onsdag, oktober 29, 2008

Höstlov...

Veckan har känts "förvintrig", nattfrost, dimma och dagar med kalla, ruggiga vindar. De sista löven försvann med helgens kraftiga vindar. Verkar inte heller som vädret ska bli bättre utan tvärtom... *hurvens*. Mina internetbeställda vinterdäck anlände idag så nu är jag beredd på vad som komma skall.

Sonen hade trots höstlov ett omprov idag och skulle för första gången köra i frosthalka till Strängnäs. Många förmaningar om hastighet hann jag nog med. Kan bara meddela att modershjärtat klappade oroligt och blev inte lugnt förrän han var hemma igen. Det är inte lätt det här med att våga och släppa taget... Försöker träna mig i att inte vara alltför "hönsig" ;).

Veckan startade med trimning av hela familjen, förutom för far i huset. Måndag morgon lämnades hundarna för trimning, därefter friserades även jag och sonen. Familjen ser väldigt välputsad och representabel ut inför helgen och storstan ;). Några lunchträffar har jag också hunnit med, både på restaurang och här hemma.

Vi ska besöka våra vänner i storstan till helgen och min väninna är den som älskar efterrätter och bakverk och hon är fena på det dessutom. Höjdpunkten är alltid efterrätten. Vår son tog henne som ett exempel när vi pratade om min obefintliga bakning. Hos henne får man alltid efterrätt och hemma hos dem fanns alltid kaka eller bullar till helgerna.

Ringde samma dag och pratade med henne efter sonens lovord och kollade vad hon hade lagade till middag. Var mycket glad över att meddela sonen att även solen har sina fläckar. Där serverades just den vardag fiskpinnar... som sonen avskyr!! *skadeglädje*. Jag föreslog att sonen skulle flytta dit istället ;). Han bestämde sig för att stanna kvar här hemma *skrattar*. Min mat klagar han ändå inte över.

Jag fann en länk som inne hos Guldkant på livet. Ägaren till Café Bagarstugan i Falun har startat en blogg med en massa smarriga kakrecept, Bagarstugan . P g a väninnans intresse för bakning så mailade jag henne denna länk.

Gissa vad jag får till svar fr väninnan?!
Tack - det var ingen dålig sida. Har räknat ut att du spetsar in dig på kaka till efterätt.


Skrev till svar:
Nä men hur kunde du tro det... *himlarmedögonen*.

Ja, vi alla ser så fram emot att träffa dem ;).

Resterande helg är också räddad. Det får snöa och storma och regna bäst det vill här utanför. Jag sitter i alla fall vid brasan, med ett glas vin och njuter av veckans post!

Psst... eftersom flera verkar ha oroats över mitt ynka vinglas ;). Så meddelas härmed att vin serveras i ett glas men självklart blir det påfyllning. Kvällen är lång ;)

55 kommentarer:

  1. Kan klart känna igen mig i skadeglädjen ang *fiskpinnar* hahaha man växer som mamma.
    Släppa taget uj vad svårt det är...Tror det är något man får öva på hela livet, ungar blir ju aldrig stor i en mammas ögon.

    Ha det gott med din härliga skörd av tidningar och vinet. Det är livskvalitet.

    Kram:)

    SvaraRadera
  2. Här har vi också haft frost i natt och jag funderar på om jag får in trädgårdsmöblerna innan snön kommer. Ingen har suttit i dom sen Juli, så jag hade kunnat ta in dom redan då, men man hoppas ju vet du att det ska bli sommar igen... Det är min ursäkt. Jag hoppas fortfarande...

    SvaraRadera
  3. Fy för fiskpinnar! De borde inte ens få ha ordet fisk i namnet... :S Men kakor och bullar - mums!
    Vilken sida beställde du däcken från? Jag behöver också vinterdäck, eller snarare kompletta vinterhjul. Körde på Gislaved Nordfrost med gamla bilen, och vill inte nöja mig med mindre nu, så att köpa billigare på nätet känns väldigt lockande!

    SvaraRadera
  4. Oj så många trevliga tidningar! Mysigt att inspirera sig nu mot adventstiden.
    Lov har vi även här men ingen snö eller frost.
    Kan helt klart tänka mig att det är mycket oroligt när ens "barn" ska ge sig ut på vägarna, i synnerhet i vinterväglag. Jag får nog träna mycket på det.
    Hoppas ni får god mat och god efterrätt i helgen. Här blir de till att laga själv men det ska nog bli något gott.
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  5. Men huuuu!!!!


