onsdag, maj 21, 2008

Blandad kompott...

Igår fick vi verkligen en blandad kompott av väder.

Kylslagen morgon, sol, värme, moln, regn, sol, moln, regn, strålande sol, mörka moln, storm, störtskur, sol, mökare moln, storm, kolsvarta moln, hagel, strålande sol, värme, kväll...

Där emellan hann jag klippa ungefär halva gräsmattan, men tack och lov så sken solen idag, så resterande hann bli klippt idag. Fick många förskräckta kommentarer om tiden som jag lade ner på gräsklippning. Vi har ca 1 ha tomt och dryga 6000 av dem är gräs...på kuperad tomt *skrattar*. Vi insåg ganska snabbt efter flytten, att en vanlig gräsklippare, oavsett om den var självgående eller ej, inte fungerade på denna tomt. Det enda jag fick göra vareviga dag var att klippa gräs, så en åkgräsklippare blev ett måste!

Nu tillhör jag den underliga skaran människor som faktiskt gillar gräsklippning, så den uppgiften tar jag gärna an. Kära mannen han pysslar och tar hand om sina plantor i växthuset, sköter dem som kronjuveler ;). Grönsaks- och potatisodlingar gillar han också. Han tycker att ogräsplock är terapiarbete, ren meditation... hmmm...(behöver väl inte säga mer).

Jag tillhör den exklusiva skaran som förstår att njuta av trädgård och natur, ligga i min hängstol i björken med en bra bok, sitta i min trädgårdssoffa och njuta av utsikten över sjön, höra fågelsång och känna dofter. Kan även sitta i växthuset och avsmaka en mogen tomat eller gurka eller så...

Självklart så tar jag min uppgift som arbetsledare på blodigt allvar! Här dirigeras och planeras rabatter och annat arbete utomhus mycket seriöst ;).

Bra är väl det att rollfördelningen är helt klar inom vår familj *gapskratt*.

Nu har SMHI lovat sol och värme till helgen så här ska njutas till fullo!

På fredag startar vi njutningen med en whiskyprovning på värdshuset ;).

27 kommentarer:

  1. Jag håller med din man - ogräsrensning är meditation! Men när jag itne rensar så kan jag njuta av sånt som hängmatta och bok också.

    SvaraRadera
  2. Låt mig på stående fot invitera dig och denna märkliga man - här finns hur mycket ogräs som helst. Vi kan locka med vänligt bemötande, sköna sängar och fenalår *skrattar*

    SvaraRadera
  3. Förresten har vi massa god maltwhisky också - "direktimporterad" från Skottland

    SvaraRadera
  4. Låter som du o jag har ganska samma inställning till trädgårdsarbetet.
    Kram ewa

    SvaraRadera
  5. När jag läser din blogg känner jag igen så många saker som ni tycker om som vi i vår familj också gillar. Men nu känner jag mig helt förvirrad. Whiskyprovning? Kan det vara en njutning? Jag är helt obegåvad i frågan om whiskydrickning. Jag känner att jag måste gå och konsultera maken. Han har större begåvning i detta ämne ( men bara där ).

    SvaraRadera
  6. Jag följde din länk och insåg att jag nog skulle kunna få i mig lite whisky om jag samtidigt fick chansen att gå på det fina wärdshuset.

    SvaraRadera
  7. Vilken utmärkt rollfördelning! hur bär du dig åt? ;-)

    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Vad underbart det låter allt det du beskriver!!!

    Du vet att det finns en eller annan person i vårt hushåll som gärna skulle vilja hjälpa till och klippa gräset åt dig? *s*

    "Köra traktoooor! Jaaaaa!"

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  9. vad kul med whiskyprovning!
    här är allt som vanligt än, jag börjar jobba i juni så jag har drygt en vecka kvar av friheten eller vad man då ska kalla tiden fram tills nu.
    jag längtar jättemycket efter vuxenvärlden efter drygt två år hemma men kommer kanske snabbt att inse att ... ja du vet... vad man skulle vilja vara ledig.
    vi hörs igen, glad över att du inte glömmer bort mig även om jag inte orkar, kan och kanske vill skriva så mycket på bloggen just nu.
    stor kram från stora tjejen och lilla jag.

    SvaraRadera
  10. Mmm, visst är det underbart med syréner! Vår häck blir lila, precis som bers´ån. Redan nu ger den faktiskt lite insynsskydd... ti-hi..

    SvaraRadera
  11. Smyger bara in och berättar att jag tar farväl i dag! Bye, bye blogg!

    Kramar!

    SvaraRadera
  12. Jag gillar också att klippa gräs och kanske blir det premiär i helgen! Fast i slutet av augusti brukar jag vara ganska less...

