måndag, mars 03, 2008

Går hur bra som helst...

Det går nästan som en dans för mig, min rehabilitering *ler*. Även sonen och mannen konstaterade att det är otroligt så snabbt det gått. Det känns verkligen bra och jag går nästan obehindrat nu. Var t o m och handlade i fredags, men bär tungt gör jag inte än, så kära mannen fick ta kassarna fr bilen.

I fredags sken solen fr klarblå himmel, varmt och helt underbart var det. Men sedan har det regnat och varit grått hela helgen!! Nu är måndagen här och självklart ser man nu den blå himlen.

Vi har lekt med lite planer inför sonens 18-års dag i sommar. I lördagsmorse surfade jag runt, bl a hos resebyråerna. Fann något som tilltalade. Vid frukosten presenterade jag förslaget för kära mannen, vi kikar in på sidorna och diskuterar alternativen. Pang på, i den här familjen dras sällan el aldrig några beslut i långbänk ;). Från ord till handling går väldigt fort och de som känner oss vet vad som gäller *skrattar*.

Kl 0900 ringer jag vår vän och berättar om vår plan. Det finns 2 lgh kvar, hänger du och tonåringarna med??!! En sekund hann han väl tänka och svarade sedan JA, det är bara att boka! *skrattar*. Snabbt in på datorn och så vips var dessa 2 lgh borta, men numera i våra namn. Senare berättar vår vän för sina tonåringar att de nog skulle utomlands i sommar. När då? Ja den 28 juni... Vad har vi för planer då? Allt är redan klart! Vad menar du? Resan är bokad och vi åker den 28 juni... Bara så där, utan att planera först??? Äh, det var Dubbelörnen som ringde och du vet hur hon är, man får väl 1 min på sig att bestämma. Så vill man hänga med så är det snabba puckar som gäller! *gapskrattar*

Sonen visste heller inget om våra planer och blev överlycklig över beskedet. Härligt att ha något att se fram emot, en vecka med garanterat sol och bad och dessutom få fira sin 18-årsdag där nere. Sedan är det bara att komma hem och greja körkortet ;).

Vår resa går till Turkiet och Alanya. Under sonens allra första 3 somrar var vi bosatta där under sommarhalvåret. Det ska verkligen bli roligt att återse platser och träffa vänner fr förr. Senast vi besökte Alanya var 1995... och det mesta är nog sig inte likt, förutom kanske havet... ;)


Bilderna fr Alanya kommer fr resebyråer på nätet

34 kommentarer:

  1. Oj, jag beundrar Dig och dina vänner för förmågan att fatta snabba beslut. Jag blir så ängslig inför sådant. Till och med när jag väl har fattat något beslut grubblar jag om jag har gjort rätt.

    Skönt att få åka bort till sol och värme och blåa havet.
    Går det bra för sonen med körkortet?

    Trevlig rehabilitering!
    Anna

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Snabba puckar!

    Så det blev ingen överraskning för sonen trots allt? Vilket hotell blev det? (maila om du vill) Vi får väl vinka till varandra på flygplatsen då? *s*

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  3. Åååå, man ryser av välbehag när man ser bilderna. Passa på och njut och bestäm nu, för sen kan du inte längre vara arbetsledare för sonen. Gränsen går vid arton år sen byter man med varandra.

    SvaraRadera
  4. Härligt! Vad roligt att återvända 15 år senare. Snabba beslut gillar jag också. Man behöver inte draaaa på allt i eeeevigheeeeter. I dag är det nästansol här, det är jag tacksam över.

    SvaraRadera
  5. Man ska bestämma sig fort när man hittar en resa, annars bokas den ju av nån annan. Bara att slå till när man hittar nån bra!
    F ö har Kollegan gjort den där grekiska kycklingen i ugn som du hade recept på i bloggen. Den gjorde succé och när hon berättade om den i kafferummet, så ville alla ha receptet. Naturligtvis har du fått all cred (fast anonymt).
    Ska vi ses onsdag eftermiddag? Har du tid med mig då?
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  6. Helooo!

    "Snabba raka puckar"- en stil jag gillar och själv har, hålla på och tjafsa om saker hiiit och diiit det gör mig smått galen...*skratt*

    Det ser heeelt underbart ut, här vräker snön ner idag...*suck*, *dubbelsuck*

    Ska kika på dina bilder och drömma mig iväg...

    Hare bra!