    Hur kunde du släppa i väg honom???
    Gapskratt....nej jag bara skojjar.....vill inte ens tänka på hur hemskt det blir när mina små gullegrisar får sätta sig bakom ratten...
    Du är smart du...med recepten alltså....;)
    En hög med tidningar och ett glas vin...det lät som något jag gillar...:)
    Hur tidigt kan jag ringa då???
    Kraaam

    SvaraRadera
  6. Låter väldigt mysigt alltihop! Hönsmamma.. ja.. de fjädrarna ramlar aldrig av ;) Hoppas ni får en trevlig helg och du, kan inte sonen baka en kaka och ha med sig, det skulle nog överraska båda. Kram!

    SvaraRadera
  7. Jädran! Här snackar vi prenumerationer :) Jag prenumererar också en del...jag brukar tänka att jag går inte så ofta på krogen och super bort mina pengar, jag kan gott unna mig det här, och den här...och så de här...!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig omgivning du bor i. Schyssta bilder på dogsen, hur blev du trimmad då? Lämna de kvar en tufs? :o)

    Jag e hemma och kurerar mig, lika bra det. Har fått vajsing med sköldkörteln av alla saker - man mår som en lite sill.

    SvaraRadera
  9. Jag skulle vara livrädd om sonen körde bil...han har inte fått riktig motivation till körkortet ännu. Men nu efter att lumpen är klar så kanske...att släppa taget får jag träna på hela tiden ;). Men det är inte varje gång "barnen" märker det...

    *Skrattar gott* åt din *skadeglädje*...ja ibland är det den största glädjen :).

    Men herreje! /sagt på riktig norrbottniska ;)/ Måste du länka till Bagarstugan?? *L* jag sitter här och dreglar och det rycker i bakarmen eller vad det nu heter. Så gott allting verkar!

    Hur länge blir du i Storstan?
    kramar

    SvaraRadera
  10. Haha, det är så man ska göra när man är bortbjuden? Mejla lite lämpliga länkar?

    Ser ut att bli en njutningsfylld stund vid brasan ... Men inte räcker väl ett glas vin till alla de där tidningarna? *Asg*

    SvaraRadera
  11. Näää! har du alla de tidningarna! Vilket lyx! Vad är det för tidning som börjar på M?

    Att släppa tag och inte ägna sig åt "hönseri", kan det vara det du menar med Annes Hönseri? Jag är också en hönsmamma, måste hålla i mig själv oftast när barnen ska iväg.

    Få nu se om du får denna kommentar...

    SvaraRadera
  12. Vilken hög med tidningar! Hur hinner du med alla? Men det klart, får man sitta framför en brasa med lite (eller mycket) vin så kan man ju bli sittande läääänge :)

    Låter som en toppenvän att bli bortbjuden till. Men är övertygad om att hon tycker det om dig också.

    Ha en trevlig helg! Kram!

    SvaraRadera
  13. Släppa taget är jättesvårt, och helt släpper jag aldrig även om jag inte visar det. Men oron när de är ute på vägarna och far är jobbig.
    Jag har sonens olycka i bakhuvudet fortfarande, och vet vilken änglavakt han hade, men försöker att inte tänka på det.
    Vilken härlig samling med tidningar du har! Jag har 3 av dem hemma, men har bara hunnit bläddra i Drömhem än så länge. Ska nog också mysa i soffan med ett glas vin i helgen, sittandes vid fuskspisen.
    Ha nu en härlig helg med goda vänner!
    Kram, Carina

    SvaraRadera
  14. Åh vad trevligt du kommer att få det i helgen! :-)
    Blir nog inte mycket sitta ner för vår del, golvet kommer på fredag em.
    Våra vinterdäck ska på idag säger maken. Inte vill man bli sittande i blixthalkan de säger ska komma på fredag, eller snöstormen som ska komma på lördag.
    Tänk vad bra jag har det ändå (de smååå ljusglimtarna i tillvaron); jag behöver inte sitta och oroa mig för att katterna ska ta körkort! Ha ha ha
    Hoppas att ni får ett riktigt, riktigt trevligt stadsbesök.
    Kram, kram/I.

    SvaraRadera
  15. Hej vännen!
    Det verkar som ni kommer få en riktigt mysig helg! Vinterdäcken kommer nog väl till pass verkar det som, burr!

