tisdag, augusti 05, 2008

Godkänd på Del 1...

Sonen gjorde sitt teoriprov igår och han blev GODKÄND med råge!! Gissa om det var en stolt och superglad mamma som tjoade och dansade på gatorna i Eskilstuna??!!

Självklart firades detta med sushi på vårt favvisställe!

Nu är det övningskörning som gäller, varje dag tills uppkörningen. Datum vet vi inget om än eftersom man inte får boka uppkörning förrän man klarat teorin.

Får meddela att övningskörningen med mamma, d v s med mig, går numera förvånansvärt bra. Ni kanske kommer ihåg våra första trevande försök, då vi inte rörde oss fr parkeringen *skrattar*.

Nu är det däremot far i huset som är problemet. Det verkar fungera det här som med "bad cop och good cop"... *asg*.

De skulle bara köra sopor till en container som ligger 1 km bort. Tillbaka kom de rosenrasande bägge två. Enl sonen satt pappa och drog in luft mellan tänderna, heeela tiiiden!! "Amän, vem fasen kan köra när nån sitter intill och hissar luft hela tiden och hela tiden säger oppoppopp??!!".

Bildörrar slängdes igen och nycklar kastades i hallen, ska nog inte skriva vem som gjorde vad... *gapskratt*

Kanske ska jag tillägga att övningskörningen gjordes med pappas Merca och inte med mammas något mer bedagade Renault... *skrattar*.

Numera rattar sonen och jag runt på krokiga småvägar och jag sitter pedagogiskt och förklarar. Brusar inte upp, avvaktar och ser vad han gör innan jag reagerar. Reagerar gör jag också enbart pedagogiskt med konkreta exempel. Är själv förvånad över förändringen... *kliar mig i huvet*. Men även gamla hundar kan... tydligen... *fnitter*.

Nu är det stadstrafik som tränas för fullt. Uppkörningen sker i Strängnäs men det ska övas i Eskilstuna. Vet ju fr tillförlitliga källor, att klarar man av att köra där, med alla rondeller och trafikljus, då är kortet grejat. Eller hur Anna Stilla? ;)

45 kommentarer:

 1. Grattis till sonen. Det var bra gjort!! Lycka till med uppkörningen.
  Och grattis till mamman som lyckats plocka fram sin allra mest pedagogiska ådra :) Det är inte lätt, jag VET. Jag och dotern står fortfarande kvar på parkeringen liksom *asg*

  SvaraRadera
 2. Hälsa sonen och grattelera till teoriprovet! Nu är det bara resten kvar, piece of cake ;)

  Ja, man är ju inte så lite förvånad över att höra att det går så bra numera när ni är ute å kör. *skakar fundersamt på huvudet*

  Jag är glad att det är några år kvar tills jag INTE ska övningsköra med sonen... *asg*

  Nu ska jag snart börja göra mig i ordning. Nervös. Faktiskt. Jävligt nervös.

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Grattis till sonen för det godkända teoriprovet!

  Jag piper över en liten stund ikväll, men jag måste vara hemma till "Allsången", för då måste jag sitta hemma i soffan och sjunga med.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Gratulera sonen från mig. Skönt att ha en bit avklarad i alla fall.
  Jag minns min egen övningskörning och det gick myckiet bättre med pappa än med mamma. får väl se hu det går här om ett par år.

  SvaraRadera
 5. Hihi!

  Känner igen det där med ish och opp.

  Tyvärr är det jag som får höra det från Käre maken - så enerverande.

  Hoppas det går bra för sonen på uppkörningen.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 6. Åhh, så roligt, grattis till den lyckliga sonen...och mamman,fniss.
  Vad synd att jag missade dig på stan, det hade varit en syn att se dig dansa på gatan.;)

  kramis Camilla
  Ps. Ses gärna någon dag!

  SvaraRadera
 7. Hälsa till sonen och gratta! Resten kommer att gå som en dans!

