söndag, januari 27, 2008

Vilken underbar helg...


Ibland så blir vissa helger mer speciella än andra helger, fråga mig inte varför...

Fredagen blev en shoppingtur till E-tuna och kanske bara för att jag inte var inställd på shopping så fann jag flera fina plagg som förutom att de var snygga men även i designen var döljande på de rätta ställena ;). Middagen blev den underbara grekiska kycklingpannan.

Lördag fick jag igenom min önskan om en tv i köket. Sonen har haft i sin ägo en LCD-tv som han inte använt på ett bra tag. Funderade först på placering i sovrummet men har en rätt så bra självkännedom. En tv i sovrummet ger garanterat en än mer sövande effekt så, what's the point?! Men i köket så vill jag gärna både se och höra nyhetsmorgon eller något annat eftermiddagsprogram medan jag lagar middagen. Det blev bara så bra så!!

Eftermidagen och kvällen var inbokad sedan länge. Middag hos vänner med flera andra och sedan taxi till whiskyprovningen inne i köpingen. Provning innehöll dessutom flera fantastiska rariteter. Lite Jansson på nattkröken hos en av vännerna bosatta inne köpingen och sedan taxi hem till sängen.

Söndag vaknar vi till strålande sol! Det kändes som ett riktigt vårväder och det kunde lika gärna ha varit en solig marsdag!
+ 8 och en sol som värmde!!

Satte igång arbetet här hemma för kära mannen och nattgästen så de inte skulle gå sysslolösa.

Notera skjortan, ingen jacka!!

Tog därefter voffsingarna genom skogen på en promenad till vännerna där vi lämnat bilen kvällen innan. En underbar långpromenad genom trolsk gammelskog och härliga hagar för en sista bit längs med gruslandsvägen. Gick med jackan uppknäppt och det var helt underbart!!

Kom hem och killarna var fortfarande i full gång och arbetet löpte i rask takt med mer ved i boden. Vi satt ute i solskenet och tog vår fika, solen värmde ljuvligt...

Middagen blev en höjdare som har sonens benämning "Pappas-goda-köftes". Turkiska välkryddade köttbullar med hemgjord pommes... Kan livet blir bättre??!!

Nä, för det här är precis det som kallas för en höjdarhelg på Karl-Johansgården!!

48 kommentarer:

  1. Å, vad det ser härligt ut i solen där hos dig. Man får nästan en aning om vår. Här på Fädernegården har det också varit solsken idag och efter min långpromenad blev jag alldeles trött. Att ha tv i köket är bekvämt. Tidigt om mornarna brukar jag smyga mig ut i köket och sitta där med min kaffekopp och tidning samtidigt som tv:n är på. Även om man inte tittar så lyssnar man. Honungspojken och Guldklimpen som gillar att vara nära brukar helst sitta vid köksbordet och titta på barnprogram. Det är i köket som det händer saker och alla dras dit.

    SvaraRadera
  2. Låter helt underbart, tycker jag. Avis på den som kunde gå utan jacka...

    SvaraRadera
  3. Ja, så är det, vissa helger blir bara så himla bra. Här har helgen gått för fort och dottern är sjuk men det har ändå varit skönt med helg så klart.

    SvaraRadera
  4. Ja det låter verkligen som en höjdarhelg. Härligt! Och jag är såå avundsjuk på ert vårväder.
    Önskar dig en bra start på veckan. Kram.

    SvaraRadera
  5. Äntligen hemma!
    Vi var i Tyresta idag men det blåste jätte kallt. Solen sken och var man i lä så skulle man kunna tro att det var vår. Det går åt rätt håll nu.
    Är du på väg till stan snart??
    Jag skickar mail till dig.
    Massor med kramar.

    SvaraRadera
  6. Vi har varit i Dalarna och hälsat på svärmor. Det var trevligt och hela helgen har varit full fart. Framöver blir det att packa prylar och få Jörgen upp ur soffan.

    KRAM
    Helena

    SvaraRadera
  7. VÄRME och ute utan jacka!!!!????
    Åhhh, vi hade minus 18 i morse, men "bara" minus 8 nu.
    Jag har ju iofs varit i Stockholm och fått lite vårkänslor i helgen...