    Härlig läsning..jag har inte heller hunnit att kika i dem än , kanske till helgen. Det är lite mycket nu med läckage i köket!:(

    Ha en riktigt skön helg!
    kram Camilla

    SvaraRadera
  16. Skrattar gott åt det där med er dörr!
    Just denhär gången hade vi tur, men det har man ju inte alltid.

    SvaraRadera
  17. Oj oj oj så många premnumerationer! Själv prenumererar jag bara på business tidningar.. Så tristi jämförelse!

    SvaraRadera
  18. Låter gott med tidningar o vin, själv tog jag en kopp te och två tidningar(lantliv och allt i hemmet ) tände ett ljus o mumlade till maken att jag kommer ut till lagårn senare...
    Jätte kul att läsa om massa goda söta kakor när man har sockerförbud...(ironiskt sagt med glimten i ögat, kommer säkert pröva nåt recept när man har gäster för DÅ får jag åtminstone smaka!!! Bra Länk! ) Allt gott till dig! kram Lotta

    SvaraRadera
  19. Du får väl kontakta mästerfotograferna du! Litet styling kan nog dina lyckar stå ut med! ^^
    http://katrin.blogg.se.

    SvaraRadera
  20. Frost ja, det är för TIDIGT än...
    Julafton kan de snöa på, möjligen även till Lucia men absolut sista gången på Nyårsafton!!!
    (Dom som vill åka skidor kan väl dra till Alperna :-))
    Fast väntan på julen är i alla fall underbar!

    Kram
    Flisan

    SvaraRadera
  21. Kul att se att det är fler än jag som är tidningsgalen =0) Visst är det väl mysigt att krypa upp i soffan med färska (eller gamla för den delen)tidningar å bara mysa.
    Linda

    SvaraRadera
  22. Jag har köpt min andra jultidning idag, Allt i hemmet hade jultema. Det är så mysigt att börja planera så här i god tid!

    Jag försöker också hålla tillbaka förmaningarna - men det är svårt!! Jag är så orolig när sonen är ute på långkörningar...

    Ha en härlig helg med goda efterrätter!!

    SvaraRadera
  23. Jag såg inte att det var Lantlif julsnr. Det måste jag köpa! Det var så bra i fjol.

    Kyliga kramar från norr!

    SvaraRadera
  24. Det är alldeles för långt mellan mina besök här. *muttrar* Måste hitta hit oftare!

    Ang. skadeglädjen över fiskpinnarna och funderingarna över männen i en del hem så delar jag båda med dig helhjärtat. :)

    *kram*

    SvaraRadera
  25. Hahahahahaaaa!!!!!!

    Men jag måste erkänna att jag kom på mig själv med att tänka på något helt annat än bilkörning i eftermiddags när vi åkte in till stan och tänkte inte på att vi gick upp i warpspeed...dvs 90 km/hrs. Där puttrade jag i ca 75...

    SvaraRadera
  26. Jag drömmer mig bort till den öppna spisen, vinet och tidningarna. Och tystnaden!

    Kram,
    AnnaSv

    SvaraRadera
  27. Å här snöar det nu! Vad mysigt att ha en massa tidningar att vila ögonen i i helgen å du jag var inne på bagarstugans blogg jag med, hittade den nyss! Hur mycket gott som helst!
    Kram Zinkbaljan

    SvaraRadera
  28. Det var ingen dålig hög tidningar,
    räcker det med ett glas till allt det ;)

    SvaraRadera
  29. God Morgon !
    Åhh så jag kände igen mig i dig , ler*
    Äldste sonen fyllde ju 18 den 26/10 och fick sitt körkort den 27/10, och jag kämpar med allt jag har för att släppa och koppla av lite( ehh) när han är ute o kör..
    Men jag försöker och att det slinker ut ett- det är mycket vilt på just den sträckan, Tja det får han välan ta , ler*


    Bakverkssidan skall jag ta mig in på nu till helgen , lät inte tokigt alls.
    Maken kommer hem på fm från en 14 dagars USA arbetsresa, skall bli så rart när han kommer.
    Så nu skall jag nog fila lite på kvällens menu..

    Ha det så gott i helgen och njut framför brasan.

    Kramar
    Katarina

    SvaraRadera
  30. Hej igen:)
    Tänk att det första receptet jag kikade på var ...Glutenfritt !!!
    Tack snälla för tipset :)

    Kram

    SvaraRadera
  31. Jaaa, jag vill ha en lunchdejt eller nåt sånt med dig nästa vecka. Jag har en liten plan på gång...får se om du nappar.
    Hej hopp i höststormen!