  Är ni ute och rastar bilen nån dag så kan ni stanna till på en kopp kaffe och lite god glass.
  Imorgon ska jag ut och åka en sväng med några kompisar, vi ska se oss om på stråket. Ska bli så kul!
  Ha det gott!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Det låter ju kanon!! :)
  Jag håller nog med om - klarar man E-tuna klarar man S-näs, men tänk för guds skull på att det är 30 i hela centrala Strängnäs och högerregel i princip "överallt". :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Ett jättegrattis till sonen! Då är väl det värsta gjort liksom?!

  Ja du, det kan nog ha sina sidor att övningsköra med allför nära familjemedlemmar!

  Tackar för kommentaren och stöttningen på min blog!

  Ha det gott och fortsätt med pedagogiken - den verkar ju funka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Hej
  tror säkert du vet. Duktig morsa som övningskör! Har gjort det en gång men ska snart börja igen med nr 3. Hua men det ska nog gå bra.
  Titta in i renoveringen om du har vägarna förbi.

  SvaraRadera
 11. Det är härligt när tonåringen klarar teoriprovet! Lycka till med uppkörningen!! Min son tog körkort fredag den 13 juni kl 13.... Nu är han tyvärr så sällan hemma - det är nackdelen med körkort.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Det är inte lätt att övningsköra med familjen. Min man påminner med jämna mellanrum om hur det var när jag övningskörde med honom som lärare. Det slutade med att han körde ut mig från lägenheten och sa att jag inte fick komma tillbaka förän jag anmält mig i bilskolan som låg i källarvåningen. Så kan det va. Jag fick mitt körkort i alla fall och nu klagar han aldrig på hur jag kör.

  SvaraRadera
 13. Gratta den duktiga pojken till teoriprovet som de flesta brukar gruva sig för. Bilkörningen fixar han säkert lätt med den "bilskoleläraren";) Nu minns jag hur det var när fader och söner skulle övningsköra:(

  SvaraRadera
 14. Ha ha......himmel vad du kan konsten att måla upp...........
  Du får det alltid att låta som om ni har fest hela veckan om hos er...fniss...
  Klart du kan hyra mig...om jag kan hyra dig om ett antal år när sonen i det här huset ska ta sitt kort......ha ha....eftersom du mera grejjar det där gallant menar jag.
  Är uppe i ottan idag....Hur slug är man när man vaknar 5.45 och bara är sååå sugen på att gå upp o städa......är man knäpp eller???

  De skulle nog inte ha släppt ut mig från Kumla i går...;)

  Ha en härlig dag!
  Kram kram

  SvaraRadera
 15. Grattis till att sonen klarade teoriprovet!! Vår J har nu också klarat teorin och väntar nu på att få boka uppkörning och halkkörning. Fniss - känner så väl igen mig i din beskrivning med övningskörning :) Det skall bli skönt när dottern fått sitt körkort fast å andra sidan blir det dags för dotter nr 2 att starta men nu känner jag mig säkrare som lärare. Ha en bra onsdag, kram 8`)

  SvaraRadera
 16. Får plötsligt minnen av när det själv begav sig med övningskörning. Jag minns att min pappa konstaterade att det för min del inte skulle vara något problem med teorin, men körningen däremot skulle bli klurigare. Jag själv tänkte att jag aldrig skulle fatta när jag skulle växla...men jag kirrade ju båda två på en gång.

  SvaraRadera
 17. Oj,oj det låter spännande det där...om två år är det vår tur att börja övningsköra med den äldste sonen....kan redan nu mycket väl föreställa mig hur det kommer att bli.....en del bra körningar och en del dåliga,tacka för det! Själv tyckte jag att det gick bättre med pappa än mamma, men ändå bäst med körskoleläraren :O)

  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 18. Grattis! Underbart, när barnen får körkort.

  SvaraRadera
 19. Skrattar högt åt din beskrivning av sonens övningskörning och känner igen ganska mycket från den tiden med mina två barn. Det gick alltid mycket bättre när jag övningskörde med ungdomarna och jag hör att du slagit in på den pedagogiska vägen. Det bådar gott. Jag minns att jag övade "start i backe" och "parkera i backe" och dessutom skulle dottern även ta MC-körkort, så där hängde jag också med och var lärare!!