    SvaraRadera
  7. Här händer saker bulleråbång! ;o)
    Härligt! Varför ska man dra saker i långbänk! Allt tragglande är ju så himla segt! Det är ju dom där snabba oförväntade besluten som verkligen förgyller tillvaron! ;o)

    Kul att det går så fint för dej att komma tillbaka efter operationen. Hihihi! Men förvånar mej icke en sekund! Du verkar vara en handfast person som inte lägger dej i första taget :o)

    Ha en underbar måndag!

    Kramisar Monika

    SvaraRadera
  8. Vad skönt att rehabliteringen går så bra! Visa den där dumma läkaren!!! *haha*

    Vad härligt med en resa till solen och värmen! Jag längtar såååå efter lite värme... Sitta mot en husvägg med en koppkaffe och känna att solen strålar verkligen värmer!

    Önskar dig en bra vecka!
    Kramar Jenny

    SvaraRadera
  9. härligt att höra att kryckorna åkt all världens väg - hurra!
    Oo, sol och värme... det låter gott. Jag är precis tvärtom, ska fundera och vrida och vända fram och tillbaka innan jag bokar... men jag är inte vädur heller :-)

    Kram!
    S.

    SvaraRadera
  10. Alanya låter härligt! Så du har bott där, åh vad mysigt. Vi har varit där på semester 2 veckor, och tyckte det var jättebra! Och varmt. Men jag gillar värme. Tycker om Turkiet överhuvudtaget. Vi har även varit i Side och Marmaris och det var också underbara ställen. Härligt att ha något att se fram mot! Och bra med snabba beslut.
    Skönt att du gör såna framsteg med rehabiliteringen.
    Ha det gott!
    Kram, carina

    SvaraRadera
  11. Nu vet ju till och med jag hur fint det är i Turkiet. Det blir väl en jättebra resa för er.
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Men du hallå!

    va mysigt!
    Vilken present!!!!
    Du är rolig du!!!
    Knatar omkring redan och styr o ställer.......fniss...precis som du ska va...;-)

    Vet du helgen blev så lyckad!
    Jag hann varken gå på toa, äta mat eller dricka kaffe.....
    Är inte det ett mått på öycka så säg????
    Äntligen lite respons på allt slit.
    Nu är det bara att fortsätta köra på så........
    Ha en härlig vecka och sitt inte för länge i solen!
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  13. VOAAAAV....det kan man kalla blå himmel och hav!
    Vad skönt att du redan känner dig bättre, underbart!
    Det är mycket som vill flytta in i drängstugan, har jag förstått!! Kan man få äran att kika in i den om man kommer farandes........?????
    Kramis på dig lilla vän!

    SvaraRadera
  14. Oj, det var snabba beslut för er!

    Själva ska vi till Side i september, ser fram emot den resan... :)

    /Caroline

    SvaraRadera
  15. Åh vad kul att ha en resa att se fram emot.Det är nästan halva nöjet.
    Alayna sägs ha blivit så stort. Vi var där sista gången för drygt tio år sedan. var till Side 05 med dottern,hon tyckte det var så jobbigt med alla killar som pockade på uppmärksamheten.Hon kunde inte gå ut och shoppa själv pga av det. Men annars är det härligt i Turkiet.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  16. låter ju underbart!!!Härligt i turket..hoppas ni inte får samma otur som oss bara;)

    P.s lita inte på läkarna!!!!!

    En solig, vårig hälsning !!
    Ha en härlig dag!!
    ♥Kram Millan♥
    ~~~`*'*´~~~

    SvaraRadera
  17. Låter alldeles underbart!!!!

    Hoppas att ni får en lyckad resa!

    Kramis!

    SvaraRadera
  18. Så härligt! Åker till ett soligt o varmt Egypten om några veckor, lääängtar!!!!

    SvaraRadera
  19. Vad roligt... vad roligt... vad roligt..!!!
    Jag blir bara så glad när jag hör om era planer! Din son måste verkligen tycka att han har världens bästa föräldrar.... och att ni gör roliga saker tillsammans är ju en gåva i sig, bara det!

    Solkramar...många!

    Ps. Men jag är ganska säker på att han tycker att ni är världens bästa föräldrar ändå... Turkiet är väl liksom bara lite grädde på moset...!

    SvaraRadera
  20. härligt med snabba beslut
    =)
    åh ser på sidobilden att du redan har vasen från madleys vi får hem dem här på jobbet och jag vill ha hela serien.
    men de har ju inte anlänt ännu

    läääääääääängtar

    ha det bäst

    SvaraRadera
  21. Såg att du oxå gillar alexander MacCall smith,vilka böcker har du läst?Hoppas ni får en bra resa..=)

    SvaraRadera
  22. Grattis...det låter helt underbart att ni får återse Alanya!!! Härligt att ha det att se fram emot!!! Underbart för mig att läsa om hur bra du mår......och att du så snabbt går obehindrat! Jag förbereder mig nu för operationen i morgon.. har din positiva erfarenhet i åtanke...det känns riktigt bra!!!! Kramar från C

    SvaraRadera
  23. Å vad roligt att återvända till Turkiet!!! Låter supermysigt! Skönt att du känner dig bättre också!