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Vad roligt att du hittat in på min blogg. Jag har precis varit inne och kikat på din, vad bra du skriver!! Jätteroligt att läsa.
    Här har vi haft sol och snö idag, ca 3 cm....härligt det också!
    Förstår att du bor i närheten av Malmköping. Vi tillbringade 2 v där i somras på den mest fantastiska camping! Vilket servicehus! Så fint och mysigt och bra på alla sätt. Och nära till utflyktsmål åt alla håll! Mysig stad Malmköping, vi kommer säkert tillbaka.....

    Ha det bra!
    Kram Vita hjärtan

    SvaraRadera
  9. HEj på dig vännen:)
    Tror bestämt att jag skulle behöva en KarlJohansgårdens fantastiska helg alldeles nu, i början på veckan rent utav, ler*
    Jag älskar att höra om era helger fyllda av skönt arbete och otrolig njutning:)
    JAg skall nästan lova dig att din Kycklingpanna skall intas här hemma under nästa helg och det sakll inte vara något inbokat , bara familjen och lite lugn o ro, det vore fint, ler*
    Ha en bra vecka !!

    Kramr från mig i Stationshuset:)

    SvaraRadera
  10. Oj vilket väder, utan jacka minsann!? Trollskog, var hade Du kameran då? Kul att Din helg blev bra, det låter toppen det hela säger Ylle

    SvaraRadera
  11. Ser fantastiskt ut! Och gott (kycklingpannan). :-)

    I lördags gick vi på skogsprommenad (kom typ 500 m med tanke på lillknatten) och satte oss på en sten och drack varm choklad. Då vet man att man har en bra helg.

    SvaraRadera
  12. Hej! VIlka vårbilder! Inga jackor, gröna gräsmattor och ingen snö så långt ögat kan nå...tänk vad vårt långa land inrymmer många olikheter!

    Gud vad jag var trög när jag läste din kommentar. Vunnit lotteri? Var då, tänkte jag...Just när jag började skriva här insåg jag att det ju var jag själv som skrev om det!

    Det börjar bli dags för mig att skicka avhandlingen till tryck så att hjärnan rymmer någonting annat än bara den...suck.

    Stor kram från trött skata.

    SvaraRadera
  13. Härligt att läsa om er soliga helg! God mat, gott sällskap och solsken, nej, jag tror inte livet kan bli bättre..!
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Å vilken härlig helg. Vad kul med shopping va? Och TV i köket är perfekt. Den grekiska kycklinggrytan... var det den du hade recept på sist?

    SvaraRadera
  15. Nä nu tror jag att jag sliter mitt hår av avund!!!!!

    Ser ni vatten också från ert hus???!!!???
    Det har jag minsanninte fattat förut.
    Ert hus är så fint och i det köket skulle jag gärna sitta å glo på en smaskig såpa medans DU lagar mat till MIG.....hi hi.....
    Fast stanna över natten skulle jag inte våga...det är ju tydligt att alla som bor över hos er minsann får jobba av login......fniss....

    Din beskrivning av promenaden låter helt fantastisk!!!
    Jag vill också gå i trollsk dimma med två vovisar.......;)
    Hoppas jag kan ta mig ledigt en dag framöver och komma och våldgästa dig....känns som om det skulle behövas!
    (du vet avkoppling...inte arbete...blink,blink...)
    Kram å ha en härlig dag!
    Här är mulet idag.
    Katarina

    SvaraRadera
  16. Vilka härliga vårbilder du visar! Vi hade också underbart väder igår och faktiskt tittar solen fram idag med! Så nu ska jag ge mig ut och njuta en stund. Jag skriver om ditt recept i dagens inlägg. Gjorde 2 långpannor i lördags och de hade en rykande åtgång!
    Ha en bra vecka!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  17. Ser underbart ut! De där köttbullarna låter mumsiga...glad att ni gillade pannan! Vi hade den igår när vi hade gäster och den var en hit då också.