  Duktigt av sonen att klara teorin. Den är så svår numera, undrar om jag själv skulle klara den? Det finns alltför många vilseledande frågeställningar. Det blir toppen för honom när kortet är hans! Dä är man bäst!

  Ha det gott och kämpa på sonen och du - stor kram

  SvaraRadera
 20. Hej hej!

  Åh vad kul. Jag klarade faktiskt mitt teoriprov för ett par veckor sedan också. Det ska bli så skönt.

  Ha det gott och lycka till/kram

  SvaraRadera
 21. Så kul...GRATTIS.... !!!! Snart kan du njuta av att bli skjutsad...det körkortet är ju inte långt borta med en sådan pedagog till lärare....;))...lycka till! Kramar fr C

  SvaraRadera
 22. Hej tjejen och bilskolefröken. Vi ska till Sthlm imorrn och blir borta ett par dagar. Sedan är det som intensivast med husbygget just nu. Ni får kika ut till oss på landet om vädret tillåter. :)
  Här kommer en sneak peak på albumet över det pågående arbetet.

  http://roomservice.blogg.se/torp/

  SvaraRadera
 23. Vad trevligt, en bloggare i mina trakter!
  Alla säger att det ska vara så gott om svamp i bygden men vi är ute o traskar i skogarna för andra sommaren i rad och hittar inte en endaste svamp. Inte ens flugsvampar! :-) Brukar ni hitta nåt?
  Ha det så bra nu i regnrusket/lilla eken

  SvaraRadera
 24. Å vad roligt! Grattis till honom, och det låter inte som att uppkörningen kommer att bli några större problem heller... Och kanske har hela familjen lärt sig något på detta, låter det som! Du verkar ha funnit den lugna pedagogen inom dig... *skratt* härligt! Stor kram!

  SvaraRadera
 25. Härligt med körkort, vilken frihet det innebär!

  SvaraRadera
 26. Grattis till både sonen och den stolta modern!
  Det är ju tur att pedagogen hann fram innan han var klar med körkortet;-)
  Tack för din kommentar inne hos mig...den behövdes just då.
  Kramar/Birgitta

  SvaraRadera
 27. Grattis till sonen! :) Ett tips från en som tog kort hyfsat nyligen (för sex år sedan i Gbg..): Åk till staden/stadsdelen där uppkörningen är och låt sonen bekanta sig med omgivningen. Kör runt en massa på måfå och kör mot olika vägvisade mål, så blir det lite lugnare på uppkörningen! :) Jag fick i stort sett bara köra på bekanta gator när jag körde upp och hade då koll på massa bra saker... :)
  Måste också berömma dig som är "övningsledare"! Det är inte lätt att vara och än mindre till någon man känner bra :)
  Sen måste jag berömma dig för din blogg !:) Finfin! Ha det gott!

  SvaraRadera
 28. Gratta sonen så mycket....jag kommer väl ihåg hur stolt jag blev närmina tjejer klarade sina körkort...Nu har sonen fyllt 16, så snart är det dags igen =)
  Ha det så roligt på småvägarna!
  Kram/Gunn

  SvaraRadera
 29. Jag döööööör!*garvar* Men faktum är att korgen ska stå under "ditt" skåp och makne är överlycklig för att alla mina fleeceFILTAR ska placeras någon annanstans ån i sofforna!

  Jag lantlig... Nope, nope... Kom du, jag looooovar att det är en salig mix ff! Basattduvet!

  Gufht sifhg föhrbahrme!

  Krahm.

  SvaraRadera
 30. Visst är den vacker min ljusstake, tror att den är köpt på Di Moda eller Sia på Tuna park.

