tisdag, januari 03, 2012

Nytt år och nya föresatser...

Japp, så var vi på rätt väg igen! Vägen mot ljuset, solen och våren! Underbara tanke! Mina önskningar uppfylldes, nyåret blev precis lika grön och vacker som julen.

Julen plockades undan rekordtidigt i år. Vi blev 12 personer till nyårsmiddagen och utrymmet behövdes. På nyårsafton plockades pynt ner i kartongerna, även granen togs bort. Endast adventsstakarna får stå kvar veckan ut.

Inga foton togs under nyårsafton, det kanske berodde på att värdinnan hade tagit vatten över huvudet och stod i köket och lagade mat hela långa dagen. Kära mannen trodde nog att jag skulle snusa sött i soffan redan vid 21, men tji vad han bedrog sig. För i detta härliga sällskap, vårt underbara Livsnjutargäng, då blir det mycket skratt och prat som gör att man istället fyller sina energidepåer till max. Jag var därför osedvanligt pigg och kom inte i säng förrän sista gästerna drog sig hemåt vid 04-tiden. Vaknade trots detta tidigt och satte igång med disken och uppröjningen. Lagom tills jag var klar fick jag sällskap av gästerna som legat över ;). Det blev en nyårsdag i soffan, med lite filmer, precis som varje år.

Nu är det nedräkning igen, sonen åker tillbaka till Lund på torsdag morgon. Känns väldigt trist. Av någon underlig anledning känns det svårare för var gång, trodde det skulle vara tvärtom.

Har kikat runt bland bloggarna och ser att många gör tillbakablickar och sammanfattningar av året som var. Jag är inte mycket för tillbakablickar. Varje år har sina upp- och nedgångar med positiva och negativa upplevelser. Det är motgångarna som får en att växa och medgångarna att ge glädje och lycka.

Det enda jag önskar av det nya året är att min familj och vänner får vara friska och inte drabbas av olyckor. Och de av våra vänner som redan hunnit drabbats av olyckor och skitsjukdomar, blir kvitt dem snabbare än blixten och får hälsan och livet tillbaka...

Vill därmed hellre se framåt, nytt år med nya föresatser. Nya drömmar, nya planer, det är det som lyfter mig.

Lite är redan bokat och klart, som vår resa till Sydfrankrike och Marseillan. En hel vecka från 19 maj, tillsammans med delar av vårt härliga Livsnjutargäng. Följer några svenskar som bloggar från Frankrike och det är ljuvligt att läsa och se bilder från jul/nyår med +15, solsken och promenader i underbart vacker natur.

Det kommer en vinter, någon gång, då jag också ska befinna mig därnere och njuta av solen, värmen, maten och champagnen...

15 kommentarer:

 1. Hej på dig! :o)
  Ja, visst är det härligt med gröna vintrar! Lite halka får man tåla när kylan åker berg o dalbana, men annars är det fina fisken. Det är mycket mer psykologiskt påfrestande när stora högar med snö gömmer vårlängtan i sitt kalla grepp.
  Eldningen har alltid varit lite av skräck för mig.....det här blev då inte bättre! Ha koll på röken, är den tjock och grå och bolmar ut....stryp den genast!!
  Önskar dig ett riktigt fint 2012 med goda dagar bland nära och kära!
  Många kramar till dig!
  Kicki

  SvaraRadera
 2. Det låter som om ni haft ett härligt kalas. Dina gäster verkar ha det hur bra som helst.

  Förstår att det är jobbigt när sonen åker tillbaka. Jag får redan en klump i mellangärdet när jag tänker på att Storasyster kanske flyttar iväg till universitetet efter sommaren.

  Vi var nio på vårt nyårskalas. Jag tror inte jag hade klarat fler med tanke på hur mycket disk det blev. :) Jag hade jättestor hjälp av storasyster som var med och lagade maten och som höll ordning på mig med militärisk disciplin. Det var ett roligt experiment för en matnörd som jag.... Nu är det strax dags för lunch här på kontoret. Ska värma lite gröt. Det är kontraster det.

  Jag tycker Du har helt rätt som ser framåt, inte bakåt. Må 2012 bli ett underbart år!

  Många kramar.

  SvaraRadera
 3. P.S. Vi fick inte heller plats med granen när vi skulle duka till nyårsafton. Så vi flyttade hela granen med kulor, lampor och allt ut i vår "mellanhall". Ett äventyr det med.

  SvaraRadera
 4. Ja, nog blev nyåret grönt alltid, även om vi fick lite klädsam frost, men det räcker gott med den typen av vinter här också!

  Jag vill också se framåt nu! Detta år har varit otroligt jobbigt och påfrestande förstås, när man helt byter liv och alla slutgiltiga beslut som ska tas! Nu vill jag också bara se framåt och jag längtar efter ljuset och kan redan se att solen står högre vid ladan när den gått upp...bara en sån sak!

  Det låter som om ni hade ett härligt nyår, med både god mat och kära vänner!
  Så underbart att kunna se fram emot en resa till värmen!
  Jag hoppas ju på att vintern återgått till det "normala" dvs. ingen snö alls...!
  En riktigt god fortsättning på nya året önskar jag dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Det är rätt, blicka framåt bara, det som varit har varit.

