måndag, oktober 19, 2009

Helgbestyr...

Helgen gick åter alldeles för fort. Det är mycket man ska hinna med innan vintern kommer. Frosthalka har vi redan haft under förra veckan och därför blev det däckbyte på bilarna under helgen. För en gångs skull ligger vi steget före den första snön och rejäla halkan ;).

Vi har även skördat mängder av morötter. Tyvärr sparade jag inte fröpåsen och vet därför inte vilken sort vi har. Men av mängden och storleken att döma misstänker vi att de kanske var en aningens genmodifierade. Lerjorden verkar de åtminstone älska. Lilla högtryckstvätten kom även den väl till användning. Alla sätt är bra utom de dåliga... :D


Det här är en enda morot, d v s ett enda skaft.

Trots flera frostnätter och kalla höstvindar, hänger denna blomma krampaktigt kvar i ett nästan "förstelnat" sommartillstånd. En Million Bells som vägrar att sluta blomma och som verkar vägra vinter. Kära mannen kollade ändå för säkerhets skull, om den inte var av plast ;). Men den verkar ha blivit balsamerad eller något annat liknande...


Har har vi en till som vägrar tro det snart är vinter och som vägrar inse att dagarna blir kortare. Den vackra saintpaulia "Taita Safina" blommar fortfarande lika oförtrutet i hallfönstret, som den gjorde när den införskaffades tidigare i vår.

17 kommentarer:

 1. Jag slår vad om att det snart doftar morotskaka i ditt nya fina kök. Härligt när blommor vägrar vara så som de borde. Ha en bra dag!
  Kram Kristina :)

  SvaraRadera
 2. Puuuuh! Jag pustar ut av dina visdomsord kära vän ;)

  Trodde först du hade skottkärran full med korv. Steg antagligen upp lite för tidigt...

  Kram!

  A

  SvaraRadera
 3. Oj vilken skörd av morötter, det blir mycket soppa det :)
  Jag förstår dina blommor till fullo, jag vägrar också inse att det är vinter.
  Ha en fin vecka! Kram.
  Ps. Vi har fått ett affärsförslag på min blogg. Du håller matlagningskurs och jag dukningskurs. Något att satsa på? *asg*

  SvaraRadera
 4. Å du måtte ha gröna fingrar vilka flowers. Synd du slängde fröpåsen för vi har också lerjord i backen där vi har vårt sk trädgårdsland som knappast liknar något annat.
  Läste i en tidning en gång en kvinna som hade över en massa badkar sedan dom hade djur på bete och nu så odlade hon grönsaker i dem. Tror jag ska anamma den iden för det såg så himla läckert ut.
  Sedan fick hon en ganska bekväm arbetshöjd också.
  Praktiska lösningar gillar jag skarpt.
  Ha en fin dag.
  kram ewa

  SvaraRadera
 5. Vilka häftiga morötter! Och häftig rengöringsprocedur också!!!

  Kommande helgs förlustelse är inte "syndigare" än att syrrorna och jag ska överraska vår mamma som fyllt 70 med Herrgårdsweekend och spa. Å andra sidan så vet man inte hur syndigt det kan bli....;)

  Fredag 13 november har jag frissa i Gnesta kl 10 till ca 11.30. Ska vi träffas där på lunch?

  SvaraRadera
 6. Oj vad morötter! Vad ska du göra på alla dem??? Morotskaka? Tja, det är ju mumsigt men... =)

  Härligt att se att det fortfarande blommar! Och jag ska nog också se till att det kommer på vinterdäck på bilen denna veckan, det börjar bli vanskligt att köra med sommardäcken även här i södra sverige.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Oj så många morötter och så fina blommor. Höstbestyren är mysiga tycker jag. Kram!

  SvaraRadera
 8. Göta petter så mycket morötter!!! Vad gör ni med dem sen när de är rena? Kanske mjölksyra dem? Det är jättegott! Jag trodde också som Skatan här först - att det var korv i kärran!:-)

  Ja du, så snabbt hösten traskar på, kul ändå att blomstern inte fattar och att de håller sej, så kallt som det varit. Den där Saint Paulan glömmer jag aldrig i ditt fönster - den är helt ljuvlig!!!
  Jag mejlade dej för en stund sen och tyvärr är jag inte hemma just den dagen, vi får ta´t vid annat bättre tillfälle!
  Ha det gott i paradiset!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Vilken häftig morots skörd. Det som är så gott. Nu får ni äta på längden och på tvären.
  Vi har haft fullt upp här hemma men nu i helgen ska vi ta en tur till torpet. Det ska bli skönt att komma dit.

  SvaraRadera
 10. Wow! Vilken morotsskörd. Ni kommer att få perfekt syn, bli överintelligenta och vad nu det är mer för positiva egenskaper man får av att äta morötter.... Tusen tack för din omtanke. Den gläder mig så. Jag har mailar dig nu. Hoppas jag inte knäcker dig totalt genom att jag tog dig på orden. Kram.

  SvaraRadera
 11. Herregud, du har ju morötter för hela vintern!

  Men du, I love the kruka in the fönster!

  SvaraRadera
 12. Jösses vad morötter!!!! Spenderade mycket tid på landet hos mina morföräldrar som barn, de hade ett gigantiskt grönsaksland där det växte det mesta i grönsaksväg. Kommer ihåg hur ofantligt stora morötterna alltid blev, måste nog ha varit samma sort som era, hihi.

  Många kramar till dig!
  Marie

  SvaraRadera
 13. Åh så gott med hemodlade morötter!

  Tur att ni har högtryckstvätt:-)

  Kram Maud

  SvaraRadera
 14. Tjohoooo....jag är åter....den ofrivilliga pausen är över för denna gången.
  Nog är det lite segt just nu och det är inte mycket som egentligen inspirerar till bloggen...Vi kurar allt mera tid inne och mörkret kryper så nära en nu...hu...men snart ska vi pyssla!!! Tänk dig först julen i ditt nya kök och med adventsljusen på plats...visst sjutton lättar det upp framigenom...
  Jag är dyster över att tiden inte räcker för att lära mig min kamera och att det är en hel drös med måsten som ska betas av...
  Du är den andre jag hör använda sin högtryckstvätt till rotsaker...färskpotatis är suveränt att spola med just denna...spola och sen koka...
  Även här dröjer sig sommarblommor kvar och det förvillar mig de dagar då solen skiner...är det verkligen höst...men strax kommer det grå och reder ut begreppen för mig...Det är verkligen höst...
  Ha det nu riktigt gott och jag är glad att vara tillbaka igen.

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 15. Men vilken helt underbar saintpaula vilken blom rikedom.
  Ja den andra ute blomman har nog gått glädje fnatt.
  Ja det var verkligen en riklig morotsskörd.
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Helt otrolig saint paulia!
  Och million bells har jag en som sitter precis som din på faluvägg, men som tur var hade jag glömt att vattna så att den äntligen ser lite risig ut. Annars vägrade den vinter den med. Ska kompostera den nästa gång. Så att jag får undan krukan.

  Aha... en liten Molly! :-)
  Ja, jisses du, jag hade ju tax förut. Och taxvalpar är något av det mest överjordiskt underbara man kan råka ut för, eller hur?
  Ska det bli en liten jakthund av henne?
  Hör av mig framöver/I.

  SvaraRadera
 17. Wow, vad mycket morötter!
  En till som trotsar de kallare årstiderna. Hade mer än gärna stannat kvar i Barcelona...

  Kram Camilla

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.