    SvaraRadera
  32. Hej
    Dagarna bara flyger iväg.... men det har varit skönt att vara ledig, naturligtvis hinner man inte allt man har tänkt sig. Härligt med vin och tidningar!!!! Visst är det trist med snö och kylan som kommer "krypande"... jag vill INTE...!!! Måste också byta däck! Antar att du inte fick någon tid att resa neråt hit, men en resa till storstaden är ju också alltid kul! Vill bara att du ska veta att du är välkommen hit när du vill! Stor Kram fr C

    SvaraRadera
  33. Tittar in för att önska trevlig helg. Kram kram

    SvaraRadera
  34. Hej!
    Visst är det ett ruggigt väder. Då är det bara att mysa som du säger. Härligt med alla tidningar, vin och brasan.

    Ha nu en riktigt mysig helg!
    Många kramar
    Karin

    SvaraRadera
  35. Jag blev så arg (på mig själv!) när jag såg dina tidningar här under. Gick glad i hågen till affären igår för att köpa nya Allt i Hemmet. Och vad händer? Jo, jag fick det numret jag redan har här hemma. Var så arg. Ville ju se allt julgrejset dom håller på med. Men det blir att byta idag. SÅ billiga är inte tidningarna.
    Jag hoppas det går bra för er att köra till Stockholm. Var glad du får gubben med dig dit. Min vägrar att åka till den stan en gång till *s*.
    Trevlig helg.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  36. Fy så dumt att de lägger in ett omprov på höstlovet... Lov var det väl!? Vilka roliga tidningar, Drömhem har jag läst... är sugen på Lantliv!

    SvaraRadera
  37. Hörrudu! Nu ska vi inte vara på det viset.... Jag sa att jag körde 75 på 90-väg, inte 55 heller!!

    Baksuget...minsann..."Frustning, snörvel, astmapiiiiiiip!"

    Utifall du inte märkt det så snöar det! Tur att du har vinterdäcken på! Och jag ska inte särskilt långt i våra sommardäck (får de nya på måndag som sagt), möjligen till ICA för att ladda upp med tidningar. Jag blev så avundsjuk på dig och den läsarorgie du ska ägna dig åt.

    SvaraRadera
  38. Vet du vad; goa du.
    Det finns en utmaning till dig inne hos m ig. Om du känner för det:)
    Kramar från mig till dig.
    /Lallis

    SvaraRadera
  39. (sök på Skottland, jag ska berätta mer om alla fanstastisk trädgårdar vi har besökt, vi var på västsidan, Oban och skärgådren, så fantastiskt, åkte med www.adderleytravel.com

    SvaraRadera
  40. Nu har jag beställt vinterhjul... blev de där Continental... 7196 pix. Fy sjutton!!! Dyrt dyrt, men men, man måste ju ha vinterdäck, så är det ju bara. :) Tack för tipset - de borde ge dig procent! ;)

    SvaraRadera
  41. Å så skönt det låter honey :) Jag ska snart njuta av helgen. Först ska jag bli klar på tvättvinden. Jag är en rebell. Jag tvättar på dag före helgdag :P

    SvaraRadera
  42. Men va 17? Fick du in min kommentar? / Christina

    SvaraRadera
  43. Riktigt min stil de där med tidningar.Nackdelen är att jag köper alla tidningar över disk.
    Men köper hellre det än godis faktiskt fast jag köper godis till gubben och då kan jag smaka av honom smart va ? Han e en riktig gottegris.Men har man inte större laster än så kan man väl stå ut !!!
    Visst är det hemskt när ungarna tar bilen och ska iväg.Nu är det jäntans tur. Det händer så mycke tråkigt efter vägarna. Härom veckan var äldsta grabben först på plats vid en olycka där ena personen dog i knäet på honom.Ingen kul upplevelse för honom.
    Ha en riktigt skön helg nu och varför inte ta och baka en liten kaka. Ha ha ..
    kRam ewa

    SvaraRadera
  44. Din samling med härliga tidningar gör mig påmind om att jag bestämmer över min tid nu för tiden;) Annat var det när man sprang till bussen och pendeln och jäktade som en tok hela dagarna. Jag sätter mig också gärna framför öppna spisen och gonar mig och unnar mig att ta det lugnt(när inte Honungspojken är här och sätter fart på mig). Jag kan meddela att hönsvingarna hinner knappast fällas ner förrän det är dags att lägga dem runt barnbarnen. Som den hönsmorsa jag är så kan jag väl också få be dig att köra försiktigt idag för det är ishalt här uppåt Stockholm.