    SvaraRadera
  13. Tänk att dubbelörnen har sådana "gräsliga" intressen;)

    SvaraRadera
  14. Låter som du är en bra arbetsledare. Onsdag går bra för mig, men Linnéa har tid hos tandläkaren så jag måste hämta henne vid skolan ca 14.
    Ha nu en riktigt skön helg med massor av sol och du det låter kul med whiskeyprovning!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  15. Att puttra runt på en åkgräsklippare kan jag också tycka är lite kul. Brukar göra det ibland i min mammas sommarstuga. Men övrigt trädgårdsarbete betackar jag mig gärna ifrån :)
    Whisky är jag inte heller så förtjust i, men om jag blir tvungen så... *asg*
    Önskar dig en riktigt härlig helg! Kram.

    SvaraRadera
  16. Ha ha....jag måste först börja med ett gapskratt.......vädur....jag ser framför mig hur mannen som en vanlig liten pigg kanin hoppar kors o tvärs o stänger av värmen, rensar ogräs och pillar o pular i växthuset......sedan kommer lilla väduren lufsandes surar och sätter på värmen igen.....sätter ner baken o knaprar några morötter o läser en bra kaninbok.....fnissar när jag ser er som två små lurviga saker.....
    Du är mjuk o lite nougatbrun med vita strimmor på magen...han är svart/vit med korta öron och pigga ögon.....ha ha....kan inte sluta skratta.......
    vilken torr humor man har va???

    Skönt att lille sonen är hemma igen....
    Kan tänka mig att det känns fridfullt att köra runt där på ägorna och klippa gräset.
    Mattias har inte heller så mycket emot det......jag var ju så smart förra året att jag köpte honom hörselkåpor med radio i.....

    I helgen går jag gympakurs heeela helgen....känns inge kul alls....vill hellre vara hemma o rensa ogräs...;)
    Nu ska jag snart på lunchdate med mannen. Vi ska kolla på soffa till tvrummet.....det blir kul det!
    Ha en riktigt mysig helg nu utan sura miner och med sol!
    Kram katarina

    SvaraRadera
  17. Vi ska köpa ny soffa tra la la la laaaa...tänk va gla man kan vaaa...
    tra lalalalalaaaaa......
    Kram igen!

    SvaraRadera
  18. Det gläder mig och känner mig lugn i sinnet när jag läser om att du tar ditt "kall" som arbetsledare på fullaste allvar...för hur skulle det annars gå i "familjeföretaget"...fniss...;-)
    Ha en skön helg med inte alltför mycket huvudvärk på lördag!
    Kramar/Birgitta

    SvaraRadera
  19. Vi har inte så mycket att klippa. Jag tycker så illa om ljudet att det låter och bullrar med motorgräsklippare så förra sommaren köpte jag en vanlig handjagad. Det fungerar bra om gräset inte hunnit bli för långt vilket det nästan alltid har. Då åker den bullrande osande mortoriserade varianten fram. Kram

    SvaraRadera
  20. Gå in på min blogg och var med och tävla!
    kramar Millan

    SvaraRadera
  21. jamen vad skönt att ha hittat en gräsklipparfrände, jag tycker också att det är ganska kul! Fast som du kanske sett så gick vår sönder häromdagen. Kaputt. Inte så kul när halva gräsmattan är klippt... Ha en bra helg nu, njut av vädret och utelivet! Kram!

    SvaraRadera
  22. Visst är det tur att man kompletterar varandra? Det är ju tur att Sambon tycker om att laga mat och står ut med att klippa gräset.
    Är nyfiken på whiskyprovningen, kommer det rapport?
    Kram från Annette

    SvaraRadera
  23. Vilken härlig beskrivning och arbetsfördelning!!!!! Och så mycket gräsmatta......vad underbart vackert det måste vara hos dig!!!Det glädjer mig också att du kan njuta och koppla av!!!
    Helgen är ju helt ljuvlig med sol och lite frisk luft...jag har planterat lite växter och legat i halvskuggan och läst!!!! Önskar dig en skön söndag!
    KRAM fr C

    SvaraRadera
  24. Vad roligt med whiskeyprovning! Vill höra mer sen - har aldrig varit på det. Må så gott! Kramizzar

    SvaraRadera
  25. Härligt att ni gärna gör de olika sysslorna, på så sätt kan båda njuta!! Hoppas att du fått massor av sol i helgen, här har det varit toppen! kram!

    SvaraRadera
  26. Rensa och klippa, det gillar jag. Tiden bara flyger iväg och fint blir det. Här ligger jag lite efter i trädgårdsskötseln, har varit fullt upp med att sälja hus och jobba. Men nu ska jag få lite mer tid med mina favoritsysselsättningar. Ha det gott, veckan ska bli fin säger de på SMHI.

    SvaraRadera
  27. Du,jag känner till det där med gräsklippning....vi har 5000 kvm, & en trasig åkgräsklippare, sen en självgående med halvtaskigt drag på, samtidigt som vi kör med uppsamlare eftersom det är så mycket näring i gräsklippet. Det är förresten det bästa du kan ha på gurkorna & tomaterna i växthuset (har fått tips från en proffsodlare!), ett täcke på ca 1 dm över jorden, både i krukor & bädd.
    Jag gillar också hängmattan & boken.... ;).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.