    SvaraRadera
  18. Hur långa helger har ni i er del av vår lilla kommun? Vi hinner inte med så mycket som ni (fast jag sover ju halva lö- och sö-förmiddagarna, förstås). Fast i lördags var jag inte så långt ifrån dig, var i Malmköping och handlade på Mitt Rum tillsammans med Majken. Hade vi inte haft bråttom till våra döttrars innebandymatch på eftermiddan, så hade vi åkt och tittat till dig lite, jag gör ju oanmälda hembesök, du vet... *fniss*
    (Flen vann f ö med 4-3 mot Gnesta.)
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  19. Du, jag kom just på en lysande idé. Skulle inte du kunna filma Flisan när hon spelar sina guitarrsolon? Om hon misstycker, kan du ju alltid lägga filmen här hos dig?

    Hon tyckte själv att det var en strålande idé!

    /Skatan

    SvaraRadera
  20. Visst hade jag tur som bara fick den så där... Vilken fin blogg du har! Det verkar som om vi har flera gemensamma intressen, du och jag. Främst tänker jag på whiskyn och mat och matlagning. Det finns säkert fler när jag fått läsa din blogg lite noggrannare.
    Nu ska jag tillbaka till symaskinen, har ett påslakan klart och just börjat på det andra.
    Kram Christina

    SvaraRadera
  21. Det kan inte vara januari där! I Jämtland pulsar vi runt i djupsnö...

    SvaraRadera
  22. Viken underbar helg ni verkar ha haft... sitter här och blir så avundsjuk på något sätt.. dina härliga beskrivningar..mmmm
    kram a-c

    SvaraRadera
  23. Det verkar ju ha varit en underbar helg! =)

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  24. Oj, va det ser ut som vår hos dig!..Hos mig är det riktig vinter nu...kanske bara för ett kort tag men...Va god maten ser ut! Har du nåt recept på den?..vilken fin lampa du har i köket!..och visst är det smidigt med tv i köket...då kan man lyssna när man lagar mat och grejar! :)

    SvaraRadera
  25. jag=pucko...nu såg jag receptet längre ner! :)

    SvaraRadera
  26. Wow! Vilken toppenhelg du måste ha haft! Jag tror dej verkligen!!! Underbara vårbilder du visar också, man blir riktigt lyrisk bara genom att titta.

    Tackar för titten hos mej och för trösten inför stambytet!!

    Ha en härlig vecka!!

    Kram

    Lisa

    SvaraRadera
  27. Du undrade över gräddpelargonen. Den heter P.elongatum på latin om det kna hjälpa dig. Det är en vildpelargon som är vaniljgul.

    SvaraRadera
  28. Vilken toppenhelg! Såna helger bord eman få ha jämt....här sken solen också igår, men det blåste iskallt....

    Må gott, kram!

    SvaraRadera
  29. Här har det också varit en fantastisk helg, med sol och plusgrader. Jag passar på att njuta så länge det varar - i februari/mars har vi nog snö och vinterkyla!

    SvaraRadera
  30. Men åååhhhh det ser vårigt ut! Här har det stormat som vanligt får man snart skriva här nere...snöat lite idag. En innedag helt enkelt. får nog bli en tur i spåret sen kanske...kramizzz

    SvaraRadera
  31. Vilken härlig vårhelg så här mitt i januari! Snart får vi ta en vårfika utanför drängisen :) Visst var det väl i slutet av mars förra året som vi satt å käkade lunch i bara kortärmade toppar? Å jag har visst för mig att vi sökte skugga (!!) till kaffetåren! Lovely!

    Jag har ränt som ett skållat troll mellan Skatisen och dig för att utröan vad som lurar i faggorna av filmer och ljudfiler! *spärrar förfärat upp dom gröna*
    Skatisen är inte lite fräck som försöker lura en oskyldig Örn att jag hade gett mitt samtycke till videofilm på mina coola gitarrsolon!! *blir ännu mer förfärad* Å här trodde man att Skatisen var en mjuk och vän liten bloggvän... Tänk vad man ibland kan bedra sig...
    Sen att du bluddrar om nån sk Flisljudfil som tydligen ska finnas hos dig, det kan du ju lägga av med att inbilla folk... Har kontaktat din kära son och han är helt på min sida vad gäller att undanröja alla ev bevis och är inte främmande för att smida djävulska planer tillsammans med moi.