    Ta hand om dig,
    Kram Jes

    SvaraRadera
  24. Å jösses. Kan inte du och jag gifta oss i stället? Det där funkar inte alls för maken. Han måste täääänka och undersööööka först. Jag blir galen.

    Talibanen är lik mig: pang, tjoff, färdigt! Och det är ju knappast svårt att tro nåt annat...

    Kram på dig.

    SvaraRadera
  25. Ja, det var snabba beslut, men vill man någonting så kan man inte tveka. Så härligt det verkar med sol och bad. Kram och ha det gott.

    SvaraRadera
  26. Vad skönt att du snart dansar på borden med ditt "nya" knä;-)
    Dom här doktorerna som är neggis har det säkert inte så lätt här i livet...varför ska dom annars hålla på och dumma sig mot stackars oskyldiga patienter?!
    Egentligen skulle det vara lämplighetsprövning på dom oxå...och inte bara vid adoptioner o dyl;-)
    Jag blir sugen på att ta en tur mot varmare trakter när jag ser dina "varma & sköna" bilder...men du rapporterar väl fortlöpande för oss andra när ni är iväg hoppas jag.
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  27. Hejsan!

    Vad kul att du vill veta mer!:O)

    Här kommer lite till om den ståtliga Väduren! Håll till godo!

    Väduren

    I varje eldtecken blir solen stark och klart märkbar. Det är dock inte så uppenbart som man kunde tro. Vädurar har en djupare botten. Den iver, stolthet och kamplust som i Väduren borde vara tydlig, har sällan en så uppenbar form. Man måste komma ihåg att Vädurens motto är "jag är", vilket pekar mot dess främsta kännetecken: stoltheten. Solen i Väduren borgar för en stor självkänsla och stolthet, men det krävs till exempel en Mars för att lyfta fram tävlaren och den hetsiga. Stoltheten är en realitet och ett krav som inte får kränkas, men den gäller det inre och personliga som sällan berörs i umgänget, varför det kan vara kinkigt att fullt se dess styrka och betydelse. Väduren kan till och med uppträda med extra ödmjukhet, i avsikt att skydda sin stolthet, men kränks denna på allvar är det lätt att se hur viktig stoltheten ändå är. Då vaknar den ilska man brukar koppla till Vädurens tecken.

    Kardinal dekad, 21 – 31 mars

    Eftersom Väduren är ett kardinalt tecken, blir solen här som mest Vädurlik, det vill säga exceptionellt stolt. Personer födda med solen i Väduren kan visa en hel del av den iver och aktivitetslust som hör Väduren till, men framför allt den stora stolthet som inte tål att ruckas det allra minsta. Det är farligt att såra dem eller ens vara dem till olag. De har en förtjusning, en brådska inför livet som lämnar andra matta. Aldrig verkar de få nog, aldrig slå sig till ro. Man har en känsla av att de vill förbränna sig i rekordfart. De älskar att trotsa hinder och söka utmaningar, som om de föddes springande. Huvudet bärs högt och blicken är skarp. De är handlingsmänniskor mer än något annat och verkar ha som mål i livet att hinna med så mycket som möjligt, att få utlopp för sin energi och vinna erkännande för det. Förhållandet till fadern är långt ifrån konfliktfritt. Båda är stolta och krävande, och hamnar ofta på kollisionskurs med varandra – det är sällan fråga om annat än en händelserik och intensiv relation, om inte solen är placerad i åttonde till tolfte huset.

