fredag, juni 11, 2010

Måste dela med mig...

Ett egenhändigt skapat recept, hör och häpna! :D

Den har blivit en succé och har strykande åtgång varje gång den bakas, oavsett det är familj eller gäster som blir bjudna.

Det viktigaste momentet och den som gör hela kakan så där osedvanligt god är första delmomentet.

Dubbelörnens Rabarberkaka

Rabarber"saft":
Dela ca 8-10 rabarberstjälkar i bitar, lägg i kastrull med 1,5 dl vatten. Häll i 1dl socker + 2 tsk vaniljsocker. Låt puttra svagt i ca 10min. Sila av och spara vätskan.

Rabarberkaka:
Smörj en stor pajform och skiva ner rabarberbitar så botten täcks rejält.
Strö över 3 msk ljus muscavadosocker.

3 ägg vispas pösigt med 1,5 dl strösocker
Rör sedan ner 3 dl vetemöl + 2 tsk bakpulver
Smält 100g smör och låt svalna lite
Blanda 1,5 dl rabarbervätska i det smälta smöret
Häll i smörvätskeblandningen i smeten. Smeten ska vara lös.

Häll smeten över rabarbern.
Längst ner i 200gr ugn, ca 40min.

Jag brukar gör lite showoff och pudra florsocker över kakan. Servera med vaniljvisp.

16 kommentarer:

  1. MUMS!

    Kanske skulle även min rabarberickeätande familj gilla denna?

    SvaraRadera
  2. ÅH Det låter verkligen GOTT, Tackar !!

    SvaraRadera
  3. Hej! Låter alldeles mumsigt! Jag har ju provat dina recept förr och gillat dem så...detta blir nog av någon dag.

    SvaraRadera
  4. Även om jag har varit på två ställen idag med buffémat så skulle jag lätt kunna stoppa i mig denna goa kaka. :) Kul att du lyssnade på radioprogrammet.

    SvaraRadera
  5. Mums! Det här ska jag prova redan idag.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Visst är det härligt med rabarber. Den bästa Svenska frukten, om det nu räknas till frukterna? Jag gjorde en pannacotta med rabarber och kokos igår. Gott. Recept kommer hos mig i morgon.
    Ha det så bra./ Birgitta

    SvaraRadera
  7. Det låter supergott. Och inte för krångligt heller. Jag är imponerad över att du skapar egna pajrecept. Det tror jag inte jag skulle våga mig på.

    SvaraRadera
  8. Mmmm, det där lät jättegott!

    Har just kollat in dina inlägg om er resa till Frankrike!

    Vilka underbara bilder!
    Er resa verkar ha varit kanon! Kan iofs förstå att ni bokat av Skottland o drar till Frankrike igen... men...*ler* Gillar bägge länderna!

    Vår resa blev helt kanon!
    Vet du!?
    Vi åt faktiskt vår förlovningsmiddag på The Highlander Inn!!(fast att det var "ditt" ställe insåg jag inte förrän vi var hemma igen!)

    Trevligt ställe m god mat o MASSOR me Whiskysorter!! Vi var oxå på tunnbinderiet (The Cooperigde) strax bredvid! Jättespännande!

    Jag längtar tillbaka!

    Önskar dig en härlig helg! Och var rädd om Fladdermössorna om du träffar nån igen! *ler*
    Kram! Iréne

    SvaraRadera
  9. Mums!
    Det ligger rabarber på utebordet som jag borde ta hand om. Kanske man ska slå på stort och baka denna gråmulna tisdagseftermiddag.
    Kramis Kristina

    SvaraRadera
  10. Jag var tvungen att prova och visst var den MUMSIG! Även vaniljglass funkar utmärkt till kakan när den är ljummen! Tack, den kommer jag att göra fler gånger! Kram!

    SvaraRadera
  11. mumms. rabarberpaj går alltid hem ! =)

    SvaraRadera
  12. Hallå där bruden!

    Trodde inte du kunde baka!!!
    det däringa låter ju smaskens...;)

    Vilka jäääää....la gurkor ni har!!
    Himmel så de växer.
    Måste nog ha ett växthus ja meee..

    Haaaaa det!
    Kraaaaaaaam
    Katarina

    SvaraRadera
  13. I de lugnaste vatten du vet. Först kommer jag ut som milf och nu som hårdrockare. :) Måste vara f.....årskrisen. Önskar dig en solig och underbar helg. Jag är så glad varje gång jag hittar en rad från dig. Kramar.

    SvaraRadera
  14. Tack för receptet :), nu vet jag vad jag ska baka i helgen när mina svärförälrar hälsar på.

    Vilket läge ni hittat för en bastu! Det är även vår dröm, att ha en bastu framöver. Att värma upp sig ordentligt i under kalla vintrar.

    Jo, vi flyttar äntligen till landet! Jag minns också att vi kommenterade varandras fina utsikt och annat ;)och att du berättade om er flytt. Det är faktiskt din berättelse jag haft i åtanke under dessa år. Nu gör vi likadant som ni gjorde :D och det känns fantastiskt rätt men samtidigt lite pirrigt!
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  15. Hallå på dig! :o)
    Den där kakan frestar.....
    Men huuu....Greve Dracula på besök! Trodde inte han fanns på riktigt...
    Vi bodde ett par km öster om Kåseberga vid Hammars backar. Vilket landskap...det kändes som Irland med de böljande kullarna!!
    Var bodde ni?
    Vilket inlägg visar du bilderna, skulle vara kul att se.
    Jag är på bröllop i tv-soffan. ;o)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  16. Det låter verkligen mums. Jag skrev ut det och tar med till toepet för att prova. Kul att ni är igång med bastubyggandet. Läget och utsikten är kanon, det kommer att bli hur bra som helst men det kan väl inte annat med en sån arbetsledare:).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.