  Champagne i Frankrike låter inte fel. Kanske att jag dricker några bubblor i Porto nästa helg, temperaturen ligger väl runt 13-15° just nu. :)

  SvaraRadera
 6. Haha...du är rolig du!!
  Ja du skulle nog passa att bo i ett varmt o soligt land.
  Livsnjutare där..;)

  förstår att det är trist att sonen åker igen....har han inte pluggat klart snart o kommer hem? Han tänker väl för jösse namn inte flytta till Japan också?
  Du kan väl helt enkelt säga till honom att det är hans plikt o skyldighet att inte flytta längre bort än E-tuna?

  Ang. våra köksplaner....
  Nä vi vill eg inte sätta igen dörröppningen men vi kommer inte få plats med allt annars. Tanken är ju att vi ska få mer bänkyta än vi har nu och då behövs det hörnet o väggen...

  Kramen till digsingen vännen!
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Det är härligt att se framåt och väntan är ibland nästan bättre än själva upplevelsen.
  Vad mysigt det låter med 'Livsnjutargäng'! Stor kram, Leane

  SvaraRadera
 8. Det är lite långt till Lund - jag vet när vi hade Mirren därnere i fem år. Men man får väl hoppas att din son kommer lite närmare er när han är färdig. Åren går så fort fast man inte tror det...

  Det låter som om ni haft en fantastiskt trevlig nyårsafton/dag! Annars hade ni väl inte orkat vara uppe till kl. 4 på morgonen.

  Vi var i Marseille och Nice i maj förra året - underbart trots ganska mulet väder. Det var också förhållandevis få turister. Bodde i Nice och gjorde utflykter med lokalbussen till olika platser därifrån.

  Ingrid, som önskar en God Fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 9. Jag är heller inte mycket för att sammanfatta. Det som hänt, har hänt och om man minns det goda, så kan det räcka med det. Bättre se framåt!

  Härligt att du fått rå om sonen så pass länge och alla goa ungdomar som samlas omkring er till dina härliga måltider.

  Förstår att Frankrike-resan hägrar. Har just blivit inviterad till Provance av min "franska" väninna och ska nog försöka mig på en tripp till dem. Framemot våren.

  Allt gott önskar jag dig inför 2012 och stor go kram får du från
  Eleonora

  SvaraRadera
 10. Hej min VÄN!
  Jag tycker som du ser hellre framåt och ser nya möjligheter. Fast ändå gillar jag att minnas och gläjas åt det som varit, fast inte på beställning. Härligt att ha resan att se fram emot. Vi planerar för en Gotlands tripp och att planera är ju halva nöjet. Jag våndas över att barnen en dag ska flytta, samtidigt som jag helt ärligt kan längta efter lite mera vuxen tid med maken. Kvällar och helger styrs helt efter pojkarnas handboll och läxor. Ja du vet......
  I morgon ska jag ha en mys dag med väninnan på stan. Vi går foto kurs tillsammans och ska fota lite stads miljöer. tänkte ta oss upp mot Kulturen och de gamla gatorna där omkring. Håll tummarna för att vinden vänder och att solen tittar fram. Nu ska jag krypa upp i soffan och ta igen mig en stund efter jobb. Ha det bäst! Kramis

  SvaraRadera
 11. God fortsättning ! Att ha många vänner omkring sig gör att man fyller på måbra kontot för en tid.Spännande med en resa till Frankrike det landet har jag aldrig besökt men nån gång ska jag.
  Det finns många ställen man skulle vilja åka till.
  Må så gott
  kram ewa

  SvaraRadera
 12. Ja vännen, håller med om att blicka framåt!!! Med hopp om ett nytt gott år eller godare... :) Frankrike... Det blir nästa mål, först Irland med sagor och myter! Kram!

  SvaraRadera
 13. GOD FORTSÄTTNING!!!

  Jag gillar inte heller tillbakablickar.
  Även om jag just nu visar bilder från våran jul i Åre;)

  Njuta av julpynt innan jul är mysigt MEN när julen har varit känns det såååå skönt att få bort alla tomtar mm.

  Hur går det med sonens tankar om att studera utomlands?
  Visst är det jobbigt varje gång våra killar ska iväg igen.

  Min ska nu upp till Åre och jobba på studentveckorna som alltid ordnas där uppe den här tiden på året. Sedan ner till Lund för obligatoriska lektioner. Sedan upp till Åre igen några veckor...pust att dom orkar.
  Han har ju "bara" uppsatsen kvar nu. Ska vara klar till sommaren.

  Men så härligt att ha en resa att se fram emot för er.

  Ha en mysig torsdag!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 14. Vilken energikick då måste fått av din nyårsafton! Visst är det roligt att kunna skratta och leva livet med de som man älskar och tycker om.
  Att blicka bakåt har aldrig varit något för mig. Att planera framåt är desto roligare. Men trots det är det ibland vettigt att reflektera över vad som hänt och dra lärdom av det.
  Jag förstår att du känner vånda över att sonen reser tillbaka till Lund igen. Du får se det positivt, att du får en chans att komma till Lund lite oftare och kanske även då Malmö och Köpenhamn.
  Sköt om dig och lev väl!
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 15. DU HAR EN AWARD ATT HÄMTA HOS MIG.

  Hoppas du mår bättre nu. Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.