    Fast dekad, 1 – 10 april

    Denna dekad må inte vara den bästa för Väduren, men den passar solen väl, så det är fortfarande fråga om en stark och tydlig placering. Ännu mer än i den första dekaden visar sig här stoltheten som ett grundvillkor. En människa med solen här lever för sin stolthet och självaktning, som är närmast orubblig. Skulle den rubbas, leder det ofta till allvarliga inre konflikter, men oftast lyckas han finna förklaringar som räddar hans självkänsla. Det finns ett starkt inre behov av aktivitet och uttryck för kraft och energi, men det kan ta sig mindre tydliga uttryck. Det är inte en människa som sitter som på nålar, utan hellre tar det till synes lugnt även i hetsiga situationer, där han rent av trivs som fisken i vattnet. Sällan går det dock så långt att han verkar passiv. Det ska hända mycket omkring honom. Många järn i elden och
    flitigt bruk av blåsbälg och ved. Allt sker dock i ett tempo han behärskar och med en visshet om att klara av det. Han tror mycket på sig själv och arbetar i första hand för andras erkännande, liksom för att hans kapacitet ska framstå klart och tydligt. Han kämpar målmedvetet tills han är den bästa. Förhållandet till fadern liknar till en del cowboy¬klichén "den här stan är inte stor nog för oss båda" – de breder båda ut sig och vill inte ge varandra tillräckligt rum. Det är dock ingen tvekan om att de är ordentligt stolta över varandra, och totalt sam¬mansvurna gentemot andra.

    Rörlig dekad, 11 – 19 april
    Denna plats passar varken solen eller Väduren allra bäst, men är en position med nyans. Det kan vara svårt att känna igen en tredje dekadens Vädur, men utan tvivel går allting fort för henne. Brådska. Ingen rast, ingen tveksamhet – men resultaten, styrkan och målmedvetenheten kan svikta. Det måste röra på sig, och han kan visa prov på en imponerande snabbhet. Även kvick anpassning, följsamhet och evig spänst hör honom till. När han gör något, dröjer det inte länge förrän han är klar, men kvaliteten på resultatet sviktar.
    Hon har en stolthet som ofta kommer i kläm och inte är så absolut som i de tidigare dekaderna. Frustrationen i hans solposition leder både till inre oro och känslor av misslyckande, samtidigt som den öppnar möjligheter för en friskhet i grepp, ett mod inför nyheter och en foglig rörlighet som ofta räddar och leder till mycket gott. Denna människa utvecklar samhället genom att finna nya vägar och själv våga vara den första att gå dem. Den smidiga, den anpassningsbara. Förhållandet till fadern känns ofullgånget. Trots att de gör mycket tillsammans och finner många tillfällen till kontakt finns det inte tid nog att nå varandra på djupet. Man fungerar hyfsat ihop, men det är aldrig fråga om någon innerlig relation. Det kan tidvis blixtra av konflikter, men de blir aldrig långvariga.

    SvaraRadera
  28. Hallå där!

    Härligt med bokat å klart inför sommaren :) Finns ingen anledning till att mala på om saker i evighet *S*
    Bara jag få klart med min semester så...

    Skönt att höra att rehab går som schmort!

    Kram
    Flisan.

    SvaraRadera
  29. Hallo där !
    Vad bra at operationen gick bra och att du har slängt kryckorna nu..åhh vad härligt med en resa..värme och ledighet..
    Här sitter jag och har drabbats av den värsta influensan jag någonsin haft..ujj..så dålig jag är...har varit hemma nu i fem dagar..och jag som aldrig brukar vara sjuk...usch så jobbigt...
    Vet du..idag ringde hon som skrivit boken Måla på gammalt sätt..hon som du känner,jag har ju visat den boken på min blogg, och förklarat målningen..typiskt att hon ringde idag då jag inte var i butiken...men du kan väl hälsa henne från mig om du träffar henne..hon får gärna ringa igen...
    Ha det så bra, här skiner Norrlands solen så där glittrigt och fint mot snön..man livas upp..
    Kram Anette

    SvaraRadera
  30. Det låter ju toppen. Både att din rehabiliteringen går bra och sedan den härliga semesterresan. Vad spännande att återse platsen, även om den säkert förändrats mycket.

    SvaraRadera
  31. Härligt att du återhämtar dig så bra!

    Och vilken underbar present till sonen (och er alla) ... Beundrar dig för snabba beslut. Här är det oftast tvärtom.

    Kram!

    SvaraRadera
  32. Tack så jätte mycket för härliga kommentarer!!!


    Snöiga hälsningar Millan!!
    * Kramelikram *
    ~~~~~~~`*'*´~~~~~~~
    *

    SvaraRadera
  33. Ser onekligen härligt ut. Men jag håller mig i gamla Svedala denna sommar också. Här finns så otroligt mycket fint att upptäcka här också.
    Hoppas du har en bra torsdag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  34. Vilka lockande bilder. Det låter hur härligt som helst med sommarsemester i Turkiet... Vad skönt att ni båda är lika snabba till beslut. Jag är oftast impulsiv och vet direkt vad jag vill men sedan får jag använda några veckor till att övertala min man... Hoppas din rehab går fortsatt lika bra.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.