanken *skrattar*. Nä, ett och annat besök hos vänner var det tänkt, kanske med en fika eller lunch på stan.

Ska istället ta dessa dagar till planering av nyårsmiddagen som firas sedan flera år med några vänner. Kräver ju lite tankemöda för komponerande av välsmakande välkomsttilltugg, 3-rätters middag och nattsupé ;).

25 kommentarer:

  1. Haha!Örnarnas rike! Är det hemma hos er det?
    Ha det så trevligt!

    SvaraRadera
  2. Kanske nåt att gå å se då, den filmen :)

    Maken är i Paris och strosar nu, i kväll får jag hämta hem honom på Arlanda :)

    Ska bli spännande att se vad Du komponerar ihop för nyårsmeny!
    Mig inte gilla nyårsafton... Har aldrig gjort... Konstigt, va?!

    Nu ska jag ut och kolla i butiker :)

    Kramis
    Flisan.

    SvaraRadera
  3. God Fortsättning på allting ..., och lycka till med nyårsmiddagen! hälsar E i Skåne.

    SvaraRadera
  4. vad skönt att du inte kommer nu iom att jag inte hade tid att träffa dig.
    jag behöver tips till trettondagsafton, trerätters med chablis till huvudrätt. har du nåt att dela med dig av?
    kram

    SvaraRadera
  5. Anki: Visste väl att den metaforen skulle gå hem hos dig *gapskratt*

    SvaraRadera
  6. Äntligen kommer jag in till dig. Har försökt åtskilliga gånger.! Tack för din söta kommentar hos mig. Vilken härlig ÖRN bok du har fått. Antar att den innehåller många kraftfulla bilder. Lycka till med din nyårsmiddag. Ha det fint de här sista dagarna på året och stor kram får du från Eleonora.

    SvaraRadera
  7. Tyvärr så verkar ditt mail ha kommit bort i cyberrymden, försök med den här mail adressen istället
    ebbe@bredband.net

    SvaraRadera
  8. Vilken stilig örn! Är ni lite lika, kanske?? ;-) Här är det mellandag så det räcker, varit på stan i Norrköping och IKEA å hej och hå, trött i fötterna men städsugen när jag kom hem. Så nu är det snart lugnt och fint här hemma igen...

    SvaraRadera
  9. Är nyfiken på din nyårsmeny....

    SvaraRadera
  10. Du gör helt rätt i att skjuta upp resan till storstan. Det är alldeles förskräckligt mycket folk som trängs. Jag har gått i ultrarapid på Ikea idag.Det är en konst att coola ner sig när man har stressat i många år. Jag önskar dig en God Fortsättning och hitta nu på något riktigt "örngott" till er nyårsmiddag.

    Kramar...

    SvaraRadera
  11. Kikar bara in för att säga "god morgon"!

    Nu ska jag och maken snart in till stan och strosa lite och ta en fika :)

    Kramisar
    Flisan.

    SvaraRadera
  12. Ni borde ju titta på filmen "Örnnästet". Har några år på nacken, men är OK och lite spännande ändå, tycker jag.

    F ö så är jag snart hemma, har bara ett par timmar kvar här i Huay Yang innan resan börjar (med 5 timmar i bil upp till Bangkok).
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  13. Ser att du är intresserad av menyer. För din info: Färsk kycklingfilé marinerad över natt i plastmåse med Teriyaki-sås, salt, svartpeppar. Grillad så den får fina ränder - färdigstekt i ugn med litet mer Teriyakisås + aningen olja över. Pot.gratäng (med grädde och vitt vin i) var gott till och kantarelllsås köpte jag färdig på ICA märke Jesse. Bara att slå i grädde och värma. Supergott och superenkelt. Kan de va nåt´? Kram

    SvaraRadera
  14. Passar bra med Örnarnas rike. Jag läser just nu första delen GUldkompassen för min 11-åring. TYcker mycket om alla tre böckerna så jag tror att jag ska hoppa över filmen, man brukar bli besviken och jag tycker om att ha mina egna bilder. Må så gott Kram

    SvaraRadera
  15. Ser fram emot att få höra talas om er meny sedan. Kan tänka mig att det blir något i särklass. =)

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  16. Har du hittat en dubbelörn till i boken...misstänker att det är en ganska så sällsynt art och måste bevaras i reservat snart...fridlysas...
    Nä för min del får det vara med buriker på ett slag...fick min dos innan jul och väntar tills plantaffären fått in sina fröer och vårsaker...
    Ha det så gott och...

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  17. Ja visst är det skönt att bara vara.....det är tur att mellandagarna finns =)
    Ja,men det var väl en passande bok *hihi*.
    Kul att gå på bio.Jag fick biobiljetter i julklapp, men jag har inte kommit iväg än...men det ska bli...snart.
    HA en mysig helg!Kram!

    SvaraRadera
  18. Ska bli kul att ta del av din nyårsmeny. Nu väntar jag på mer spännande recept som jag kan göra succé med :) (Du har sett mailet va?)

    Vilken härligt passande bok du fick. Ha det gott!

    SvaraRadera
  19. Jag har varit på puben några gånger med mina föräldrar, och blev medlem i höstas. Var minsann på julbordet i år, morsan hade gjort Jansson till årets julbord.

    SvaraRadera
  20. Den boken passade ju dig!! *ler*....
    Vi var på bio igår...det blev Solstorm..ingen film jag rekommenderar....men det var en trevlig stund utan barnen tillsammans med tre andra par.
    Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Kram!

    SvaraRadera
  21. Hihi; det var ju en väldans passande bok:)
    Ha en fin helg.
    kram Lallis

    SvaraRadera
  22. Hihihi, passande bok! :D

    Nää, butiker i Stockholm under mellandagsrean kan man gärna skippa! Jag besökte Skapa Hobby och Panduro, och där var det lugnt och skönt. Såå synd att du inte kunde komma till träffen i lördags, men det får bli en annan gång hoppas jag. Vi hade en supertrevlig dag där iaf så jag är jätteglad för att jag åkte ner.

    Kram, Sofia

    SvaraRadera
  23. God fortsättning på det nya året!Jag har funderat på att gå o titta på den där filmen, nu ska jag absolut gå och göra det! Kram!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.