    Kramar från Nicoline

    SvaraRadera
  45. Ha, ha, ja det är tur du unnar dig påfyllning med den tidningshögen, och de var ovanligt bra, alla tidningarna! Gud va kul det är att frossa bland såna innan jul, man blir helt galen! Och va kul att väninnan förstod vinken med länken, där har hon godsaker i mängder! Kul att du länkade, tack. En skön helg önskar jag dig! Mari.

    SvaraRadera
  46. Kikar in och passar på att önska dig en trevlig helg :-)

    SvaraRadera
  47. Det var en faslig massa tidningar du läser! Men helt underbara - alla - och man kan läsa dom hur många gånger som helst. Alltid upptäcker man något nytt att läsa - eller så har man dåligt minne. Alternativt: tagit för många glas vin.

    Jag har tacksamt tagit emot din rekommendation om Bagarstugans recept. Så fort jag är i Falun går vi (sonens familj) dit och fikar. Allt dom har är supergott.

    Här är strålande sol idag och 4 grader - och framför allt ingen blåst, så jag ska försöka dra med mig Amber ut på promenad. Ha det så gott!

    SvaraRadera
  48. Jag förstår din oro när det blir halkkörning! Själv såg jag till att åka från torpet när solen legat på några timmar! Och visst är det väl typiskt - när man ska åka hem - ja, då är det stråååålande soool som det inte varit på hela veckan. Vackert är det i Sthlm också idag, strålande och frostigt!
    Håller alla tummar för sonen och för dina bakverk och desserter!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  49. Tack för tipsen! Jag ska genast besöka bloggarna!
    /Päivi

    SvaraRadera
  50. Hallå där gumman!

    Du är väl bara för underbar! Du väntar tålmodigt på mig, på att jag ska få tummarna loss och sätta igång med din docka. Tack för ditt tålamod!

    Äntligen börjar det kännas kul att sy igen. Det blev nog lite för många dockor då för snart ett år sedan. Och när sen diskbråcket började bråka så tappade jag all pyssellust. Men nu ska jag verkligen försöka ta tag i det hela och skapa en liten bondjänta till dig!

    Massa kramar till en underbar dubbelörn!

    Lotta

    SvaraRadera
  51. Vi tog en sväng till torpet i fredags. Klart vi prickade in den ruggigaste, hurvnaste dagen på hela lovet. Men nu är allt skräp på tippen i Flen. Så skönt att det äntligen blev av.

    SvaraRadera
  52. Jamen, är inte schnauzrar litet av råttjägare de också? Du har kanske inte insett att ni har dem...^^

    SvaraRadera
  53. Jag har träffat sk "fina" hunder, nej, rättare sagt en sk "fin" hund, en italiensk Bracco, som käkade bajs! Hon var ganska störd på det stora hela, inte aggressiv, men rymningsbenägen och osäker, så kanske var bajsätandet uttryck för inre vånda? Vad vet jag.

    SvaraRadera
  54. Ja du, nu har jag friskat upp minnet, er vardagsrumsrenovering... Och jag som gnäller över våra åtta säckar sågspån som står och tar upp plats.
    :-)
    Härliga tidningar! Önskar att jag hade hittat några hela exemplar och inte bara tunna strimlor. Men visst ger det ännu mer karaktär på något vis. Vet du, sent igår kväll kom några kvadratmeter nytt golv på plats också, nästan en fjärdedel. Så nu sitter vi o slappar med långfrukost.
    Måste tyvärr jobba idag så det känns lite jobbigt att inte kunna hjälpa till. Fast får väl springa fram o tillbaka mellan spackling, skivhållning och mitt ritbord... Blir svårt med koncentrationen tror jag... :-)
    Ha det bra/I.

    SvaraRadera
  55. Hönsig är mitt mellannamn, kan inte begripa hur det ska gå när barnen blir större...
    Hu! :-)

    Vad kul att läsa ditt inlägg med inredning och män, ibland blir det ju tvärstopp hemma med alltså... måste kika lite på de kommentarer du har fått också!

    Stor kram till dig!
    Susanne

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.