    En gång högaktningsfulla
    Flisan.

    SvaraRadera
  32. Härligt! Provade också kycklingpannan i helgen (enl ditt recept) och det blev en fullträff - tack för det!

    SvaraRadera
  33. Oj då. Hon har humör den där Fisan... ;-) Bäst att stryka henne medhårs en tid. Svälg...

    Du den där ljudfilen du skickade mej per melj tidigare idag...jag lovar att inte lägga ut den. Ok?


    /Skatan

    SvaraRadera
  34. Skrattar dubbelvikt.... dööör

    SvaraRadera
  35. Låter som en riktigt härlig helg, bilderna är riktigt våriga! Vi har också haft sol ett par dagar nu, men det blåser jättekallt!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  36. Det låter verkligen som en superhärlig helg. Och vad skönt det ser ut i solen. Otroligt att den faktiskt värmde. Jag har glömt hur det känns.

    SvaraRadera
  37. Åh så härligt du ser ut att bo och gissa om det vattnades sig i min mun av den maten!!! MUMMA.
    Ha en go dag!
    Kram Petra
    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.8178

    SvaraRadera
  38. Härlig helg med bra portioner av både lugn och ro och kul händelser. Vad vackert det ser ut att vara hos dig. Vilken vy med det vackra landskapet som sluttar ner mot en sjö. Lite sol gör det hela fulländat!

    SvaraRadera
  39. Vilken härlig helg ni verkar ha haft! Visst är det underbart vad solen gör för ens sinne!!? Kan dock inte få nog utan vill ha mer... :)

    SvaraRadera
  40. tiden bara går och just nu så sitter jag och väntar på att ester ska somna på sin middagslur och sen kommer en trädman och ska såga grenar i träden :-)
    jag hör av mig, ska på intervju i morgon *spännande*
    vi hörs igen

    SvaraRadera
  41. Jag kan alltid lita på min Dubbelörn. Tack för kommentaren!
    Det skulle vara trevligt med en solstrimma nu, istället för det grå.
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  42. Hejsan!!

    Guud så härligt med vår...
    Det är inte klokt hur vädret svänger häruppe nu...
    Ena dagen är det snöstorm, andra dagen är det -20 grader kallt & idag har det varit underbart vårvinterväder med sol och nollgradigt och lite blåst...

    I ditt förra inlägg om Pysselgenen kan jag inte annat än hålla med dig...pyssla...va...hur gör man...? Symaskinen blir besatt av KRÅNGEL demonen bara jag närmar mig så jag håller mig undan.

    Provade &så ditt recept på Grekisk kyckling,det var jättesmarrigt, tack så mycket för det! Där är vi också lika...att ändra på recepten, det gör jag ofta...vilket jag även gjorde nu...

    Ha en skön Tisdagkväll!

    SvaraRadera
  43. Vilken helg! Vilket härligt liv! Gläds med dig.

    Och du, den där kycklingpannan - har du lagt ut recept på den?

    Kramar!

    SvaraRadera
  44. Bara skjorta!!!! Ja, då förstår man ju hur underbar helg ni har haft. Njuter av dina sköna vårbilder!
    Kram Randi

    SvaraRadera
  45. Det lät som en helt underbar helg tycker jag!!!

    Vi hade oxå soligt och plusgrader men en iskall vind som blåste på rätt ordentligt... Utan den så hade det varit en underbar utedag:)

    Hoppas på en bra dag för dig vännen!

    Kramar

    SvaraRadera
  46. Bor vi i samma land? Kolla in mina vinterbilder!

    SvaraRadera
  47. Är det så att ljudfiler skickas mellan fägelskrällena?? Skulle inte tro det... Passa er! Ingen fågel gillar väl att bli vingklippt??!! *flinar elakt*

    SvaraRadera
  48. Hur fixade ni med antenn/låda til köks-TV:n?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.