  Fika/lunch nästa vecka, kan det passa? Jag jobbar bara mån + tis.

  kram Camilla

  SvaraRadera
 31. Stort rattis till sonen!
  Jag kommer ihåg när jag övningskörde, svängde in på uppfarten hemma och nöjd utbrast: Jaha, då var vi hemma då!
  Mamma i baksätet, mycket sammanbitet: Ja tack GODE gud!

  :-)

  Kraam!

  SvaraRadera
 32. Var snäll och läs min kommentar hos Flisan och kom med en förklaring!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 33. Nu har jag IGEN glömt bort hur man stavar till "ödmjukhet"... *skakar på huvudet åt mig själv*

  SvaraRadera
 34. Asså ällähu!?
  Hä gå ju't å ba leksom häng vä läppa dautåin...

  Fast ja vet it va hon ä ut efter..? Hon ä ju't deräkt nån superserri männsha schölv...
  Fasnasså om'n sätt sä å garva nå nästa gång'n sena. Då ska ja bena va lite seri asså.

  Trorhf duhf ahtt dehft gåhrf ahft vihfka flyfhtande tvåhfl???

  Pöff.

  SvaraRadera
 35. Jag svihmmar!!!!!!!!!! *gnuggar deen värkande bulan i skallen efter senaste trillet från stolen*

  Ajm daaaaaaaaaaaajing!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 36. Ni är ju helknäppa!
  Tror ni inte en närking förstår ert blajspråk???

  Hälsa den där...att flytande tvål går alldeles utmärkt att vika...det blir bara lite kladdigare.
  har svarat er båda inne hos mig.
  Hmfr...

  SvaraRadera
 37. Déjà vu!

  Jag får déjà vu när jag läser om era äventyr :)

  Det är nog klokt att köra både och. Och Eskilstuna ligger ju på vägen till Strängnäs. Kör sonen fram och tillbaka i rondellen över E20-n och sedan några varv i Årbyrondellen så fixar han vad som helst. Låt honom köra och parkera på Vägverkets parkering, i Strängnäs.

  Och håll tummarna för mig. Jag har uppkörning om två veckor.

  Konsultera gärna, jag väntar på mail :)

  Och Dubbelörnen, gratta sonen från mig. Teorin är inte lätt! Bra gjort!

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 38. Nästa gång ni kommer hit ska jag stänga in er där...utan lykta!!!
  Då kommer det vara mörkt o kallt....
  Ha...vad sa du nu då???

  SvaraRadera
 39. "Ingen är rädder för Ugglan här, Ugglan här, Ugglan här!! *sjunger med ett ansträngt leende och vilt uppspärrade ögon*

  SvaraRadera
 40. Schysstniädå. Bagååläggersådäba.
  Skititdå.

  Komsäkertdrömmarisardudå. Typ. Skafferimarisar. Basattduvet.

  Inn dö mårning. Slip tajt.

  SvaraRadera
 41. Natti natt...du kan läsa mitt sista budskap inne hos Flisan...
  kram

  SvaraRadera
 42. Igår övningskörde jag för första gången med yngsta sonen!
  Han är inte så motiverad som den äldre o i dec går körkorttillståndet ut!

  SvaraRadera
 43. Halloj igen,

  en liten bit väster om Flen finns vi.
  Önskar att vi inte hade börjat att renovera köket, det var ju bra innan; vadå att inte ha varmvatten och vadå ingen diskmaskin - det fanns ju golv förut iallafall! Och skåp att ställa in saker i! (Nu finns det bara ett 3 mm tjockt lager slipdamm över allting.)

  Idag ska vi visst lägga in fyra kvadratmeter nytt golv. Så att det går att ställa in nya bänkenheten för diskho, så att Röris kan komma hit igen och koppla på vattnet.
  Fast först måste vi ju få hit bänkskivan, som vi inte ens beställt ännu, eftersom vi inte vetat måtten den kommer få.
  *arrghhh*

  Och vi trodde att vi skulle ha BÅDE badrum och kök fixat efter fem veckors semester. Dream on... :-)
  Hälsningar/I.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.